Dünyanın en güzel kasabası!

Mekanlar 20.12.2020 - 22:20, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Dünyanın en güzel kasabası!

Hollanda'da Amsterdam’a yaklaşık bir buçuk saat uzaklıkta 3000’in altında sakini olan bir masal kasabası Giethoorn...

Çizgi film setlerine benzeyen, aynı zamanda masalsı bir atmosfere sahip olan Giethoorn Hollanda'nın keşfedilmeyi bekleyen rotalarının başında geliyor. İşte size Giethoorn hakkında bilgiler...   Çizgi film setlerine benzeyen, aynı zamanda masalsı bir atmosfere sahip olan Giethoorn Hollanda'nın keşfedilmeyi bekleyen rotalarının başında geliyor. Hollanda'da bulunan ve ‘Hobbit Köyü’ olarak bilinen Giethoorn, ‘Hollanda'nın Venedik'i olarak da anılıyor. Amsterdam'dan trene binip, sonrasında ise otobüsle devam ederek bu şirin köye yaklaşık olarak üç saatte ulaşabilirsiniz. Hollanda sınırları içerisinde olduğu için köye gitmek için Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor.   Film setlerinden fırlamış gibi evlere ve çizgi film setlerine benzer bir atmosfere şahit olacağınız bu köyde kanallar arasında gezinerek köyü keşfedebilirsiniz. Her yerin yemyeşil olduğu bu köy için ideal ziyaret zamanları sonbahar ve ilkbahar ayları ama kışın da çok farklı bir atmosferi var. Yaklaşık 2 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Giethoorn, arabanın olmadığı bir köy.Bisiklet yolu yapıldığı için köyü bisiklete dolaşabilir ya da küçük kanallar arasında botlarla gezinerek köyü yakından keşfedebilirsiniz. ‘Keçi boynuzu’ anlamına gelen köyde eski zamanlarda keçiboynuzu bulunuyormuş. Köy her ne kadar son zamanlarda popülerleşmeye başlasa da özellikle hafta sonları kafa dinlemek ve yemyeşil parklarda vakit geçirmek için akına uğruyor.   Yaklaşık 180 civarında köprünün yer aldığı Giethoorn'da evler sazlık çatıları ve küçük tuğlalarıyla eşsiz bir görünüme sahip.
Hollanda'da Amsterdam’a yaklaşık bir buçuk saat uzaklıkta 3000’in altında sakini olan bir masal kasabası Giethoorn...

Çizgi film setlerine benzeyen, aynı zamanda masalsı bir atmosfere sahip olan Giethoorn Hollanda'nın keşfedilmeyi bekleyen rotalarının başında geliyor. İşte size Giethoorn hakkında bilgiler...

 

Çizgi film setlerine benzeyen, aynı zamanda masalsı bir atmosfere sahip olan Giethoorn Hollanda'nın keşfedilmeyi bekleyen rotalarının başında geliyor. Hollanda'da bulunan ve ‘Hobbit Köyü’ olarak bilinen Giethoorn, ‘Hollanda'nın Venedik'i olarak da anılıyor.


Amsterdam'dan trene binip, sonrasında ise otobüsle devam ederek bu şirin köye yaklaşık olarak üç saatte ulaşabilirsiniz. Hollanda sınırları içerisinde olduğu için köye gitmek için Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor.

 

Film setlerinden fırlamış gibi evlere ve çizgi film setlerine benzer bir atmosfere şahit olacağınız bu köyde kanallar arasında gezinerek köyü keşfedebilirsiniz.


Her yerin yemyeşil olduğu bu köy için ideal ziyaret zamanları sonbahar ve ilkbahar ayları ama kışın da çok farklı bir atmosferi var. Yaklaşık 2 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Giethoorn, arabanın olmadığı bir köy.Bisiklet yolu yapıldığı için köyü bisiklete dolaşabilir ya da küçük kanallar arasında botlarla gezinerek köyü yakından keşfedebilirsiniz. ‘Keçi boynuzu’ anlamına gelen köyde eski zamanlarda keçiboynuzu bulunuyormuş. Köy her ne kadar son zamanlarda popülerleşmeye başlasa da özellikle hafta sonları kafa dinlemek ve yemyeşil parklarda vakit geçirmek için akına uğruyor.

 

Yaklaşık 180 civarında köprünün yer aldığı Giethoorn'da evler sazlık çatıları ve küçük tuğlalarıyla eşsiz bir görünüme sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.