e-devlet borç kapatma kredisi nedir?

EKONOMİ 29.03.2023 - 23:49, Güncelleme: 31.03.2023 - 21:56
 

e-devlet borç kapatma kredisi nedir?

Maddi sıkıntılar yüzünden borçları biriken vatandaş e-devlet borç kapatma kredisi olup olmadığını sorgulamaya başladı. İşte detaylar…

e-devlet üzerinden borç kapatma işlemi yapılabilir mi? e-Devlet Borç Kapatmayı Kimler Yapabilir? Sosyal medyayı ayağa kaldıran borç kapatma kredisi iddialarında herkesin bu krediyi kullanabileceği yönünde olsa da durum öyle değil. E-devlet borç kapatma kredisini sadece KYK kredisi ödeyen öğrenciler kullanabiliyor. E-devlet üzerinden kredi ödemesi gelen mezun öğrenciler başvuru yaparak durumlarını arz edip kredilerini ileri bir tarihe erteletiyor. Ziraat Bankası'nın yayımladığı duyuruya göre, Devletten alınan borç kapatma kredilerinin geri ödenmesiyle ilgili KYK kredi ve yurt ödemeleri Ziraat Bankası ATM'lerinden internet şubesinden yapılabileceği açıklandı. Ayrıca KYK yurt ve kredi ödemeleri için kyk.ziraatbank.com.tr üzerinden yapılabileceği ifade edildi.
Maddi sıkıntılar yüzünden borçları biriken vatandaş e-devlet borç kapatma kredisi olup olmadığını sorgulamaya başladı. İşte detaylar…

e-devlet üzerinden borç kapatma işlemi yapılabilir mi? e-Devlet Borç Kapatmayı Kimler Yapabilir?

Sosyal medyayı ayağa kaldıran borç kapatma kredisi iddialarında herkesin bu krediyi kullanabileceği yönünde olsa da durum öyle değil. E-devlet borç kapatma kredisini sadece KYK kredisi ödeyen öğrenciler kullanabiliyor. E-devlet üzerinden kredi ödemesi gelen mezun öğrenciler başvuru yaparak durumlarını arz edip kredilerini ileri bir tarihe erteletiyor.

Ziraat Bankası'nın yayımladığı duyuruya göre, Devletten alınan borç kapatma kredilerinin geri ödenmesiyle ilgili KYK kredi ve yurt ödemeleri Ziraat Bankası ATM'lerinden internet şubesinden yapılabileceği açıklandı. Ayrıca KYK yurt ve kredi ödemeleri için kyk.ziraatbank.com.tr üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.