Dünyanın en uzun ömürlü insanları bu adada yaşıyor!

Mekanlar 14.02.2020 - 17:13, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dünyanın en uzun ömürlü insanları bu adada yaşıyor!

Yunanistan'da Ege Denizi'nde yer alan alan İkaria Adası, temiz havası ve muhteşem doğasıyla dünyanın en uzun ömürlü insanlarını içinde barındırıyor.

Ege Denizi'nde yer alan alan İkaria Adası, temiz havası ve muhteşem doğasıyla dünyanın en uzun ömürlü insanlarını içinde barındırıyor. Sisam adasının batı yakasında bulunan İkaria, özellikle sakin bir tatil geçirmek isteyenin tercihi konumunda. Avrupalı, Amerikalı turist sayısı ise diğer Yuannistan adalarına göre çok çok az.   El değmemiş doğası, temiz havası ve deniziyle turistleri büyüleyen İkaria yapılan araştırmalara göre Avrupa'da en uzun ömürlü insanların yaşadığı yer.     Atina Üniversitesi'nin, ada üzerinde yaşayan halk üzerine yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre İkarialılar kıtada en çok yaşayan insanlar.   8 bin 500 kişi üzerine yapılan araştırma sonucu ada halkının Avrupa'nın genelinden ortalama 10 yıl daha fazla yaşadığı sonucunu ortaya koydu.   Sigara kullanımı ise Yunanistan'ın geri kalanından oldukça düşük seviyede.   İnsanları son derece nazik, hayat dolu insanlar. Her konuda, her türlü yardıma açıklar. Ve son derece "yavaş" yaşıyorlar.   İkaria'nın en turistik yeri Armenistis. Kuzey batıdaki bu küçük köy, daracık yokuşlu yolları ve tepelere tünemiş gibi duran barları, kafeleri ile ünlü.   Merdivenlerle inilen küçücük bir plajı da var. Bu küçük plaj haricinde denize girmek mümkün değil, çünkü her yer uçurum.   İkaria'nın 2 limanı var. Biri Evdilos, diğeri güneydeki Agia Kirykos. Buradan da diğer adalara gemi seferleri var.  
Yunanistan'da Ege Denizi'nde yer alan alan İkaria Adası, temiz havası ve muhteşem doğasıyla dünyanın en uzun ömürlü insanlarını içinde barındırıyor.

Ege Denizi'nde yer alan alan İkaria Adası, temiz havası ve muhteşem doğasıyla dünyanın en uzun ömürlü insanlarını içinde barındırıyor. Sisam adasının batı yakasında bulunan İkaria, özellikle sakin bir tatil geçirmek isteyenin tercihi konumunda. Avrupalı, Amerikalı turist sayısı ise diğer Yuannistan adalarına göre çok çok az.

 

El değmemiş doğası, temiz havası ve deniziyle turistleri büyüleyen İkaria yapılan araştırmalara göre Avrupa'da en uzun ömürlü insanların yaşadığı yer.

 

 

Atina Üniversitesi'nin, ada üzerinde yaşayan halk üzerine yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre İkarialılar kıtada en çok yaşayan insanlar.

 

8 bin 500 kişi üzerine yapılan araştırma sonucu ada halkının Avrupa'nın genelinden ortalama 10 yıl daha fazla yaşadığı sonucunu ortaya koydu.

 

Sigara kullanımı ise Yunanistan'ın geri kalanından oldukça düşük seviyede.

 

İnsanları son derece nazik, hayat dolu insanlar. Her konuda, her türlü yardıma açıklar. Ve son derece "yavaş" yaşıyorlar.

 

İkaria'nın en turistik yeri Armenistis. Kuzey batıdaki bu küçük köy, daracık yokuşlu yolları ve tepelere tünemiş gibi duran barları, kafeleri ile ünlü.

 

Merdivenlerle inilen küçücük bir plajı da var. Bu küçük plaj haricinde denize girmek mümkün değil, çünkü her yer uçurum.

 

İkaria'nın 2 limanı var. Biri Evdilos, diğeri güneydeki Agia Kirykos. Buradan da diğer adalara gemi seferleri var.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.