En Güzel Nisan Rotaları!

Mekanlar 31.03.2021 - 16:00, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

En Güzel Nisan Rotaları!

Nisan ayı birçok gezgin için keşfetme arzusunun doruk noktasına çıktığı zaman oluyor. Baharla birlikte kimi gezginler özledikleri rotalarını yeniden görmeyi tercih ediyor kimileri ise yeni yerler keşfetme isteğiyle araştırmalara başlıyor. Bu aralar yine ülke çapında tedbirler artırılıyor ama fırsat bulursanız nisan ayında gezmeye doyum olmaz bu rotalara gitmeyi düşünebilirsiniz.

Dikili İzmir'de günübirlik kaçamaklar için daha çok Çeşme ve Urla gibi yerler tercih ediliyor ama kentin kuzeyindeki en önemli turizm rotası konumundaki Dikili'yi de hiç yabana atmamak gerekiyor. Çünkü Dikili gezginlere huzur dolu atmosferiyle stresten arınma fırsatı tanırken tarihiyle de zengin bir gezi deneyimi sunuyor. Çandarlı Kalesi, Kalem Adası, Bademli Ilıcası, Âşıklar Şelalesi gibi noktaları ziyaret ettikçe ne demek istediğimizi çok daha net biçimde anlayabilirsiniz. Assos Nisan ayında birkaç günlüğüne de olsa yaşadığınız kentten uzaklaşıp kafa dinlemek isterseniz Assos ya da diğer adıyla Behramkale'ye gidebilirsiniz. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sınırları içerisindeki bu güzel kıyı yerleşimini sizlere önermemizdeki ana neden tabii ki Assos Antik Kenti. Antik tarihin yanı sıra Assos, nisan ayında Kuzey Ege'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlere de enfes güzellikler sunuyor. Bir taraftan tarihi, doğayı keşfederken diğer taraftan Ege mutfağının zenginliğini ilk elden tanıma imkanına sahip olabilirsiniz. Kapıdağ Yarımadası Hazır doğal güzellikleri keşfetmekten söz açılmışken nisan ayında keşfedilebilecek rotaların belki de en güzeli olan Kapıdağ Yarımadası'ndan bahsetmek istiyoruz. Zira Marmara Denizi'nin güneyinde yer alan yarımada, bakir doğasıyla baharda ziyarete doyum olmaz bir yer. Kapıdağ Yarımadası, Marmara Bölgesi'nde zengin gezi deneyimi sunan bir bölge. Burada toprak yollarda bisiklet sürebilir ya da uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Eğer buraya yazın gidecek olursanız plajları tatilcilerle dolup taşan yarımadada tatil yaparken Erdek gibi kültürel açıdan zengin yerleşimleri ziyaret edip, gülümseyerek hatırlayacağınız daha fazla anı biriktirebilirsiniz. Mudanya Bursa halkının yazın serinlemek için gittiği Mudanya, nisan ayında konuklarına sakin bir atmosfer sunuyor. Mudanya'nnın şanslı bahar ziyaretçileri bu dönemde ilçenin doğasını en güzel haliyle tanıma olanağı yakalıyor.Tarihi Rum Mahallesi gibi sivil mimarinin bölgedeki en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapan Mudanya, mutfağıyla da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Yerel halkın ne kadar hünerli olduğunu gözler önüne seren yöresel ürünler ise alışveriş tutkunlarını deyim yerindeyse mest ediyor. Amasra Uzun süreden beri Batı Karadeniz'e seyahat etmeyi düşünüyorsanız nisan ayında rotanızı Amasra'ya çevirebilirsiniz. Böylece yeni uyanmaya başlayan doğayı, ortalık henüz sakinken gözlemleme şansına kavuşabilirsiniz. Bilinen tarihi günümüzden 3 bin yıl öncesine uzanan ilçede uzun yürüyüşlere çıkmak yapılabilecek en güzel aktivitelerin başında geliyor. Çünkü bu sayede Amasra Kalesi ve Direkli Kaya gibi yerlere giderken fotoğrafı çekilip ölümsüzleştirilebilecek harika manzaralarla karşılaşabilirsiniz.  
Nisan ayı birçok gezgin için keşfetme arzusunun doruk noktasına çıktığı zaman oluyor. Baharla birlikte kimi gezginler özledikleri rotalarını yeniden görmeyi tercih ediyor kimileri ise yeni yerler keşfetme isteğiyle araştırmalara başlıyor. Bu aralar yine ülke çapında tedbirler artırılıyor ama fırsat bulursanız nisan ayında gezmeye doyum olmaz bu rotalara gitmeyi düşünebilirsiniz.

