En Çok Eleman Aranan Meslekler!

AKTÜEL 13.12.2023 - 20:01, Güncelleme: 13.12.2023 - 20:01
 

En Çok Eleman Aranan Meslekler!

Türkiye İş Kurumu , işverenlerin en çok talep ettiği meslek gruplarını açıkladı. işte detaylar...

İŞKUR'un verilerine göre, özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı, turizm-otelcilik elemanı, garson ve konfeksiyon işçileri en çok aranan meslek grupları arasında yer alıyor. İŞKUR'un Açıkladığı Bazı Veriler: Kasım ayında, 53 bin 204'ü erkek, 34 bin 237'si kadın olmak üzere toplam 87 bin 441 kişi işe yerleştirildi. İmalat sektörü, en fazla açık iş başvurusu yapılan sektör oldu, onu toptan/perakende ticaret, idari/destek hizmetleri, konaklama/yiyecek hizmeti ve inşaat sektörleri izledi. İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı, kasım ayında 2 milyon 381 bin 155 oldu ve geçen yıla göre yüzde 24 azaldı. En Çok İstenen Meslekler (Ocak-Kasım Dönemi): Özel Güvenlik Görevlisi Satış Danışmanı Turizm ve Otelcilik Elemanı Garson Konfeksiyon İşçisi Reyon Görevlisi Makineci (Dikiş) Elle Yapılan Diğer İmalatla İlgili İşçiler Market Elemanı Gıda Alanında Perakende Satış Elemanı  
Türkiye İş Kurumu , işverenlerin en çok talep ettiği meslek gruplarını açıkladı. işte detaylar...

İŞKUR'un verilerine göre, özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı, turizm-otelcilik elemanı, garson ve konfeksiyon işçileri en çok aranan meslek grupları arasında yer alıyor.

İŞKUR'un Açıkladığı Bazı Veriler:

Kasım ayında, 53 bin 204'ü erkek, 34 bin 237'si kadın olmak üzere toplam 87 bin 441 kişi işe yerleştirildi.

İmalat sektörü, en fazla açık iş başvurusu yapılan sektör oldu, onu toptan/perakende ticaret, idari/destek hizmetleri, konaklama/yiyecek hizmeti ve inşaat sektörleri izledi.

İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı, kasım ayında 2 milyon 381 bin 155 oldu ve geçen yıla göre yüzde 24 azaldı.

En Çok İstenen Meslekler (Ocak-Kasım Dönemi):

Özel Güvenlik Görevlisi

Satış Danışmanı

Turizm ve Otelcilik Elemanı

Garson

Konfeksiyon İşçisi

Reyon Görevlisi

Makineci (Dikiş)

Elle Yapılan Diğer İmalatla İlgili İşçiler

Market Elemanı

Gıda Alanında Perakende Satış Elemanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.