Elazığ'da meydana gelen deprem şehrimizi ikaz ediyor!

GÜNDEM 24.01.2020 - 22:16, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Elazığ'da meydana gelen deprem şehrimizi ikaz ediyor!

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Elazığ'daki deprem çevre illerle birlikte Kahramanmaraş’ta da hissedildi.

Elazığ'daki depremi Maraş fısıltı ’ya değerlendiren Jeoloji mühendisler odası Kahramanmaraş il temsilcisi Mehmet Kuruçay, bu depremin şehrimizi ikaz ettiğini ve ders alınması gerektiğini söyledi.   Kuruçay, “ Bir deprem ilk kez şehrimizde böyle büyük hissedildi. Doğu Anadolu fay hattında yakın bir zamanda böyle büyük deprem olmamıştı. Bu fay hattı Türkoğlu - Adıyaman - Gölbaşı fay hattına çok yakın.  Dikkat etmemiz lazım.   Bu deprem şehrimizde de olabilirdi. Bu fay hattı kırılmaya çok müsait. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Telaşlanmaya gerek yok. Deprem her zaman olabilir hazırlıklı olunması gerekiyor. Bu deprem bizi ikaz ediyor. Bu depremden ders çıkarmamız lazım. ”dedi.
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Elazığ'daki deprem çevre illerle birlikte Kahramanmaraş’ta da hissedildi.

Elazığ'daki depremi Maraş fısıltı ’ya değerlendiren Jeoloji mühendisler odası Kahramanmaraş il temsilcisi Mehmet Kuruçay, bu depremin şehrimizi ikaz ettiğini ve ders alınması gerektiğini söyledi.

 

Kuruçay, “ Bir deprem ilk kez şehrimizde böyle büyük hissedildi. Doğu Anadolu fay hattında yakın bir zamanda böyle büyük deprem olmamıştı. Bu fay hattı Türkoğlu - Adıyaman - Gölbaşı fay hattına çok yakın.  Dikkat etmemiz lazım.

 

Bu deprem şehrimizde de olabilirdi. Bu fay hattı kırılmaya çok müsait. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Telaşlanmaya gerek yok. Deprem her zaman olabilir hazırlıklı olunması gerekiyor. Bu deprem bizi ikaz ediyor. Bu depremden ders çıkarmamız lazım. ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.