Elencik yaylasında görenleri utandıran manzara!

Mekanlar 31.05.2020 - 13:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Elencik yaylasında görenleri utandıran manzara!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi kümperli mahallesinde bulunan elencik yaylasına giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında hayal kırıklığı yaşıyor.

Kahramanmaraş muhteşem coğrafyasıyla dört mevsimi bir arada yaşadığımız doğa harikası bir yer. Turizm faaliyetlerini bacasız fabrika biliyoruz ancak şehir olarak bu pastadan nerdeyse hiç pay alamıyoruz.     Kentte birçok doğa harikası yer var, bunlardan bir tanesi de elencik yaylası. Ama bu doğa harikası yer piknikçilerin çöplerini gelişi güzel yerlere bırakması nedeniyle tahrip ediliyor.     “İnsan sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak”   Farkındalık oluşturmak adına sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan vatandaşlar şu yorumlarda bulundu: “Her insan yaşadığı yeri temiz tutmalı. Çevresi temiz olan insan hastalıklardan korunarak daha mutlu yaşam sürdürür. Temiz çevre duyarlı olmak gerekiyor, çevresine bakan insanlar sağlıklı şekilde yaşamını sürdürür. Canlılar için çevresinin temiz olması önemlidir. Toplum olarak çevremize zarar veren davranışlardan biri yerlere çöp atmaktır. İnsan kendi çevresine sahip çıkmazsa kim sahip çıksın. Evine çöp atmıyorsa çevresine de çöp atmamalı.     Her gün oradan onlarca insan geçiyor, yerlere çöp attığını düşünürsek nasıl yaşam sürdürebilelim. Bizlerde bu konuda farkındalık yaratarak çevremizi temiz tutmalı, çevreye çöp atanları uyarmalı ve sloganlarla herkese duyurmalıyız.”
Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi kümperli mahallesinde bulunan elencik yaylasına giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında hayal kırıklığı yaşıyor.

Kahramanmaraş muhteşem coğrafyasıyla dört mevsimi bir arada yaşadığımız doğa harikası bir yer. Turizm faaliyetlerini bacasız fabrika biliyoruz ancak şehir olarak bu pastadan nerdeyse hiç pay alamıyoruz.

 

 

Kentte birçok doğa harikası yer var, bunlardan bir tanesi de elencik yaylası. Ama bu doğa harikası yer piknikçilerin çöplerini gelişi güzel yerlere bırakması nedeniyle tahrip ediliyor.

 

 

“İnsan sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak”

 

Farkındalık oluşturmak adına sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan vatandaşlar şu yorumlarda bulundu: “Her insan yaşadığı yeri temiz tutmalı. Çevresi temiz olan insan hastalıklardan korunarak daha mutlu yaşam sürdürür. Temiz çevre duyarlı olmak gerekiyor, çevresine bakan insanlar sağlıklı şekilde yaşamını sürdürür. Canlılar için çevresinin temiz olması önemlidir. Toplum olarak çevremize zarar veren davranışlardan biri yerlere çöp atmaktır. İnsan kendi çevresine sahip çıkmazsa kim sahip çıksın. Evine çöp atmıyorsa çevresine de çöp atmamalı.

 

 

Her gün oradan onlarca insan geçiyor, yerlere çöp attığını düşünürsek nasıl yaşam sürdürebilelim. Bizlerde bu konuda farkındalık yaratarak çevremizi temiz tutmalı, çevreye çöp atanları uyarmalı ve sloganlarla herkese duyurmalıyız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.