Emekliler sağlıktaki katkı payının kaldırılmasını istiyor!

EKONOMİ 12.12.2019 - 11:17, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Emekliler sağlıktaki katkı payının kaldırılmasını istiyor!

Kahramanmaraş Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, emekliler için sağlıktaki katkı paylarının alınmamasını istedi.

Nalbantbaşı, “Emeklilerde sağlık katkı paylarının düşürülmesini istiyoruz. Üyelerimiz geliyor aylığı eksik aldım diyor bakıyoruz ki, sağlık katkı paylarından maaşı düşmüş. Biz bu sağlık katkı paylarının kaldırılmasın istiyoruz. Bu düşük miktarda olsa emekli için önemli bir ücret oluyor.”dedi.   “Suiistimaller önlenmiş oldu”   Emeklilerin kanaatkar insan olduğuna dikkat çeken Nalbantbaşı şunları söyledi: “ Emekliler iş gücünü kaybetmiş bir insan asla değildir. Şehir içi otobüsleri bilindiği üzere emeklilere ücretsiz, şimdi gelen yeni düzenleme ile artık bu otobüse binişlere için bir sınırlama getirildi. Bazı kişiler bu uygulamayı suiistimal ediyorlardı. Bu düzenleme ile bu suiistimalin önüne geçilmiş olundu. Bu düzenleme ile bir emekli ayda en fazla 60 defa otobüse ücretsiz binebilecek. 60’dan fazla binilirse parasıyla binecek.”  
Kahramanmaraş Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, emekliler için sağlıktaki katkı paylarının alınmamasını istedi.

Nalbantbaşı, “Emeklilerde sağlık katkı paylarının düşürülmesini istiyoruz. Üyelerimiz geliyor aylığı eksik aldım diyor bakıyoruz ki, sağlık katkı paylarından maaşı düşmüş. Biz bu sağlık katkı paylarının kaldırılmasın istiyoruz. Bu düşük miktarda olsa emekli için önemli bir ücret oluyor.”dedi.

 

“Suiistimaller önlenmiş oldu”

 

Emeklilerin kanaatkar insan olduğuna dikkat çeken Nalbantbaşı şunları söyledi: “ Emekliler iş gücünü kaybetmiş bir insan asla değildir. Şehir içi otobüsleri bilindiği üzere emeklilere ücretsiz, şimdi gelen yeni düzenleme ile artık bu otobüse binişlere için bir sınırlama getirildi. Bazı kişiler bu uygulamayı suiistimal ediyorlardı. Bu düzenleme ile bu suiistimalin önüne geçilmiş olundu. Bu düzenleme ile bir emekli ayda en fazla 60 defa otobüse ücretsiz binebilecek. 60’dan fazla binilirse parasıyla binecek.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.