Ehliyeti olanlar için önemli duyuru! Cezalı duruma düşmeyin!

AKTÜEL 11.09.2022 - 21:24, Güncelleme: 11.09.2022 - 21:24
 

Ehliyeti olanlar için önemli duyuru! Cezalı duruma düşmeyin!

İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetler için yeni uygulama başlatmıştı.

Bu uygulama ile yeni tip ehliyetlere geçildi. Yeni ehliyet sistemi ile çiplik ehliyet kartlarına geçildi ve yıl sonuna kadar tüm ehliyet sahiplerinin eski tip ehliyetlerini yeni ehliyetlerle değiştirmesi gerekiyor.  Bakanlık tarafından bunun için uygulama başlatıldı ve 31 Aralık’a kadar süre verildi. Bu sürenin sonunda ise hala değiştirmeyen ehliyet sahiplerine ceza verileceği bildirildi. Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bunun yanı sıra ehliyet yenileme işlemleri için NVİ’den randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınması gerekiyor. Randevu sonrasında ise işlemler başlamış olacak.  
İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetler için yeni uygulama başlatmıştı.

Bu uygulama ile yeni tip ehliyetlere geçildi. Yeni ehliyet sistemi ile çiplik ehliyet kartlarına geçildi ve yıl sonuna kadar tüm ehliyet sahiplerinin eski tip ehliyetlerini yeni ehliyetlerle değiştirmesi gerekiyor. 

Bakanlık tarafından bunun için uygulama başlatıldı ve 31 Aralık’a kadar süre verildi. Bu sürenin sonunda ise hala değiştirmeyen ehliyet sahiplerine ceza verileceği bildirildi.

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi.

Bunun yanı sıra ehliyet yenileme işlemleri için NVİ’den randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınması gerekiyor. Randevu sonrasında ise işlemler başlamış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.