Dulkadiroğlu’nda 4’üncü Konak Restoresi!

KÜLTÜR 11.12.2018 - 17:16, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dulkadiroğlu’nda 4’üncü Konak Restoresi!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın kültürel dönüşüm projeleri arasında yer alan konak restorasyonu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi ve Üdürğücü konağının ardından Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı’nın restorasyon çalışmalarında da sona gelindi. Tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda ilçede bulunan tarihi konakları satın alarak restorasyon çalışmaları başlatmıştı. İlk restorasyon çalışmasını Mutfak Müzesi olarak tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, ardından ikinci konağını Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi olarak hizmete açtı. Daha sonra satın aldığı en büyük konaklardan biri olan Üdürgücü Konağını restore ederek hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı için de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın kültürel dönüşüm projeleri arasında yer alan konak restorasyonu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi ve Üdürğücü konağının ardından Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı’nın restorasyon çalışmalarında da sona gelindi.

Tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda ilçede bulunan tarihi konakları satın alarak restorasyon çalışmaları başlatmıştı. İlk restorasyon çalışmasını Mutfak Müzesi olarak tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, ardından ikinci konağını Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi olarak hizmete açtı. Daha sonra satın aldığı en büyük konaklardan biri olan Üdürgücü Konağını restore ederek hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı için de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.