En iyi doğa temalı filmler!

DİZİ - FİLM 25.04.2020 - 12:04, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

En iyi doğa temalı filmler!

Bazı filmler bizi alır uzak diyarlara götürür. Doğa temalı filmler de tam olarak böyle!

Mot Naturen / Out of Nature   Doğa temalı filmler listemizin başında Mot Naturen var. Filmin orijinal adı bu olsa da pek Out of Nature olarak geçiyor. 2014 yapımı bu filmin konusuna gelince Ole Giæver’in yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği bu film; orta yaş krizinin eşiğindeki Martin’in çıktığı garip ve komik bir yolculuğu konu alıyor. Martin’in kendini bulma yolculuğu ise doğanın eşsiz görüntüleri ile birleşiyor.   Life Of Pi   2001 yılında Yann Martel’in yazdığı aynı isimli romandan uyarlanan bu film, 4 dalda Oscar kazandı. Filmin konusuna gelecek olursak; Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı zorluk anlatılıyor. Bir gemi kazası sonucu bir sandal ile yola devam etmek zorunda kalan Pi’nin yanında bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı bulunuyor.   Backcountry   2014 yapımı bu film ise doğal güzelliklerin yanı sıra gerilim unsurlarını da içeriyor. Hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı Toronto’da yaşayan bir çiftin kamp tatilinde yaşadıklarını konu ediniliyor. Nefes kesici manzaraların ve gerilim ögelerinin yer aldığı bu film doğa temalı fimler arasında en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.   Captain Fantastic   Yönetmenliğini ve senaristliğini Matt Ross’un yaptığı bu film; ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşayan Ben Cash’i ve ailesini konu ediniyor. Çocuklarını kendi doğrularıyla modernlikten uzak büyüten Cash’in karısının ölümünün ardından ormandaki yaşamda dengeler değişmeye başlıyor.   Into the Wild   Doğa temalı filmler denilince akla ilk gelenlerden biri olan Into The Wild’ı bu listeye almasak olmazdı. Into the Wild, Jon Krakauer’ın 1996 yılında yayımlanan ve Christopher McCandless adındaki bir gencin maceraları hakkında, filmle aynı ada sahip, kurgusal olmayan bir kitabından uyarlanmış. Yönetmenliğini Sean Penn’in yaptığı bu fim, şehirdeki yaşamını ve tüm imkanlarını bırakarak doğada yaşamaya başlayan bir adamın hikayesini anlatıyor.   The Sound of Music   Bu 1965 bu filmin birçok sahnesi bir stüdyoda çekilmiş olsa da, Avusturya’nın Salzburg kentinde çekilen harika görüntüler de filmde yer alıyor. Dağ havasını hissedeceğiniz bu film, Maira isimli ve tek tutkusu şarkı söylemek olan bir genç kızı anlatıyor. Film, en iyi yönetmen ve film dahil 5 dalda Oscar ödülü kazandı.   The Tree of Life   Brad Pitt ve Jessica Chastain gibi isimlerin oynadığı bu film 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alıyor. Filmde bir baba ve oğul ilişkisi üzerinde duruluyor. Pek çok ödül alan bu film, izleyicilerine adeta görsel bir şölen sunuyor.   The Revenant   Leonardo Di Caprio’nun “En İyi Erkek Oyuncu Oscar”ını kucakladığı bu film, Michael Punke’nin 2002’de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanarak Iñárritu ve Mark L. Smith tarafından yazıldı. 1823 Amerikasında savaşın eşiğinde hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.   Kaynak: http://www.filmlegez.com 
Bazı filmler bizi alır uzak diyarlara götürür. Doğa temalı filmler de tam olarak böyle!

Mot Naturen / Out of Nature

 

Doğa temalı filmler listemizin başında Mot Naturen var. Filmin orijinal adı bu olsa da pek Out of Nature olarak geçiyor. 2014 yapımı bu filmin konusuna gelince Ole Giæver’in yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği bu film; orta yaş krizinin eşiğindeki Martin’in çıktığı garip ve komik bir yolculuğu konu alıyor. Martin’in kendini bulma yolculuğu ise doğanın eşsiz görüntüleri ile birleşiyor.

 

Life Of Pi

 

2001 yılında Yann Martel’in yazdığı aynı isimli romandan uyarlanan bu film, 4 dalda Oscar kazandı. Filmin konusuna gelecek olursak; Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı zorluk anlatılıyor. Bir gemi kazası sonucu bir sandal ile yola devam etmek zorunda kalan Pi’nin yanında bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı bulunuyor.

 

Backcountry

 

2014 yapımı bu film ise doğal güzelliklerin yanı sıra gerilim unsurlarını da içeriyor. Hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı Toronto’da yaşayan bir çiftin kamp tatilinde yaşadıklarını konu ediniliyor. Nefes kesici manzaraların ve gerilim ögelerinin yer aldığı bu film doğa temalı fimler arasında en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

 

Captain Fantastic

 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Matt Ross’un yaptığı bu film; ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşayan Ben Cash’i ve ailesini konu ediniyor. Çocuklarını kendi doğrularıyla modernlikten uzak büyüten Cash’in karısının ölümünün ardından ormandaki yaşamda dengeler değişmeye başlıyor.

 

Into the Wild

 

Doğa temalı filmler denilince akla ilk gelenlerden biri olan Into The Wild’ı bu listeye almasak olmazdı. Into the Wild, Jon Krakauer’ın 1996 yılında yayımlanan ve Christopher McCandless adındaki bir gencin maceraları hakkında, filmle aynı ada sahip, kurgusal olmayan bir kitabından uyarlanmış. Yönetmenliğini Sean Penn’in yaptığı bu fim, şehirdeki yaşamını ve tüm imkanlarını bırakarak doğada yaşamaya başlayan bir adamın hikayesini anlatıyor.

 

The Sound of Music

 

Bu 1965 bu filmin birçok sahnesi bir stüdyoda çekilmiş olsa da, Avusturya’nın Salzburg kentinde çekilen harika görüntüler de filmde yer alıyor. Dağ havasını hissedeceğiniz bu film, Maira isimli ve tek tutkusu şarkı söylemek olan bir genç kızı anlatıyor. Film, en iyi yönetmen ve film dahil 5 dalda Oscar ödülü kazandı.

 

The Tree of Life

 

Brad Pitt ve Jessica Chastain gibi isimlerin oynadığı bu film 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alıyor. Filmde bir baba ve oğul ilişkisi üzerinde duruluyor. Pek çok ödül alan bu film, izleyicilerine adeta görsel bir şölen sunuyor.

 

The Revenant

 

Leonardo Di Caprio’nun “En İyi Erkek Oyuncu Oscar”ını kucakladığı bu film, Michael Punke’nin 2002’de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanarak Iñárritu ve Mark L. Smith tarafından yazıldı. 1823 Amerikasında savaşın eşiğinde hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.

 

Kaynak: http://www.filmlegez.com 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.