Dulkadiroğlu’nda pazar yerinde neler yaşandı? Çabukel’den açıklama var

YEREL HABERLER 24.11.2022 - 10:31, Güncelleme: 24.11.2022 - 10:31
 

Dulkadiroğlu’nda pazar yerinde neler yaşandı? Çabukel’den açıklama var

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a çağrıda bulundu. Çabukel,"Pazar yerini kullanıma açın.”

Çabukel,  “Kullanışlı ve büyük bir kapalı pazar yeri yapılana kadar mevcut açık pazar yerini kullanıma açın.”dedi Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi Divanlı Mahallesi’ndeki açık pazar yerini alışverişe kapatarak pazarcı esnafını Kümbet Taziye Evinin altında dönüştürdükleri kapalı pazar yerine yönlendirdi. Kapalı pazar yerine tezgahlar da esnaflar da sığmayınca, esnaflar tezgahını açamadı.  Olay yerine gelen başkan Çabukel, “Divanlı Mahallesi pazar yeri yaklaşık 40 yıllık bir Pazar yeri. 40 yıldan beri buradaki vatandaşlarımızın babaları, dedeleri, ataları buradan ekmek yediler. 40 yıl sonra ise ne yazık ki Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı zabıta ekipleriyle beraber buradaki pazarcı esnaflarımızın tezgâh açmalarına engel oluyorlar. Şuan burada pazarcı esnaflarımızın araçları meyve ve sebzelerle dolu. En az 3 milyon liralık meyve ve sebze, arabalarda duruyor. Buradaki vatandaşlarımız, akşam evlerine ekmek götürecekler. Bunun için burada bekliyorlar ve sabahtan beri pazar açılmıyor.” dedi. İşte iyi partili Ahmet Çabukel’in o açıklaması: “Biran önce buradaki esnaflarımızın pazar yerini aktif hale getirin, kanuna ve nizama uygun daha da büyük bir yer yapın. Esnaflarımız, ezilip büzülmeden tezgâhını açıp ürünlerini sergilesin; vatandaşlarımız da rahatça alışverişlerini yapsınlar. Hem esnafımız hem de vatandaşlarımız yağmurda çamurda ıslanmadan veya yazın güneşte yanmadan konforlu bir şekilde alışverişlerini yapsınlar. Bunu yaparsanız; biz zaten yanınızdayız. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Daha fazla esnafı da vatandaşı da mağdur etmeyin!”  
İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a çağrıda bulundu. Çabukel,"Pazar yerini kullanıma açın.”

Çabukel,  “Kullanışlı ve büyük bir kapalı pazar yeri yapılana kadar mevcut açık pazar yerini kullanıma açın.”dedi

Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi Divanlı Mahallesi’ndeki açık pazar yerini alışverişe kapatarak pazarcı esnafını Kümbet Taziye Evinin altında dönüştürdükleri kapalı pazar yerine yönlendirdi. Kapalı pazar yerine tezgahlar da esnaflar da sığmayınca, esnaflar tezgahını açamadı. 

Olay yerine gelen başkan Çabukel, “Divanlı Mahallesi pazar yeri yaklaşık 40 yıllık bir Pazar yeri. 40 yıldan beri buradaki vatandaşlarımızın babaları, dedeleri, ataları buradan ekmek yediler. 40 yıl sonra ise ne yazık ki Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı zabıta ekipleriyle beraber buradaki pazarcı esnaflarımızın tezgâh açmalarına engel oluyorlar. Şuan burada pazarcı esnaflarımızın araçları meyve ve sebzelerle dolu. En az 3 milyon liralık meyve ve sebze, arabalarda duruyor. Buradaki vatandaşlarımız, akşam evlerine ekmek götürecekler. Bunun için burada bekliyorlar ve sabahtan beri pazar açılmıyor.” dedi.

İşte iyi partili Ahmet Çabukel’in o açıklaması: “Biran önce buradaki esnaflarımızın pazar yerini aktif hale getirin, kanuna ve nizama uygun daha da büyük bir yer yapın. Esnaflarımız, ezilip büzülmeden tezgâhını açıp ürünlerini sergilesin; vatandaşlarımız da rahatça alışverişlerini yapsınlar. Hem esnafımız hem de vatandaşlarımız yağmurda çamurda ıslanmadan veya yazın güneşte yanmadan konforlu bir şekilde alışverişlerini yapsınlar. Bunu yaparsanız; biz zaten yanınızdayız. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Daha fazla esnafı da vatandaşı da mağdur etmeyin!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.