Doha’da gezilecek yerler listesi!

SEYAHAT - KİTAP 04.10.2022 - 18:35, Güncelleme: 04.10.2022 - 18:35
 

Doha’da gezilecek yerler listesi!

Antik zamanların gizemli yerleşim yerlerinden biri olan Doha, tarihi, kültürel ve sanatsal açıdan çok keyifli bir yolculuğa çıkabileceğiniz bir zaman yolculuğuna çıkma imkanı sunuyor.

Barzan Kuleleri (Barzan Towers) Katarlılar için önemli bir dini yer olan Barzan Kuleleri, her yıl ay takviminin tahmini için gözlemevi olarak da kullanılıyor. Kuleyle ilgili söylenecek şeyler sadece bunlar değil elbette. Geçmişte denize yakın olduğu belirtilen kuleler, denizden yaklaşan gemileri gözlemlemek amacıyla da kullanılmaktaydı. 16 metre yüksekliğe sahip kulelerin ismi de Arapça’da “yüksek yer” anlamına gelmektedir. Al Wajbah Kalesi Kale, savaşlardaki büyük öneminin yanı sıra tarihteki önemli şeyhlere ev sahipliği yapması nedeniyle de İran’ın tarihi için önem arz etmektedir. Katar’da görülebilecek en eski kalelerden olan Al Wajbah Kalesi’nde geçmişte Majesteleri Hamad Abdullah Al Thani de konaklamıştır. Kalın duvarları ve gözetleme kuleleri ise kalenin düşmanlardan korunmak için çok sağlam bir yer olmasını sağlamıştır. Alkoot Kalesi Kalenin tarihi incelendiğinde, geçmişte Souq Waqif’in güvenliğini sağlamak amacıyla bir polis karakolu olarak kullanıldığı görülmektedir. Kale, aynı zamanda geçmişte bir hapishane olarak da kullanılmıştır ve bu durum Doha’nın popülaritesini arttıran bir durum olmuştur. Al Zubarah Kalesi Kulenin ortaya çıkarılması ise UNESCO tarafından dünya miras alanı olarak tescillenen Al Zubarah arkeolojik alanında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde olmuştur. Kule Şeyh Abdullah Bin Jassim Al Than’nin isteğiyle inşa edilmiştir. Kulenin geçmişi 20. yüzyıla uzanmaktadır ve geçmişte 1980 yılına kadar askeri personel tarafından güvenlik amacıyla kullanılmıştır. Kule günümüzde ise müze olarak değerlendirilmektedir. Souq Waqif Souq Waqif’i Doha’da geçmişe gitmek için ziyaret edilebilecek en değerli tarihi noktalardan biri yapan şey yıllardır değişmeyen ambiyansıdır. Doha tatili için keyifli ve tarihi bir alışveriş rotası arıyorsanız gitmeniz gereken yerlerin başında Souq Waqif geliyor. Bu tarihi pazarı ziyaret ettiğiniz taktirde el sanatlarından antikalara, geleneksel yemeklerden bölgeye özgü baharatlara kadar birçok farklı şeyi bir arada bulma şansına sahip olabileceksiniz. Katar Ulusal Müzesi Kısaca NMoQ olarak bilinen müzenin binası 430.500 m²’lik devasa bir alana yayılmıştır. Çöl gülünden esinlenilerek inşa edilen bu muhteşem tasarımlı müze binası, 28 Mart 2019 senesinde açılmıştır ancak müzenin ilk olarak ziyarete açılması önceki binasıyla olmuştur ve 1975 senesinde gerçekleşmiştir. Çöl gülü tasarımını hayata geçiren ise Pritzker ödüllü bir mimar olan Jean Nouvel’dir. Şeyh Faysal Koleksiyonu Ünlü Şeyh Faisal Bin Qassim Al Thani Müzesi, Katar’a gelenlerin mutlaka listesinde olması gereken yerlerden biridir. 300’den fazla eski model arabaya ev sahipliği yapan müze, Şeyh Kasım Bin Faysal tarafından oğlu Şeyh Faysal Bin Kasım Al-Thani’ye hediye edilmiş bir sergidir. 5000 m²’lik bir alanı kaplayan müzede aynı zamanda araba dışında 3000’den fazla eşsiz parça da görülebilmektedir. Özellikle İslami el yazmaları, antika mobilyalar, metal objeler eşsiz arkeolojik kalıntılar oldukça dikkat çekicidir.  
Antik zamanların gizemli yerleşim yerlerinden biri olan Doha, tarihi, kültürel ve sanatsal açıdan çok keyifli bir yolculuğa çıkabileceğiniz bir zaman yolculuğuna çıkma imkanı sunuyor.

