Dünyanın en iyi dondurmaları arasında Maraş dondurması kaçıncı sırada?

AKTÜEL 03.06.2023 - 08:31, Güncelleme: 07.06.2023 - 21:08
 

Dünyanın en iyi dondurmaları arasında Maraş dondurması kaçıncı sırada?

Gastronomi websitesi TasteAtlas, "Dünya'nın En iyi Dondurulmuş Tatlıları" listesini yayınladı. Peki, Maraş dondurması kendine kaçıncı sırada yer buldu?

Dünyaca ünlü gastronomi websitesi TasteAtlas, "Dünya'nın En iyi Dondurulmuş Tatlıları" listesini yayınladı. Peki, Maraş dondurması kendine kaçıncı sırada yer buldu? işte detaylar... Hırvatistanlı gazeteci Matija Babic tarafından 2015'te kurulan ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerine yer verilen TasteAtlas sitesi, 31 Mayıs'ta "Dünyanın En İyi Dondurulmuş Tatlıları" listesini açıkladı. Toplam 50 ülkenin yer aldığı listede Maraş Dondurması kendine 3'üncü sırasında yer buldu. Listenin ilk sırasında İran'ın safranlı 'Bastani Sonnati' adlı dondurması yer aldı. Maraş dondurması hakkında şu ifadelere yer verildi:  "Türk dondurmasının adının Kahramanmaraş şehrinden geldiğine inanılır. Bu onu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur. Bu nitelikler, temel süt ve şeker karışımına iki koyulaştırıcı maddenin eklenmesiyle sağlanır. Sakız reçinesi olarak da bilinen Arap sakızı ve eski mor orkidenin kökünden yapılan bir tür un olan salep. Aslında, Kahramanmaraş bölgesinde, dondurma tipik olarak normalden belirgin şekilde daha fazla salep içerir, bu nedenle bazen kesme dondurma olarak adlandırılır Bu dondurma çeşidinin genellikle birlikte yenilmesinin nedeni budur. bir bıçak ve çatal. Türkiye'de dondurma yaygın olarak sokaklarda satılmakla birlikte, sadece kekik, orkide çiçekleri ile beslenen keçi sütü ve sadece doğal tatlandırıcılar ve doğal aromalar kullanmak dışında, sahipleri genellikle kendi saleplerini üreterek kendi yollarından çıkan özel dondurmacı dükkanlarında da satılmaktadır."  
Gastronomi websitesi TasteAtlas, "Dünya'nın En iyi Dondurulmuş Tatlıları" listesini yayınladı. Peki, Maraş dondurması kendine kaçıncı sırada yer buldu?

Dünyaca ünlü gastronomi websitesi TasteAtlas, "Dünya'nın En iyi Dondurulmuş Tatlıları" listesini yayınladı. Peki, Maraş dondurması kendine kaçıncı sırada yer buldu? işte detaylar...

Hırvatistanlı gazeteci Matija Babic tarafından 2015'te kurulan ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerine yer verilen TasteAtlas sitesi, 31 Mayıs'ta "Dünyanın En İyi Dondurulmuş Tatlıları" listesini açıkladı.

Toplam 50 ülkenin yer aldığı listede Maraş Dondurması kendine 3'üncü sırasında yer buldu. Listenin ilk sırasında İran'ın safranlı 'Bastani Sonnati' adlı dondurması yer aldı.

Maraş dondurması hakkında şu ifadelere yer verildi: 

"Türk dondurmasının adının Kahramanmaraş şehrinden geldiğine inanılır. Bu onu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur. Bu nitelikler, temel süt ve şeker karışımına iki koyulaştırıcı maddenin eklenmesiyle sağlanır. Sakız reçinesi olarak da bilinen Arap sakızı ve eski mor orkidenin kökünden yapılan bir tür un olan salep.

Aslında, Kahramanmaraş bölgesinde, dondurma tipik olarak normalden belirgin şekilde daha fazla salep içerir, bu nedenle bazen kesme dondurma olarak adlandırılır Bu dondurma çeşidinin genellikle birlikte yenilmesinin nedeni budur.

bir bıçak ve çatal. Türkiye'de dondurma yaygın olarak sokaklarda satılmakla birlikte, sadece kekik, orkide çiçekleri ile beslenen keçi sütü ve sadece doğal tatlandırıcılar ve doğal aromalar kullanmak dışında, sahipleri genellikle kendi saleplerini üreterek kendi yollarından çıkan özel dondurmacı dükkanlarında da satılmaktadır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.