Domuztepe Höyüğünde Yeni Kazı Alanında İlk Çapa Vuruldu!

AKTÜEL 07.08.2021 - 18:04, Güncelleme: 07.08.2021 - 18:04
 

Domuztepe Höyüğünde Yeni Kazı Alanında İlk Çapa Vuruldu!

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Domuztepe Höyüğündeki yeni alan kazı çalışmalarının ilk çapasını vurdu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Domuztepe Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekin başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarının ilk çapasını vurdu.   Domuztepe Höyüğü: M.Ö. 7000’li yıllarda insanların yaşam sürmeye başladığı ve M.Ö. 5200’lü yıllarda terk edildiği daha önceki kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır. Yaklaşık 2000 yıl kadar iskan veren bir höyük yerleşimi olan Domuztepe kazı buluntuları, yerleşimin bir taraftan Mezopotamya ile yakın ilişkisini, diğer taraftan da Çukurova ve Kuzey Suriye’deki yerleşimlerle temas halinde olduğu tespit edilmiştir.  
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Domuztepe Höyüğündeki yeni alan kazı çalışmalarının ilk çapasını vurdu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Domuztepe Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekin başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarının ilk çapasını vurdu.

 

Domuztepe Höyüğü: M.Ö. 7000’li yıllarda insanların yaşam sürmeye başladığı ve M.Ö. 5200’lü yıllarda terk edildiği daha önceki kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır. Yaklaşık 2000 yıl kadar iskan veren bir höyük yerleşimi olan Domuztepe kazı buluntuları, yerleşimin bir taraftan Mezopotamya ile yakın ilişkisini, diğer taraftan da Çukurova ve Kuzey Suriye’deki yerleşimlerle temas halinde olduğu tespit edilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.