Düşük Bütçe ile Çekilen muhteşem Filmler!

DİZİ - FİLM 10.07.2021 - 12:38, Güncelleme: 10.07.2021 - 12:38
 

Düşük Bütçe ile Çekilen muhteşem Filmler!

İşte dünya sinemasına damga vuran düşük bütçeli fakat izleyenler tarafından çok sevilen, hatta bazısı kült denecek kadar başarılı filmlerin listesini sizler için derledik.

Arınma Gecesi (2013) IMDb: 6.9 Korku filmleri düşük bütçeyle bile gişede oldukça iyi iş çıkarmayı biliyor desek yanlış olmaz. Küçük bir kızın masum sandığı suçluyu sıradan ailesinin yanına, evine getirmesiyle başlayan film dakikalar geçtikçe insanı daha da etkiliyor. 3 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film bütçesini neredeyse 30'a katladı ve gişede 89 milyon dolar hasılat elde etti.  Bir Ayrılık (2010) IMDb: 8.3 Kocasının babasına bakmak istemeyen Simin, kocasından ayrılmaya karar verir. Ayrılık sonrasında babasıyla kalmak istediğini söyleyen kızı da Simin ile birlikte yaşamaz. Eve bakması için bir hizmetçi tutulur. İşte o anda her şey değişmeye başlar. 300 milyon dolarlık bütçesini 100'e katlayan film aynı zamanda Altın Ayı Ödülü'nü de kazanmıştır. Filmin yönetmenliğini ise İranlı başarılı yönetmen Asghar  Farhadi yaptı. Exam (2009) – IMDb: 6.8 Düşük bütçeli bir diğer film olan Exam 2009 yılında izleyiciyle buluşan ve en çok izlenen filmlerden biridir. Filmde birbirinden yetenekli 8 aday bir oda içerisinde sınava tabi tutulur. Sınav sonucunda başarılı olan 1 kişi işe alınacaktır ancak bu sınav şimdiye kadar bildiğiniz tüm mülakatlardan oldukça farklıdır. Paranormal Activity (2007) IMDb: 6.3 Mikah ve Katie birlikte yaşarlar. Birbirlerini seven ve hayatları yolunda giderken Katie’nin çocukluğundan beri olan problemi yeniden baş gösterir. Katie, kendisini görünmeyen bir mahlukun takip ettiğini düşünür ve ikilinin hayatı zindan olur. Film 15 bin dolarlık bütçesiyle 107 milyon dolarlık hasılat yapmıştır. Testere (2004) IMDb: 7.6 Film, kurbanlarına hayatın kıymetini anlatmak için onlarla oynayarak öldüren bir seri katilin yaptıklarını anlatıyor. Filmin daha sonra devam filmleri de çekildi. 1 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, 55 milyon dolar hasılat elde etti. Bir Zamanlar (2006) IMDb: 8.0 Duplin'de hem gitar çalıp hem de babasına yardım ederek para kazanan bir adam, gitar çaldığı sırada Çek bir kadınla tanışır. Kadın kocasından ayrı, annesi ve kızıyla birlikte yaşıyordur. Gitarcı adamın en büyük hayalini gerçekleştirip albüm çıkarmak için işe koyulan ikilinin samimi ve sıcak oyunculuğu izleyenleri büyülüyor.  
İşte dünya sinemasına damga vuran düşük bütçeli fakat izleyenler tarafından çok sevilen, hatta bazısı kült denecek kadar başarılı filmlerin listesini sizler için derledik.

Arınma Gecesi (2013) IMDb: 6.9


Korku filmleri düşük bütçeyle bile gişede oldukça iyi iş çıkarmayı biliyor desek yanlış olmaz. Küçük bir kızın masum sandığı suçluyu sıradan ailesinin yanına, evine getirmesiyle başlayan film dakikalar geçtikçe insanı daha da etkiliyor. 3 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film bütçesini neredeyse 30'a katladı ve gişede 89 milyon dolar hasılat elde etti. 


Bir Ayrılık (2010) IMDb: 8.3


Kocasının babasına bakmak istemeyen Simin, kocasından ayrılmaya karar verir. Ayrılık sonrasında babasıyla kalmak istediğini söyleyen kızı da Simin ile birlikte yaşamaz. Eve bakması için bir hizmetçi tutulur. İşte o anda her şey değişmeye başlar. 300 milyon dolarlık bütçesini 100'e katlayan film aynı zamanda Altın Ayı Ödülü'nü de kazanmıştır. Filmin yönetmenliğini ise İranlı başarılı yönetmen Asghar  Farhadi yaptı.


Exam (2009) – IMDb: 6.8


Düşük bütçeli bir diğer film olan Exam 2009 yılında izleyiciyle buluşan ve en çok izlenen filmlerden biridir. Filmde birbirinden yetenekli 8 aday bir oda içerisinde sınava tabi tutulur. Sınav sonucunda başarılı olan 1 kişi işe alınacaktır ancak bu sınav şimdiye kadar bildiğiniz tüm mülakatlardan oldukça farklıdır.


Paranormal Activity (2007) IMDb: 6.3


Mikah ve Katie birlikte yaşarlar. Birbirlerini seven ve hayatları yolunda giderken Katie’nin çocukluğundan beri olan problemi yeniden baş gösterir. Katie, kendisini görünmeyen bir mahlukun takip ettiğini düşünür ve ikilinin hayatı zindan olur. Film 15 bin dolarlık bütçesiyle 107 milyon dolarlık hasılat yapmıştır.


Testere (2004) IMDb: 7.6


Film, kurbanlarına hayatın kıymetini anlatmak için onlarla oynayarak öldüren bir seri katilin yaptıklarını anlatıyor. Filmin daha sonra devam filmleri de çekildi. 1 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, 55 milyon dolar hasılat elde etti.


Bir Zamanlar (2006) IMDb: 8.0


Duplin'de hem gitar çalıp hem de babasına yardım ederek para kazanan bir adam, gitar çaldığı sırada Çek bir kadınla tanışır. Kadın kocasından ayrı, annesi ve kızıyla birlikte yaşıyordur. Gitarcı adamın en büyük hayalini gerçekleştirip albüm çıkarmak için işe koyulan ikilinin samimi ve sıcak oyunculuğu izleyenleri büyülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.