Dünyanın en lüks havalimanları!

Mekanlar 26.04.2020 - 12:14, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dünyanın en lüks havalimanları!

Sık sık yurt dışı seyahatine çıkanlar bilir, havalimanları giriş yaptığınız ülkenin bir nevi ilk intibasıdır. Bahsedeceğimiz dünyanın en iyi ve en lüks 5 havalimanını karışık bir sıralama ile vereceğiz. En iyi ve en lüks havalimanı olduğu belirlenen değerlendirmeler arasında; yolculara sunulan hizmetler, bekleme alanları, restoranları ve alışveriş merkezleri gibi etkenler bulunuyor.

Changi Havalimanı – Singapur   Changi Havalimanının en önemli özelliklerinden biri her yıl, farklı bir yeniliğe imza atarak herkesi şaşırtmaya devam ediyor. 1981 yılında hizmete açılan havalimanında dört adet terminal ve toplam alanı 1.800 tane futbol sahasına denk geliyor. 32.000 kişiye istihdam sağlıyor ve 106 havayolu şirketi ile çalışıyor. Uçuş öncesinde yolculara sadece lounge rahatlığını vermekle kalmıyor. Sunduğu hizmetler ile dünyanın en lüks havalimanı ünvanını hak ediyor.   Hong Kong Havalimanı   Dünyanın en iyi ve en lüks havalimanı olmasının yanında en geniş alana konuşlanmış olması ile de adından söz ettiren Hong Kong Havalimanı çok yaşlı sayılmaz. 1998 yılında hizmet hayatına başlayan havalimanı 12,5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda. Havalimanı arazisini elde etmek için 2 ada düzleştirilmiş ve arasında kalan 9,4 kilometre karelik boşluk da deniz dolgusu ile doldurulup, tamamlanmış.   Dubai Uluslararası Havalimanı   Ortadoğu’nun en büyük havalimanı olarak bilinen, Dubai Uluslararası Havalimanı, dünyada en çok yolcu ağırlayan havalimanı aynı zamanda. Emirates Havayolları yani en lüks havayolu şirketinin merkezi olması sebebiyle de oldukça zengin bir görünüme sahip. Dubai mimarisinin şahşahalı görüntüsünü bilmeyen yoktur. Bu sebeple havalimanının mimarisini ballandıra ballandıra anlatmaya gerek yok.   Incheon Uluslararası Havalimanı   Güney Kore’nin başkenti olan Seul’de bulunan Incheon Uluslararası Havalimanı 2001 yılında hizmet hayatına başlamış. Konuşlanması için düzenlenen yerin bir bölümü yine deniz dolgusu ile oluşturulmuş bir adacık. 2014 yılında 45.51 milyon ziyaretçisi ile ülkenin ve Doğu Asya’nın en işlek havalimanı ünvanını hakkıyla kapmıştır. Incheon Uluslararası Havalimanının en lüks olmasının sebeplerinden en önemlisi yolculara sunduğu hizmetler.   Hamad Uluslararası Havalimanı   Doha Katar’da bulunan Hamas Uluslararası Havalimanı, başta Qatar Havayolu olmak üzere çok sayıda havayolu ile çalışmaya devam ediyor. Müşteri memnuniyetinin özellikle öncelik verildiği havalimanı 36 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Uçuş pistleri ise yine adından söz ettirecek uzunlukta biri 4.850 metre diğeri de 4.250 metre uzunluğunda. Yılda 10 milyon ziyaretçisi ile en işlek ve en iyi havalimanı listesinde yerini alıyor. 
Sık sık yurt dışı seyahatine çıkanlar bilir, havalimanları giriş yaptığınız ülkenin bir nevi ilk intibasıdır. Bahsedeceğimiz dünyanın en iyi ve en lüks 5 havalimanını karışık bir sıralama ile vereceğiz. En iyi ve en lüks havalimanı olduğu belirlenen değerlendirmeler arasında; yolculara sunulan hizmetler, bekleme alanları, restoranları ve alışveriş merkezleri gibi etkenler bulunuyor.

Changi Havalimanı – Singapur

 

Changi Havalimanının en önemli özelliklerinden biri her yıl, farklı bir yeniliğe imza atarak herkesi şaşırtmaya devam ediyor. 1981 yılında hizmete açılan havalimanında dört adet terminal ve toplam alanı 1.800 tane futbol sahasına denk geliyor. 32.000 kişiye istihdam sağlıyor ve 106 havayolu şirketi ile çalışıyor. Uçuş öncesinde yolculara sadece lounge rahatlığını vermekle kalmıyor. Sunduğu hizmetler ile dünyanın en lüks havalimanı ünvanını hak ediyor.

 

Hong Kong Havalimanı

 

Dünyanın en iyi ve en lüks havalimanı olmasının yanında en geniş alana konuşlanmış olması ile de adından söz ettiren Hong Kong Havalimanı çok yaşlı sayılmaz. 1998 yılında hizmet hayatına başlayan havalimanı 12,5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda. Havalimanı arazisini elde etmek için 2 ada düzleştirilmiş ve arasında kalan 9,4 kilometre karelik boşluk da deniz dolgusu ile doldurulup, tamamlanmış.

 

Dubai Uluslararası Havalimanı

 

Ortadoğu’nun en büyük havalimanı olarak bilinen, Dubai Uluslararası Havalimanı, dünyada en çok yolcu ağırlayan havalimanı aynı zamanda. Emirates Havayolları yani en lüks havayolu şirketinin merkezi olması sebebiyle de oldukça zengin bir görünüme sahip. Dubai mimarisinin şahşahalı görüntüsünü bilmeyen yoktur. Bu sebeple havalimanının mimarisini ballandıra ballandıra anlatmaya gerek yok.

 

Incheon Uluslararası Havalimanı

 

Güney Kore’nin başkenti olan Seul’de bulunan Incheon Uluslararası Havalimanı 2001 yılında hizmet hayatına başlamış. Konuşlanması için düzenlenen yerin bir bölümü yine deniz dolgusu ile oluşturulmuş bir adacık. 2014 yılında 45.51 milyon ziyaretçisi ile ülkenin ve Doğu Asya’nın en işlek havalimanı ünvanını hakkıyla kapmıştır. Incheon Uluslararası Havalimanının en lüks olmasının sebeplerinden en önemlisi yolculara sunduğu hizmetler.

 

Hamad Uluslararası Havalimanı

 

Doha Katar’da bulunan Hamas Uluslararası Havalimanı, başta Qatar Havayolu olmak üzere çok sayıda havayolu ile çalışmaya devam ediyor. Müşteri memnuniyetinin özellikle öncelik verildiği havalimanı 36 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Uçuş pistleri ise yine adından söz ettirecek uzunlukta biri 4.850 metre diğeri de 4.250 metre uzunluğunda. Yılda 10 milyon ziyaretçisi ile en işlek ve en iyi havalimanı listesinde yerini alıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.