Egzamadan koruyan doğal sabun çeşitleri

SAĞLIK 19.03.2020 - 10:33, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Egzamadan koruyan doğal sabun çeşitleri

Ellerde kimyasal içerikli ürünlerin yoğun kullanılması tahrişe, kaşıntıya hatta egzamaya sebep olabiliyor. Doğal yöntemlerle üretilmiş sabunlar ise el ve cilt temizliği için sıkça tercih ediliyor. İşte elleri temizlerken cilde zarar vermeyen doğal sabun çeşitleri…

Bıttım sabunu   Bıttım ağacının meyvesi olan yabani fıstık yani diğer adıyla menengiç meyvesi ile yapılan bıttım sabunu ciltte egzamayı önleyen, kaşıntı ve tahrişe iyi gelen, antiseptik ve mikrop öldürücü özelliğiyle saç dökülmesi durumunda da kullanılıyor.   Aynısefa sabunu   Cildi mikroplardan arındırırken yara iyileştirici özelliğiyle de öne çıkan aynısefa çiçeği sabunu ve beraberinde kullanılabilen kadife çiçeği sabunu, egzama ve kaşıntı gibi rahatsızlıklarda da kullanılabiliyor.     Zeytinyağı sabunu   Zeytinyağı ile üretilmiş katı zeytinyağı sabunu, zeytinin içerdiği vitamin ve mineraller ile cilde bakım yapıyor ve egzama, sedef ve deri hastalıklarında cilt temizliği için kullanılabiliyor.    Ihlamur sabunu   Kaşınan, kuruyan cilt için yumuşatıcı etki gösteren ıhlamur sabunu, tahriş olan cildin iltihaplanmasını önlemeye de yardımcı oluyor.    Kayısı sabunu    Yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinen kayısı sabunu, kuruyan ciltleri nemlendiren ve yumuşatan özelliklere sahip.    Menekşe sabunu    Ciltte oluşan hassasiyet ve alerji durumunda kullanılabilen menekşe sabunu cilt çatlaklarını gidermek ve sedef, kaşıntı gibi durumlarda cilt temizliği sağlayabilmek için oldukça uygun.     Argan yağlı sabun   Hassas ciltlerin yumuşaklık kazanmasına yardımcı olan argan yağı sabunu, nemlendirme özelliğiyle cilt kuruluğuna iyi geliyor.    Papatya sabunu   Cilde parlaklık veren özler barındıran papatya, özellikle saçlı deriyi güçlendiriyor. Yumuşatıcı, mikrop kırıcı ve iltihap giderici özellikleriyle tercih ediliyor.    Lavanta sabunu   Antiseptik özelliğiyle, cildi tahriş etmeden temizleyen lavanta sabunu aynı zamanda hoş kokusuyla rahatlatıcı etki de gösteriyor.    Gül suyu sabunu   Antibakteriyel özellikler gösteren gül suyu içeren doğal gül sabunları, özellikle hassas ciltlerin temizliğinde ve makyaj temizliğinde bilinen bir sabun çeşidi.    
Ellerde kimyasal içerikli ürünlerin yoğun kullanılması tahrişe, kaşıntıya hatta egzamaya sebep olabiliyor. Doğal yöntemlerle üretilmiş sabunlar ise el ve cilt temizliği için sıkça tercih ediliyor. İşte elleri temizlerken cilde zarar vermeyen doğal sabun çeşitleri…

Bıttım sabunu

 

Bıttım ağacının meyvesi olan yabani fıstık yani diğer adıyla menengiç meyvesi ile yapılan bıttım sabunu ciltte egzamayı önleyen, kaşıntı ve tahrişe iyi gelen, antiseptik ve mikrop öldürücü özelliğiyle saç dökülmesi durumunda da kullanılıyor.

 

Aynısefa sabunu

 

Cildi mikroplardan arındırırken yara iyileştirici özelliğiyle de öne çıkan aynısefa çiçeği sabunu ve beraberinde kullanılabilen kadife çiçeği sabunu, egzama ve kaşıntı gibi rahatsızlıklarda da kullanılabiliyor.  

 

Zeytinyağı sabunu

 

Zeytinyağı ile üretilmiş katı zeytinyağı sabunu, zeytinin içerdiği vitamin ve mineraller ile cilde bakım yapıyor ve egzama, sedef ve deri hastalıklarında cilt temizliği için kullanılabiliyor. 

 

Ihlamur sabunu

 

Kaşınan, kuruyan cilt için yumuşatıcı etki gösteren ıhlamur sabunu, tahriş olan cildin iltihaplanmasını önlemeye de yardımcı oluyor. 

 

Kayısı sabunu 

 

Yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinen kayısı sabunu, kuruyan ciltleri nemlendiren ve yumuşatan özelliklere sahip. 

 

Menekşe sabunu 

 

Ciltte oluşan hassasiyet ve alerji durumunda kullanılabilen menekşe sabunu cilt çatlaklarını gidermek ve sedef, kaşıntı gibi durumlarda cilt temizliği sağlayabilmek için oldukça uygun.  

 

Argan yağlı sabun

 

Hassas ciltlerin yumuşaklık kazanmasına yardımcı olan argan yağı sabunu, nemlendirme özelliğiyle cilt kuruluğuna iyi geliyor. 

 

Papatya sabunu

 

Cilde parlaklık veren özler barındıran papatya, özellikle saçlı deriyi güçlendiriyor. Yumuşatıcı, mikrop kırıcı ve iltihap giderici özellikleriyle tercih ediliyor. 

 

Lavanta sabunu

 

Antiseptik özelliğiyle, cildi tahriş etmeden temizleyen lavanta sabunu aynı zamanda hoş kokusuyla rahatlatıcı etki de gösteriyor. 

 

Gül suyu sabunu

 

Antibakteriyel özellikler gösteren gül suyu içeren doğal gül sabunları, özellikle hassas ciltlerin temizliğinde ve makyaj temizliğinde bilinen bir sabun çeşidi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.