Elektriğe doğalgaza ve suya KDV indirimi yapılmadı!

EKONOMİ 23.03.2020 - 11:41, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Elektriğe doğalgaza ve suya KDV indirimi yapılmadı!

Sağlık Bakanı başta olmak üzere birçok hükümet yetkilisi vatandaşı zorunlu olmadığı müddetçe asla dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıyor.

Hükümet, Koronavirüs salgınına karşı alınan ekonomi tedbirler içerisinde Hava yolu hizmetlerinde KDV yüzde 1'e indirdi.   Evde kalan vatandaşın, zorunlu olarak daha fazla doğalgaz, daha fazla elektrik, daha fazla su harcaması göz önüne alındığında, geçicide olsa KDV indirimi, doğalgazdan alınan ÖTV indirimi yapılması beklenirken, uçak biletlerine KDV indirimi yapılması, kafalarda soru işareti bıraktı! Hava yolu hizmetlerinde vergi indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı. Hava yolu ile yolcu taşımacılığı hizmetlerine yüzde 18 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 1'e indirildi. Karar 1 Nisan'da yürürlüğe girecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, hava yolu ile yolcu taşımacılığı hizmetlerine 30 Haziran 2020 tarihine kadar yüzde 1 KDV uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemleri duyururken, ''Ekonomik İstikrar Kalkanı'' paketinde iç hava yolu taşımacılığında KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirileceğini açıklamıştı. Karar, 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.  
Sağlık Bakanı başta olmak üzere birçok hükümet yetkilisi vatandaşı zorunlu olmadığı müddetçe asla dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıyor.

Hükümet, Koronavirüs salgınına karşı alınan ekonomi tedbirler içerisinde Hava yolu hizmetlerinde KDV yüzde 1'e indirdi.

 

Evde kalan vatandaşın, zorunlu olarak daha fazla doğalgaz, daha fazla elektrik, daha fazla su harcaması göz önüne alındığında, geçicide olsa KDV indirimi, doğalgazdan alınan ÖTV indirimi yapılması beklenirken, uçak biletlerine KDV indirimi yapılması, kafalarda soru işareti bıraktı!


Hava yolu hizmetlerinde vergi indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı. Hava yolu ile yolcu taşımacılığı hizmetlerine yüzde 18 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 1'e indirildi. Karar 1 Nisan'da yürürlüğe girecek.


Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, hava yolu ile yolcu taşımacılığı hizmetlerine 30 Haziran 2020 tarihine kadar yüzde 1 KDV uygulanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemleri duyururken, ''Ekonomik İstikrar Kalkanı'' paketinde iç hava yolu taşımacılığında KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirileceğini açıklamıştı. Karar, 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.