Ekonomideki dalgalanmalar meyve, sebze fiyatlarını nasıl etkiledi?

EKONOMİ 20.06.2022 - 19:43, Güncelleme: 20.06.2022 - 19:43
 

Ekonomideki dalgalanmalar meyve, sebze fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular odası başkanı Halit Orhan, Piyasadaki ekonomik dalgalanmalardan dolayı ürünlerin fiyatlarını normal karşıladıklarını söyledi.

Başkan Orhan, “Mevsim itibarıyla meyve ve sebzelerimiz çıktı, ürün fiyatlarımız ise mevsim normallerinde seyrediyor. Şehrimizdeki seralarda ürünlerimiz çıkmıştı. Bunlar iç piyasaya verildikten sonra çevre illerle gönderiliyor. Bu seralar şehrimizin gülen yüzü ve gururumuzdur. 2005 yılında 1 dönümle başlayıp şimdi 5-6 bin dönüme kadar olan seracı emekçilerimiz var. Tabi ki bu kardeşlerimiz hiçbir yerden destek almadan kendi imkanlarıyla yapıyorlar.”dedi. “Hallerimiz sultan Pazarıdır” Girdi maliyetinin artması çiftçilerin belini büktüğünü kaydeden Halit Orhan şunları söyledi: “Yerli ürünlerimizden kabak, domates, salatalık, biber, patlıcan, kiraz çıkmaya başladı. Bu ürünlerimizin fiyatı mevsim itibarıyla normal seviyelerde diyebilirim. Piyasadaki ekonomik dalgalanmalardan dolayı ürünlerin fiyatlarını normal buluyoruz. Zaten girdi maliyetlerini yüksek olmasından dolayı çiftçi kendini düşünmek zorunda. Bilindiği gibi ürünlerin fiyatları arz ve taleplere göre değişir. Ekim fazla olursa fiyatı düşer, az olursa ise fiyatı yükselir. O yüzden diyoruz ki bu hallerimiz sultan pazarıdır. Halkımız rahat olsun şuan için herhangi bir üründe sıkıntı yok. Bizler cüzi karlarla ürünlerimiz satıyoruz.”
Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular odası başkanı Halit Orhan, Piyasadaki ekonomik dalgalanmalardan dolayı ürünlerin fiyatlarını normal karşıladıklarını söyledi.

Başkan Orhan, “Mevsim itibarıyla meyve ve sebzelerimiz çıktı, ürün fiyatlarımız ise mevsim normallerinde seyrediyor. Şehrimizdeki seralarda ürünlerimiz çıkmıştı. Bunlar iç piyasaya verildikten sonra çevre illerle gönderiliyor. Bu seralar şehrimizin gülen yüzü ve gururumuzdur. 2005 yılında 1 dönümle başlayıp şimdi 5-6 bin dönüme kadar olan seracı emekçilerimiz var. Tabi ki bu kardeşlerimiz hiçbir yerden destek almadan kendi imkanlarıyla yapıyorlar.”dedi.

“Hallerimiz sultan Pazarıdır”

Girdi maliyetinin artması çiftçilerin belini büktüğünü kaydeden Halit Orhan şunları söyledi: “Yerli ürünlerimizden kabak, domates, salatalık, biber, patlıcan, kiraz çıkmaya başladı. Bu ürünlerimizin fiyatı mevsim itibarıyla normal seviyelerde diyebilirim. Piyasadaki ekonomik dalgalanmalardan dolayı ürünlerin fiyatlarını normal buluyoruz. Zaten girdi maliyetlerini yüksek olmasından dolayı çiftçi kendini düşünmek zorunda. Bilindiği gibi ürünlerin fiyatları arz ve taleplere göre değişir.

Ekim fazla olursa fiyatı düşer, az olursa ise fiyatı yükselir. O yüzden diyoruz ki bu hallerimiz sultan pazarıdır. Halkımız rahat olsun şuan için herhangi bir üründe sıkıntı yok. Bizler cüzi karlarla ürünlerimiz satıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.