Dikili


İzmir'de günübirlik kaçamaklar için daha çok Çeşme ve Urla gibi yerler tercih ediliyor ama kentin kuzeyindeki en önemli turizm rotası konumundaki Dikili'yi de hiç yabana atmamak gerekiyor. Çünkü Dikili gezginlere huzur dolu atmosferiyle stresten arınma fırsatı tanırken tarihiyle de zengin bir gezi deneyimi sunuyor. Çandarlı Kalesi, Kalem Adası, Bademli Ilıcası, Âşıklar Şelalesi gibi noktaları ziyaret ettikçe ne demek istediğimizi çok daha net biçimde anlayabilirsiniz.


Assos


Nisan ayında birkaç günlüğüne de olsa yaşadığınız kentten uzaklaşıp kafa dinlemek isterseniz Assos ya da diğer adıyla Behramkale'ye gidebilirsiniz. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sınırları içerisindeki bu güzel kıyı yerleşimini sizlere önermemizdeki ana neden tabii ki Assos Antik Kenti.


Antik tarihin yanı sıra Assos, nisan ayında Kuzey Ege'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlere de enfes güzellikler sunuyor. Bir taraftan tarihi, doğayı keşfederken diğer taraftan Ege mutfağının zenginliğini ilk elden tanıma imkanına sahip olabilirsiniz.


Kapıdağ Yarımadası


Hazır doğal güzellikleri keşfetmekten söz açılmışken nisan ayında keşfedilebilecek rotaların belki de en güzeli olan Kapıdağ Yarımadası'ndan bahsetmek istiyoruz. Zira Marmara Denizi'nin güneyinde yer alan yarımada, bakir doğasıyla baharda ziyarete doyum olmaz bir yer. Kapıdağ Yarımadası, Marmara Bölgesi'nde zengin gezi deneyimi sunan bir bölge. Burada toprak yollarda bisiklet sürebilir ya da uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Eğer buraya yazın gidecek olursanız plajları tatilcilerle dolup taşan yarımadada tatil yaparken Erdek gibi kültürel açıdan zengin yerleşimleri ziyaret edip, gülümseyerek hatırlayacağınız daha fazla anı biriktirebilirsiniz.


Mudanya


Bursa halkının yazın serinlemek için gittiği Mudanya, nisan ayında konuklarına sakin bir atmosfer sunuyor. Mudanya'nnın şanslı bahar ziyaretçileri bu dönemde ilçenin doğasını en güzel haliyle tanıma olanağı yakalıyor.Tarihi Rum Mahallesi gibi sivil mimarinin bölgedeki en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapan Mudanya, mutfağıyla da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Yerel halkın ne kadar hünerli olduğunu gözler önüne seren yöresel ürünler ise alışveriş tutkunlarını deyim yerindeyse mest ediyor.


Amasra


Uzun süreden beri Batı Karadeniz'e seyahat etmeyi düşünüyorsanız nisan ayında rotanızı Amasra'ya çevirebilirsiniz. Böylece yeni uyanmaya başlayan doğayı, ortalık henüz sakinken gözlemleme şansına kavuşabilirsiniz. Bilinen tarihi günümüzden 3 bin yıl öncesine uzanan ilçede uzun yürüyüşlere çıkmak yapılabilecek en güzel aktivitelerin başında geliyor. Çünkü bu sayede Amasra Kalesi ve Direkli Kaya gibi yerlere giderken fotoğrafı çekilip ölümsüzleştirilebilecek harika manzaralarla karşılaşabilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.