Doç. Dr. Veli Aba, Hedefimiz KSÜ’de bin üyeye kavuşmak!

YEREL HABERLER 28.11.2022 - 09:54, Güncelleme: 30.11.2022 - 19:04
 

Doç. Dr. Veli Aba, Hedefimiz KSÜ’de bin üyeye kavuşmak!

Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 2no’lu şube başkanı Doç. Dr. Veli Aba, hedeflerinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde bin üyeye kavuşmak olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Veli Aba fisiltihaber.com.tr’ ye önemli açıklamalarda bulundu.  “Kadrolar için bir ilke bir prensip belirlenmeli” Sendika seçimi esnasında karşılaşmış olduğu sorunlara değinen Başkan Aba,“Üniversitemizdeki akademik personellerimizin görevde yükselmeyle ilgili bir takım sorunları oluyor. Burada hakka hakkaniyete uygun bir çizgide bir ilke bir prensip belirlenmeli ve bu herkes için uygulanmalıdır. Kadro verilmesi konusunda Fakülteler arasında eşit davranılmalıdır. Üniversitemizde yılladır profesörlüğü verilmeyen kişiler var.  Aynı zamanda kısa sürede profesörlüğü alan kişilerde oluyor. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak lazım. Üniversitemizde Şuanda doçent ama araştırma görevlisi kadrosunda olan kişiler var. Biz bunu sendika çalışması sırasında gördük. Bu sorunların ortadan kaldırılması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.  “Şehir sınırlarını aşan bir sendikacılık yapmak istiyoruz” Sendikayı herkesin sendikası yapmak istediklerini kaydeden Doç. Dr. Veli Aba şunları söyledi, “Biz üniversitemizde bin üyeye kavuşmayı hedefliyoruz. Bu üye sayısına ulaştığımızda büyük kolaylıklar yakalayacağız. Biz başarılı bir üniversiteyiz, biz başarılı bir sendikayız. Bunu başarabiliriz. Biz sürekli üniversitedeki sorunlarla uğraşırsak dışa açılamayız. Biz şehir sınırlarını aşan bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Üyelerimizde sürekli istişareler halindeyiz. Bu sendikayı yönetimsel sendika değil, herkesin sendikası haline getireceğiz. Biz istişarelere açığız, üyelerimiz fikirlerini kolaylıkla bizlere iletebilirler. İlçelerimizden başlamak suretiyle tüm üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Biz KSÜ yönetimiyle birlikte üniversitemizi daha üst çıtalara yükseltmeye çalışacağız.”   
Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 2no’lu şube başkanı Doç. Dr. Veli Aba, hedeflerinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde bin üyeye kavuşmak olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Veli Aba fisiltihaber.com.tr’ ye önemli açıklamalarda bulundu. 

“Kadrolar için bir ilke bir prensip belirlenmeli”

Sendika seçimi esnasında karşılaşmış olduğu sorunlara değinen Başkan Aba,“Üniversitemizdeki akademik personellerimizin görevde yükselmeyle ilgili bir takım sorunları oluyor. Burada hakka hakkaniyete uygun bir çizgide bir ilke bir prensip belirlenmeli ve bu herkes için uygulanmalıdır. Kadro verilmesi konusunda Fakülteler arasında eşit davranılmalıdır. Üniversitemizde yılladır profesörlüğü verilmeyen kişiler var.  Aynı zamanda kısa sürede profesörlüğü alan kişilerde oluyor. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak lazım. Üniversitemizde Şuanda doçent ama araştırma görevlisi kadrosunda olan kişiler var. Biz bunu sendika çalışması sırasında gördük. Bu sorunların ortadan kaldırılması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. 

“Şehir sınırlarını aşan bir sendikacılık yapmak istiyoruz”

Sendikayı herkesin sendikası yapmak istediklerini kaydeden Doç. Dr. Veli Aba şunları söyledi, “Biz üniversitemizde bin üyeye kavuşmayı hedefliyoruz. Bu üye sayısına ulaştığımızda büyük kolaylıklar yakalayacağız. Biz başarılı bir üniversiteyiz, biz başarılı bir sendikayız. Bunu başarabiliriz. Biz sürekli üniversitedeki sorunlarla uğraşırsak dışa açılamayız. Biz şehir sınırlarını aşan bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Üyelerimizde sürekli istişareler halindeyiz. Bu sendikayı yönetimsel sendika değil, herkesin sendikası haline getireceğiz. Biz istişarelere açığız, üyelerimiz fikirlerini kolaylıkla bizlere iletebilirler. İlçelerimizden başlamak suretiyle tüm üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Biz KSÜ yönetimiyle birlikte üniversitemizi daha üst çıtalara yükseltmeye çalışacağız.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.