Dünyanın En Çok Aranan Suçluları!

AKTÜEL 26.08.2022 - 19:42, Güncelleme: 26.08.2022 - 19:42
 

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları!

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları!

Usame Bin Ladin Yasa dışı İslamcı örgüt olan El-Kaide’nin kurucusudur ve liderlik yapmıştır. 11 Eylül İkiz Kule saldırılarından sonra ABD tarafından hedef haline getirilmiştir. ABD hükümeti Ladin’i teslim eden kişiye 25 milyon dolar vereceğini duyurmuştur. Son olarak ABD ordusunun 2 Mayıs 2011 tarihinde aldığı bir istihbarat sonucu yaptığı baskın ile yaşanan çatışmalardan sonra Ladin’i ölü olarak ele geçirmiştir. Yurt dışı basınına göre Ladin, Amerika’nın gizli servis için çok iyi eğitim verdiği bir ajandır. Joaquin Guzman Meksika’nın en büyük uyuşturucu patronudur. “El Chapo Guzman” yani “Kısa Guzman” anlamına gelen bir lakabı vardır. Bunun nedeni ise boyunun 1.68 olmasıdır. Guzman 2001 yılında hapishaneden kaçmasıyla birlikte her şey değişti. Uluslar arası uyuşturucu kaçırmaya başlayan Guzman, en büyük rakipleri de 2004 yılında hapse girince ülkenin ve bölgenin tek sahibi ilan edildi. Çok kısa bir sürede milyar dolarla ifade edilen bir servet sahibi oldu hatta 2011 yılında Forbes dergisinin En Zenginler listesinde adı yer aldı. Yakalanması halinde 5 milyon dolar ödül vereceğini açıklayan Meksika ile ABD’nin ortak bir operasyonu sonucu 22 Şubat 2014 tarihinde yakalanmıştır. Davud İbrahim Kaşkar Hindistan’ın en büyük suç örgütü olan D-Company’nin başında. Bir polisin oğludur ancak yıllardır, uyuşturucu ticaretinden, sahte marka üretimine, cinayetten, silah kaçakçılığına kadar her türlü yasadışı faaliyetin içinde. ABD’nin küresel terörist ilan ettiği Kaşkar’ın plastik cerrahi yöntemiyle yüzünü değiştirdiği biliniyor. Felicien Kabuga Afrika kıtasında en çok aranan adam olarak bilinmektedir. Çünkü kendisi dünya tarihinin en büyük soykırımlarından birini gerçekleştirmiştir. Ruanada 800 bin kişinin ölümüne sebebiyet veren katliam niteliğindeki olayın arkasındaki isim olarak gösterilmektedir. Pedro Antonio Marin Dünya'nın en çok arananlar listesinde olan FARC-EP'nin lideri Marin, 1948 ile 1958 seneleri arası, politik ve ideolojik görüşlerini değiştirdi. 2006 Mart ayında onu bulana beş milyon dolar ödül verileceği ilan edildi. Ancak kendisi asla bulanamadı ve 2008 senesinde kalp krizinden öldü. Yerini Alfonso Cano aldı. Onu bir gerilla gücün lideri olarak kabul etmek doğru olur.  
Dünyanın En Çok Aranan Suçluları!

Usame Bin Ladin


Yasa dışı İslamcı örgüt olan El-Kaide’nin kurucusudur ve liderlik yapmıştır. 11 Eylül İkiz Kule saldırılarından sonra ABD tarafından hedef haline getirilmiştir. ABD hükümeti Ladin’i teslim eden kişiye 25 milyon dolar vereceğini duyurmuştur. Son olarak ABD ordusunun 2 Mayıs 2011 tarihinde aldığı bir istihbarat sonucu yaptığı baskın ile yaşanan çatışmalardan sonra Ladin’i ölü olarak ele geçirmiştir. Yurt dışı basınına göre Ladin, Amerika’nın gizli servis için çok iyi eğitim verdiği bir ajandır.


Joaquin Guzman


Meksika’nın en büyük uyuşturucu patronudur. “El Chapo Guzman” yani “Kısa Guzman” anlamına gelen bir lakabı vardır. Bunun nedeni ise boyunun 1.68 olmasıdır. Guzman 2001 yılında hapishaneden kaçmasıyla birlikte her şey değişti. Uluslar arası uyuşturucu kaçırmaya başlayan Guzman, en büyük rakipleri de 2004 yılında hapse girince ülkenin ve bölgenin tek sahibi ilan edildi. Çok kısa bir sürede milyar dolarla ifade edilen bir servet sahibi oldu hatta 2011 yılında Forbes dergisinin En Zenginler listesinde adı yer aldı. Yakalanması halinde 5 milyon dolar ödül vereceğini açıklayan Meksika ile ABD’nin ortak bir operasyonu sonucu 22 Şubat 2014 tarihinde yakalanmıştır.


Davud İbrahim Kaşkar


Hindistan’ın en büyük suç örgütü olan D-Company’nin başında. Bir polisin oğludur ancak yıllardır, uyuşturucu ticaretinden, sahte marka üretimine, cinayetten, silah kaçakçılığına kadar her türlü yasadışı faaliyetin içinde. ABD’nin küresel terörist ilan ettiği Kaşkar’ın plastik cerrahi yöntemiyle yüzünü değiştirdiği biliniyor.


Felicien Kabuga


Afrika kıtasında en çok aranan adam olarak bilinmektedir. Çünkü kendisi dünya tarihinin en büyük soykırımlarından birini gerçekleştirmiştir. Ruanada 800 bin kişinin ölümüne sebebiyet veren katliam niteliğindeki olayın arkasındaki isim olarak gösterilmektedir.


Pedro Antonio Marin


Dünya'nın en çok arananlar listesinde olan FARC-EP'nin lideri Marin, 1948 ile 1958 seneleri arası, politik ve ideolojik görüşlerini değiştirdi. 2006 Mart ayında onu bulana beş milyon dolar ödül verileceği ilan edildi. Ancak kendisi asla bulanamadı ve 2008 senesinde kalp krizinden öldü. Yerini Alfonso Cano aldı. Onu bir gerilla gücün lideri olarak kabul etmek doğru olur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.