Dünyadaki şirketlerin ne kadarı aile şirketi?

EKONOMİ 21.10.2022 - 20:19, Güncelleme: 21.10.2022 - 20:19
 

Dünyadaki şirketlerin ne kadarı aile şirketi?

Genç KASİAD tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, “Aile Şirketlerinde Kabuk Değişimi” konulu panel 19 Ekim günü Ramada Otelde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Genç KASİAD Kurulu Başkanımız İsmail Dinçer, “Her ne kadar kesin rakamlar vermek zor olsa da dünyadaki şirketlerin yaklaşık %90’ının aile şirketleri olduğu kabul edilmektedir. Bu oran ülkemize döndüğümüzde %95’e çıkmaktadır. Burada dikkat çekici olan kısım bu şirketlerin yalnızca %30’u ikinci kuşağa geçebilirken, üçüncü kuşağa ise % 12 geçebiliyor. Dördüncü kuşağa geçebilenler ise %3’te kalmaktadır.”dedi   KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Utlu ise; “Aile Şirketlerinde Kabuk Değişimi konusunu 2019 yılında gündeme almıştık. Kurumsallaşma sürecindeki eksikliğimiz devam ettiği sürece de gündemde tutmayı istiyoruz.Hem kendi coğrafyamızda hem de küresel ölçekte firmaların büyük çoğunluğunun “Aile şirketi” olduğu malumumuz. Aile şirketi denildiğinde iki temel sorun dikkat çekiyor. 3. ve 4. kuşağı gören şirket sayısı çok küçük oranlarda. 3. Kuşağı gören şirket oranı %13, 4. Kuşak için ise bu oran %2 civarında. Bu küçük dilimlerde bulunan şirketlerimizin çoğu da imalat sanayine ait değil, daha çok küçük ölçekli restoran tarzı işletmelerden oluşuyor. Firmalarımızın ömrü 25-30 yıl civarında ve çok kısa. Maalesef şu bir gerçek ki biz aile şirketleri olarak bu kabuk değişimi işini gerçekleştiremiyoruz.”diye konuştu. Programda konuşma yapan KASİAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Hikmet Gümüşer ise, “Tamamen aile şirketlerinden oluşan Kahramanmaraş sanayisinin nesil değişiminde karşılaştığı zorlukları hem 1.nesil hem de 2.nesil anket katılımcıları vasıtasıyla anlamayı hedefledik. Elde edilen bulgular karşılaştırıldığında özellikle firmaların aile şirketi anayasası yazılması konusunda hem ilk nesil hem de ikinci nesil olarak mutabık kaldıkları gözlemlenmiştir. İlaveten aileye mensup kişilerin aile şirketinde çalışmaya başlamadan önce başka şirketlerde tecrübe kazanmalarının önem arz ettiği de ortak görüşler arasında yer almaktadır.” Dedi.  
Genç KASİAD tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, “Aile Şirketlerinde Kabuk Değişimi” konulu panel 19 Ekim günü Ramada Otelde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Genç KASİAD Kurulu Başkanımız İsmail Dinçer, “Her ne kadar kesin rakamlar vermek zor olsa da dünyadaki şirketlerin yaklaşık %90’ının aile şirketleri olduğu kabul edilmektedir.

Bu oran ülkemize döndüğümüzde %95’e çıkmaktadır. Burada dikkat çekici olan kısım bu şirketlerin yalnızca %30’u ikinci kuşağa geçebilirken, üçüncü kuşağa ise % 12 geçebiliyor. Dördüncü kuşağa geçebilenler ise %3’te kalmaktadır.”dedi  

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Utlu ise; “Aile Şirketlerinde Kabuk Değişimi konusunu 2019 yılında gündeme almıştık. Kurumsallaşma sürecindeki eksikliğimiz devam ettiği sürece de gündemde tutmayı istiyoruz.Hem kendi coğrafyamızda hem de küresel ölçekte firmaların büyük çoğunluğunun “Aile şirketi” olduğu malumumuz.

Aile şirketi denildiğinde iki temel sorun dikkat çekiyor. 3. ve 4. kuşağı gören şirket sayısı çok küçük oranlarda. 3. Kuşağı gören şirket oranı %13, 4. Kuşak için ise bu oran %2 civarında. Bu küçük dilimlerde bulunan şirketlerimizin çoğu da imalat sanayine ait değil, daha çok küçük ölçekli restoran tarzı işletmelerden oluşuyor. Firmalarımızın ömrü 25-30 yıl civarında ve çok kısa. Maalesef şu bir gerçek ki biz aile şirketleri olarak bu kabuk değişimi işini gerçekleştiremiyoruz.”diye konuştu.

Programda konuşma yapan KASİAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Hikmet Gümüşer ise, “Tamamen aile şirketlerinden oluşan Kahramanmaraş sanayisinin nesil değişiminde karşılaştığı zorlukları hem 1.nesil hem de 2.nesil anket katılımcıları vasıtasıyla anlamayı hedefledik.

Elde edilen bulgular karşılaştırıldığında özellikle firmaların aile şirketi anayasası yazılması konusunda hem ilk nesil hem de ikinci nesil olarak mutabık kaldıkları gözlemlenmiştir. İlaveten aileye mensup kişilerin aile şirketinde çalışmaya başlamadan önce başka şirketlerde tecrübe kazanmalarının önem arz ettiği de ortak görüşler arasında yer almaktadır.” Dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.