Eliaçık, Ekonomik kısır döngü iflasa doğru gidiyor!

EKONOMİ 13.08.2021 - 16:28, Güncelleme: 13.08.2021 - 16:53
 

Eliaçık, Ekonomik kısır döngü iflasa doğru gidiyor!

TÜMKİAD Kahramanmaraş şube başkanı Muhammet Eliaçık, esnafların içerisinde bulduğu ekonomik durum hakkında konuştu.

Eliaçık, “İlerleyen günlerde vaka sayıları artmaya başladığında tekrardan kısıtlamalar gelirse kısır döngünün artık iflas derecesine geleceğini düşünüyorum.”dedi. “İnsanlar geleceğe umutla bakmak istiyor” İnsanların alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Başkan Eliaçık, “Biz Türk milleti olarak zor coğrafyada yaşıyoruz. O yüzden tüm zorluklara alışkınız, kolay pes etmeyen bir ruhumuz var ama esnaflarımızın bir takım sorunları var. Ekonomik daralmadan dolayı esnaflarımız mutlu değil. İnsanlarımız harcama yaparken çok daha dikkatli davranıyorlar. İnsanlarımızın alım gücü çok düştü. Ekonomideki kısır döngü herkesi bunaltmış durumda. Kimse tutup da Türkiye ekonomisi şu anda çok iyi boyutlarda diyemez. Esnaflarımız geleceğe umutla bakmak istiyor. Gönül rahatlığıyla geleceğini görüp yatırım yapmak istiyor.”diye konuştu. “Tekrardan bir kapanmayı esnaflarımız kaldırmaz” Ürünlerin fiyatların sürekli değiştiğine değinen Muhammet Eliaçık şunları söyledi, “Covid 19 virüsü herkesin elini kolunu bağlamış durumda. İlerleyen günlerde vaka sayıları artmaya başladığında tekrardan kısıtlamalar gelirse bu kısır döngünün artık iflas derecesine geleceğini düşünüyorum. Tabi burada insanlara düşen görevler de var çünkü pandemi kurallarına uyumuyoruz. Bizim Türk milletinin böyle bir özelliği var. Kurallar bir kez gevşetildiğinde her şeyin normale döndüğünü sanıyorlar. Ülke ekonomisinin tekrardan ayağa kaldırılması gerekiyor. Tekrardan bir kapanmayı esnaflarımız kaldırmaz. Devletimizin açıklamış olduğu enflasyon rakamlarıyla gerçekte direkt cebimize yansıyan enflasyon arasında çok büyük bir fark var. Bunu zaten hani herkes hissediyor, son bir yıl içerisinde fiyatlarda yani bütün ürünlerde neredeyse yüzde 100 fiyat artışları oldu. Geçen yıl aldığımız bir ürünün fiyatıyla bu yılki fiyatı arasında dağlar kadar fark var. Bu esnafları da zor duruma düşürüyor. Eski yıllarda kazandığını mumla arıyor.”  
TÜMKİAD Kahramanmaraş şube başkanı Muhammet Eliaçık, esnafların içerisinde bulduğu ekonomik durum hakkında konuştu.

Eliaçık, “İlerleyen günlerde vaka sayıları artmaya başladığında tekrardan kısıtlamalar gelirse kısır döngünün artık iflas derecesine geleceğini düşünüyorum.”dedi.


“İnsanlar geleceğe umutla bakmak istiyor”


İnsanların alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Başkan Eliaçık, “Biz Türk milleti olarak zor coğrafyada yaşıyoruz. O yüzden tüm zorluklara alışkınız, kolay pes etmeyen bir ruhumuz var ama esnaflarımızın bir takım sorunları var. Ekonomik daralmadan dolayı esnaflarımız mutlu değil. İnsanlarımız harcama yaparken çok daha dikkatli davranıyorlar. İnsanlarımızın alım gücü çok düştü. Ekonomideki kısır döngü herkesi bunaltmış durumda. Kimse tutup da Türkiye ekonomisi şu anda çok iyi boyutlarda diyemez. Esnaflarımız geleceğe umutla bakmak istiyor. Gönül rahatlığıyla geleceğini görüp yatırım yapmak istiyor.”diye konuştu.


“Tekrardan bir kapanmayı esnaflarımız kaldırmaz”


Ürünlerin fiyatların sürekli değiştiğine değinen Muhammet Eliaçık şunları söyledi, “Covid 19 virüsü herkesin elini kolunu bağlamış durumda. İlerleyen günlerde vaka sayıları artmaya başladığında tekrardan kısıtlamalar gelirse bu kısır döngünün artık iflas derecesine geleceğini düşünüyorum. Tabi burada insanlara düşen görevler de var çünkü pandemi kurallarına uyumuyoruz. Bizim Türk milletinin böyle bir özelliği var. Kurallar bir kez gevşetildiğinde her şeyin normale döndüğünü sanıyorlar. Ülke ekonomisinin tekrardan ayağa kaldırılması gerekiyor. Tekrardan bir kapanmayı esnaflarımız kaldırmaz. Devletimizin açıklamış olduğu enflasyon rakamlarıyla gerçekte direkt cebimize yansıyan enflasyon arasında çok büyük bir fark var. Bunu zaten hani herkes hissediyor, son bir yıl içerisinde fiyatlarda yani bütün ürünlerde neredeyse yüzde 100 fiyat artışları oldu. Geçen yıl aldığımız bir ürünün fiyatıyla bu yılki fiyatı arasında dağlar kadar fark var. Bu esnafları da zor duruma düşürüyor. Eski yıllarda kazandığını mumla arıyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.