Doğan Cüceloğlu’nun Okumanız Gereken Kitapları!

SEYAHAT - KİTAP 22.04.2023 - 19:53, Güncelleme: 24.04.2023 - 19:07
 

Doğan Cüceloğlu’nun Okumanız Gereken Kitapları!

Hepsi birbirinden değerli bu eserler için kütüphanenizde yer açmanızda fayda var. işte Doğan Cüceloğlu’nun okumanız gereken kitapları…

İçimizdeki Çocuk Doğan Cüceloğlu kitapları listemizin ilk sırasında yazarın belki de en çok okunan eseri olan “İçimizdeki Çocuk” yer alıyor. Aile ve çevrenin çocuğun iç dünyasındaki etkilerini merkeze alan eser, bu etkilerin çocuğu nasıl şekillendirdiğinden söz ediyor. İçinizdeki çocuğu hatırlamanızı ve duymanızı sağlayacak olan bu nadide eserde yazarın kendi çocukluğundan esintiler de görmek mümkün.  Evlenmeden Önce Doğan Cüceloğlu kitapları listemizin ikinci sırasında “Mutlu bir evlilik önemli bir başarıdır; Bilinçli bir gayret gerekir” mottosuyla yola çıkan bir eser yer alıyor. “Evlilik tıpkı bir çiçekçi dükkanı gibi size farklı olanaklar sunar” diyen eser de çiçeklerden nasıl bir buket oluşturacağınız tamamen size kalmış. Doğan Cüceloğlu bu eserinde eşlerden ve evliliğin derinliğinden söz ediyor.  Gerçek Özgürlük Usta yazarın “En temel özgürlük insanın kendisi olarak yaşamında var olabilmesidir” sözleriyle giriş yaptığı “Gerçek Özgürlük” tanımlanamayan duyguları analiz etmenize yardımcı olacak nadide bir eser. Eser, yazarın gençlik yıllarını temsil eden Timur karakteri ve yaşlılık yıllarını temsil eden Yakup Bey arasında geçen sohbetlerden oluşuyor. Eserde karakterlerimizin yaşamını, ilişkilerini, kendi değer ve anlam verme sistemini keşfedişi yer alıyor.  Geliştiren Anne – Baba Doğan Cüceloğlu kitapları listemizin 4. sırasında Geliştiren Anne, Baba yer alıyor. Çocukların sadece bir kez çocukluk dönemi geçirdiğinden söz eden eser, tam da bu noktada anne ve babalara sesleniyor. Eserde ebeveynlerin gönderdiği mektuplara ve sözlere de değiniliyor. Yetişen her yeni kuşakta onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentilerin arttığına işaret eden eser, bu süreci en iyi şekilde aktarıyor.  Var Mısın? Doğan Cüceloğlu, yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan yaşamına tesir eden ve yine insana dair her hikâyeden anlam çıkarabilen en kıymetli yazarlarımızdan biri. Sırada sözünü edeceğimiz eseri ise “Var mısın?” Bu eserinde önemli sorulara ışık tutan yazar, hayatın anlamını, insanın keşfetme sürecini ve içimizdeki özü kaleme alıyor.   “Mış Gibi” Yaşamlar Listemizin 6. sırasında yer alan “Mış Gibi” Yaşamlar sizce ne anlama geliyor? Yazara göre bu ifade tam olarak; Düşüncelerinin arkasındaki niyetin farkında olmayan, sözü, gözü, davranışı birbirine uymayan insanların yaşamı demek! Peki böyle insanlar gerçekten var mı? Öğretmen olduğunu söyleyen ama hiç kitap okumayan insanlar ve benzeri örneklerden söz eden eser bu konuyu tam anlamıyla ele alıyor.   
Hepsi birbirinden değerli bu eserler için kütüphanenizde yer açmanızda fayda var. işte Doğan Cüceloğlu’nun okumanız gereken kitapları…

İçimizdeki Çocuk

Doğan Cüceloğlu kitapları listemizin ilk sırasında yazarın belki de en çok okunan eseri olan “İçimizdeki Çocuk” yer alıyor. Aile ve çevrenin çocuğun iç dünyasındaki etkilerini merkeze alan eser, bu etkilerin çocuğu nasıl şekillendirdiğinden söz ediyor. İçinizdeki çocuğu hatırlamanızı ve duymanızı sağlayacak olan bu nadide eserde yazarın kendi çocukluğundan esintiler de görmek mümkün. 

Evlenmeden Önce

Doğan Cüceloğlu kitapları listemizin ikinci sırasında “Mutlu bir evlilik önemli bir başarıdır; Bilinçli bir gayret gerekir” mottosuyla yola çıkan bir eser yer alıyor. “Evlilik tıpkı bir çiçekçi dükkanı gibi size farklı olanaklar sunar” diyen eser de çiçeklerden nasıl bir buket oluşturacağınız tamamen size kalmış. Doğan Cüceloğlu bu eserinde eşlerden ve evliliğin derinliğinden söz ediyor. 

Gerçek Özgürlük

Usta yazarın “En temel özgürlük insanın kendisi olarak yaşamında var olabilmesidir” sözleriyle giriş yaptığı “Gerçek Özgürlük” tanımlanamayan duyguları analiz etmenize yardımcı olacak nadide bir eser. Eser, yazarın gençlik yıllarını temsil eden Timur karakteri ve yaşlılık yıllarını temsil eden Yakup Bey arasında geçen sohbetlerden oluşuyor. Eserde karakterlerimizin yaşamını, ilişkilerini, kendi değer ve anlam verme sistemini keşfedişi yer alıyor. 

Geliştiren Anne – Baba

Doğan Cüceloğlu kitapları listemizin 4. sırasında Geliştiren Anne, Baba yer alıyor. Çocukların sadece bir kez çocukluk dönemi geçirdiğinden söz eden eser, tam da bu noktada anne ve babalara sesleniyor. Eserde ebeveynlerin gönderdiği mektuplara ve sözlere de değiniliyor. Yetişen her yeni kuşakta onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentilerin arttığına işaret eden eser, bu süreci en iyi şekilde aktarıyor. 

Var Mısın?

Doğan Cüceloğlu, yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan yaşamına tesir eden ve yine insana dair her hikâyeden anlam çıkarabilen en kıymetli yazarlarımızdan biri. Sırada sözünü edeceğimiz eseri ise “Var mısın?” Bu eserinde önemli sorulara ışık tutan yazar, hayatın anlamını, insanın keşfetme sürecini ve içimizdeki özü kaleme alıyor. 

 “Mış Gibi” Yaşamlar

Listemizin 6. sırasında yer alan “Mış Gibi” Yaşamlar sizce ne anlama geliyor? Yazara göre bu ifade tam olarak; Düşüncelerinin arkasındaki niyetin farkında olmayan, sözü, gözü, davranışı birbirine uymayan insanların yaşamı demek! Peki böyle insanlar gerçekten var mı? Öğretmen olduğunu söyleyen ama hiç kitap okumayan insanlar ve benzeri örneklerden söz eden eser bu konuyu tam anlamıyla ele alıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.