Barzan Kuleleri (Barzan Towers)

Katarlılar için önemli bir dini yer olan Barzan Kuleleri, her yıl ay takviminin tahmini için gözlemevi olarak da kullanılıyor. Kuleyle ilgili söylenecek şeyler sadece bunlar değil elbette. Geçmişte denize yakın olduğu belirtilen kuleler, denizden yaklaşan gemileri gözlemlemek amacıyla da kullanılmaktaydı. 16 metre yüksekliğe sahip kulelerin ismi de Arapça’da “yüksek yer” anlamına gelmektedir.

Al Wajbah Kalesi

Kale, savaşlardaki büyük öneminin yanı sıra tarihteki önemli şeyhlere ev sahipliği yapması nedeniyle de İran’ın tarihi için önem arz etmektedir. Katar’da görülebilecek en eski kalelerden olan Al Wajbah Kalesi’nde geçmişte Majesteleri Hamad Abdullah Al Thani de konaklamıştır. Kalın duvarları ve gözetleme kuleleri ise kalenin düşmanlardan korunmak için çok sağlam bir yer olmasını sağlamıştır.

Alkoot Kalesi

Kalenin tarihi incelendiğinde, geçmişte Souq Waqif’in güvenliğini sağlamak amacıyla bir polis karakolu olarak kullanıldığı görülmektedir. Kale, aynı zamanda geçmişte bir hapishane olarak da kullanılmıştır ve bu durum Doha’nın popülaritesini arttıran bir durum olmuştur.

Al Zubarah Kalesi

Kulenin ortaya çıkarılması ise UNESCO tarafından dünya miras alanı olarak tescillenen Al Zubarah arkeolojik alanında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde olmuştur. Kule Şeyh Abdullah Bin Jassim Al Than’nin isteğiyle inşa edilmiştir. Kulenin geçmişi 20. yüzyıla uzanmaktadır ve geçmişte 1980 yılına kadar askeri personel tarafından güvenlik amacıyla kullanılmıştır. Kule günümüzde ise müze olarak değerlendirilmektedir.

Souq Waqif

Souq Waqif’i Doha’da geçmişe gitmek için ziyaret edilebilecek en değerli tarihi noktalardan biri yapan şey yıllardır değişmeyen ambiyansıdır. Doha tatili için keyifli ve tarihi bir alışveriş rotası arıyorsanız gitmeniz gereken yerlerin başında Souq Waqif geliyor. Bu tarihi pazarı ziyaret ettiğiniz taktirde el sanatlarından antikalara, geleneksel yemeklerden bölgeye özgü baharatlara kadar birçok farklı şeyi bir arada bulma şansına sahip olabileceksiniz.

Katar Ulusal Müzesi

Kısaca NMoQ olarak bilinen müzenin binası 430.500 m²’lik devasa bir alana yayılmıştır. Çöl gülünden esinlenilerek inşa edilen bu muhteşem tasarımlı müze binası, 28 Mart 2019 senesinde açılmıştır ancak müzenin ilk olarak ziyarete açılması önceki binasıyla olmuştur ve 1975 senesinde gerçekleşmiştir. Çöl gülü tasarımını hayata geçiren ise Pritzker ödüllü bir mimar olan Jean Nouvel’dir.

Şeyh Faysal Koleksiyonu

Ünlü Şeyh Faisal Bin Qassim Al Thani Müzesi, Katar’a gelenlerin mutlaka listesinde olması gereken yerlerden biridir. 300’den fazla eski model arabaya ev sahipliği yapan müze, Şeyh Kasım Bin Faysal tarafından oğlu Şeyh Faysal Bin Kasım Al-Thani’ye hediye edilmiş bir sergidir. 5000 m²’lik bir alanı kaplayan müzede aynı zamanda araba dışında 3000’den fazla eşsiz parça da görülebilmektedir. Özellikle İslami el yazmaları, antika mobilyalar, metal objeler eşsiz arkeolojik kalıntılar oldukça dikkat çekicidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.