Dökme, Dulkadiroğlu ilçesi hapsedilmiş!

POLİTİKA 17.12.2021 - 20:22, Güncelleme: 17.12.2021 - 22:28
 

Dökme, Dulkadiroğlu ilçesi hapsedilmiş!

Deva Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Salih Dökme, Maraş fısıltı’ya ilçede yaşanan sorunlar hakkında konuştu.

Dökme, “Dulkadiroğlu ilçesi hapsedilmiş! Önü bir türlü açılamıyor. İnsanlar artık tuvalet kağıtlarını saklayacak duruma düşmüşler. İnsanların alım gücü iyice düştü, bunların iyileştirilmesi gerekiyor.”dedi. Germenica’da neden gelişme yok? İlçedeki Germenica kazı çalışmalarının çok yavaş ilerlediğine dikkat çeken başkan Salih Dökme,“Dulkadiroğlu ilçesi hapsedilmiş! Önü bir türlü açılamıyor. Germenica’yı bulalı 17 yıl oldu. 17 yıldan bu yana 4 bölge açılabilmiş. Bunlarında bir tanesinde bekçi var diğerlerinde bekçi yok. Adeta kaderine terk edilmiş gibi. Yoksa diğerlerinde başka işler mi oluyor? Bölgede yaşayan insanlar mağdur olmuş durumda. Bu bölgede ne bir şey satabiliyorlar nede alabiliyorlar. Evlerine tamirat bile yapamıyorlar. Bu bölgede kanayan bir yara var biran önce dindirilmesi gerekiyor.” diye konuştu. “Esnaflar çıkmazın içerisinde” Kurdaki dalgalanmalarının esnafları olumsuz yönde etkilediğine değinen Dökme şunları söyledi: “ Arsan kavşağı bir türlü bitmek bilmiyor. Arsan kavşağında trafiğin dışında insanlarda mağdur oluyor. Bertiz yolları 1960 yılında yapılmış o gündür bugündür daha iyileştirilemedi. Evet, belki burada çalışıyor gibi gösteriyor ama sadece modifiye yapılıyor. Güneşevler mahallemizde okul sorunu var. Diğer taraftan Esnaflarımız çıkmazın içerisindeler. Ne alacaklarını alabiliyorlar nede yeni ürün. Esnaflara stok yapmayın deniliyor. Denetimler yapılıyor. Stok yapmayan esnaf zaten esnaflık yapamaz.”  “İşçi sınıfı hor görülüyor” İşçi sınıfının ezildiğini vurgulayan Deva Partili Dökme konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir simit 2,5, 3 TL olmuş. Sayın Erdoğan simit hesabı yapıyordu. O günleri çabuk unuttu sanırım. Şimdi neden o hesabı yapmıyor? İnsanlar artık tuvalet kağıtlarını saklayacak duruma düşmüşler. İnsanların alım gücü iyice düştü, bunların iyileştirilmesi gerekiyor. Dulkadiroğlu ilçesinin yüzde sekseni kırsaldan gelme fabrikalarda asgari ücretle çalışıyor. Herkes fabrikalardan Allah razı olsun diyor, neden işçilerden Allah razı olsun demiyorlar? İşçi sınıfı neden hor görülüyor? Ülkeyi kalkındıran işçiler yine hor görülen işçiler! Kırsalda ürün girdi maliyetlerinin artmasından dolayı üretim azaldı. İnsanlar şehirdeki beton yığınlarında yaşamaya itildi. Fabrikalarda çalışmak zorunda kaldı.”     
Deva Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Salih Dökme, Maraş fısıltı’ya ilçede yaşanan sorunlar hakkında konuştu.

Dökme, “Dulkadiroğlu ilçesi hapsedilmiş! Önü bir türlü açılamıyor. İnsanlar artık tuvalet kağıtlarını saklayacak duruma düşmüşler. İnsanların alım gücü iyice düştü, bunların iyileştirilmesi gerekiyor.”dedi.

Germenica’da neden gelişme yok?

İlçedeki Germenica kazı çalışmalarının çok yavaş ilerlediğine dikkat çeken başkan Salih Dökme,“Dulkadiroğlu ilçesi hapsedilmiş! Önü bir türlü açılamıyor. Germenica’yı bulalı 17 yıl oldu. 17 yıldan bu yana 4 bölge açılabilmiş. Bunlarında bir tanesinde bekçi var diğerlerinde bekçi yok. Adeta kaderine terk edilmiş gibi. Yoksa diğerlerinde başka işler mi oluyor? Bölgede yaşayan insanlar mağdur olmuş durumda. Bu bölgede ne bir şey satabiliyorlar nede alabiliyorlar. Evlerine tamirat bile yapamıyorlar. Bu bölgede kanayan bir yara var biran önce dindirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Esnaflar çıkmazın içerisinde”

Kurdaki dalgalanmalarının esnafları olumsuz yönde etkilediğine değinen Dökme şunları söyledi: “ Arsan kavşağı bir türlü bitmek bilmiyor. Arsan kavşağında trafiğin dışında insanlarda mağdur oluyor. Bertiz yolları 1960 yılında yapılmış o gündür bugündür daha iyileştirilemedi. Evet, belki burada çalışıyor gibi gösteriyor ama sadece modifiye yapılıyor. Güneşevler mahallemizde okul sorunu var. Diğer taraftan Esnaflarımız çıkmazın içerisindeler. Ne alacaklarını alabiliyorlar nede yeni ürün. Esnaflara stok yapmayın deniliyor. Denetimler yapılıyor. Stok yapmayan esnaf zaten esnaflık yapamaz.” 

“İşçi sınıfı hor görülüyor”

İşçi sınıfının ezildiğini vurgulayan Deva Partili Dökme konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir simit 2,5, 3 TL olmuş. Sayın Erdoğan simit hesabı yapıyordu. O günleri çabuk unuttu sanırım. Şimdi neden o hesabı yapmıyor? İnsanlar artık tuvalet kağıtlarını saklayacak duruma düşmüşler. İnsanların alım gücü iyice düştü, bunların iyileştirilmesi gerekiyor. Dulkadiroğlu ilçesinin yüzde sekseni kırsaldan gelme fabrikalarda asgari ücretle çalışıyor. Herkes fabrikalardan Allah razı olsun diyor, neden işçilerden Allah razı olsun demiyorlar? İşçi sınıfı neden hor görülüyor? Ülkeyi kalkındıran işçiler yine hor görülen işçiler! Kırsalda ürün girdi maliyetlerinin artmasından dolayı üretim azaldı. İnsanlar şehirdeki beton yığınlarında yaşamaya itildi. Fabrikalarda çalışmak zorunda kaldı.” 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.