Dünya dışındaymış hissi veren yerler!

Mekanlar 21.08.2021 - 13:19, Güncelleme: 21.08.2021 - 13:19
 

Dünya dışındaymış hissi veren yerler!

Dünyada muhteşem doğal güzellikler var ancak bazen de doğa öyle koşulları bir araya getiriyor ki, bu yerler tuhaf görünümleriyle bambaşka bir gezegeni andırabiliyor.

Fly Gayzeri / ABD Aslında burası Nevada çöllerinde jeotermal enerji kaynaklarını araştıran bilim insanları sayesinde oluşmuş bir sıcak su kaynağı. Çok renkli bu tuhaf oluşum kazı çalışmasındaki bir kaza sonucu, minerallerin koniler ve havuzlar oluşturması sayesinde bugün sıradışı görüntüsüyle birçok ziyaretçi çekiyor. Uyuni Tuz Gölü / Bolivya Güneybatı Bolivya'da bulunan bu tuz gölü 10 bin beş yüz kilometrekarelik yüz ölçümüyle dünyanın tuzla kaplı en geniş düzlüğü. Deniz seviyesinden 3656 metre yukarıda bulunan Uyuni Gölü, dört tarafa doğru göz alabildiğine uzanan beyazlığıyla ziyaretçilerine kendilerini bir başka gezegende hissettiriyor. Bölgeye özgü kaktüs bitkileri de bu görüntüye özel bir doku katıyor. Hang Son Doong / Vietnam Vietnam’da bulunan Hang Son Doong, dünyanın en büyük mağarası. Büyüklüğünü hayal edebilmeniz için, mağaranın içine kırk katlı gökdelenler de dahil, Manhattan kentinden bir tam bloğun sığabileceğini söyleyelim. Tepedeki deliklerden giren gün ışığı sayesinde kendi bitki örtüsüne sahip olan bu mağaranın tavanında nemden dolayı bulutlar bile oluşuyor.  
Dünyada muhteşem doğal güzellikler var ancak bazen de doğa öyle koşulları bir araya getiriyor ki, bu yerler tuhaf görünümleriyle bambaşka bir gezegeni andırabiliyor.

Fly Gayzeri / ABD


Aslında burası Nevada çöllerinde jeotermal enerji kaynaklarını araştıran bilim insanları sayesinde oluşmuş bir sıcak su kaynağı. Çok renkli bu tuhaf oluşum kazı çalışmasındaki bir kaza sonucu, minerallerin koniler ve havuzlar oluşturması sayesinde bugün sıradışı görüntüsüyle birçok ziyaretçi çekiyor.


Uyuni Tuz Gölü / Bolivya


Güneybatı Bolivya'da bulunan bu tuz gölü 10 bin beş yüz kilometrekarelik yüz ölçümüyle dünyanın tuzla kaplı en geniş düzlüğü. Deniz seviyesinden 3656 metre yukarıda bulunan Uyuni Gölü, dört tarafa doğru göz alabildiğine uzanan beyazlığıyla ziyaretçilerine kendilerini bir başka gezegende hissettiriyor. Bölgeye özgü kaktüs bitkileri de bu görüntüye özel bir doku katıyor.


Hang Son Doong / Vietnam


Vietnam’da bulunan Hang Son Doong, dünyanın en büyük mağarası. Büyüklüğünü hayal edebilmeniz için, mağaranın içine kırk katlı gökdelenler de dahil, Manhattan kentinden bir tam bloğun sığabileceğini söyleyelim. Tepedeki deliklerden giren gün ışığı sayesinde kendi bitki örtüsüne sahip olan bu mağaranın tavanında nemden dolayı bulutlar bile oluşuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.