“Diyabet Hastaları Kestane’den Uzak Durmalı”

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2017 - 09:09, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Diyabet Hastaları Kestane’den Uzak Durmalı”

Kestane sektöründe uzun yıllar hizmet veren Ahmet Demir, “Her kestane, kestane değildir. Her kestanecide kestaneci değildir. Kestaneyi ağız tadıyla yemek istiyorlar ise kestaneyi bilen esnaflardan alınması gerekiyor. Her kestaneciden kestane yerseniz ya rezil olursunuz ya rezil edersin.” diye konuştu. Kestanenin sağlığa çok faydası olduğunu ama diyabet hastalarının kestane tüketirken dikkat etmesi gerektiğini belirten Demir, iyi kestanenin kuzu kestanesi olduğunu söyledi. “Her Kestane, Kestane Değildir” Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinin başında gelen kestanenin vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir. Stresin zararlı etkilerini azaltan kestane kış aylarında baş gösteren kas yorgunluğunu da önlediğini kaydeden Demir şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta 10 yıldır kestane satıyorum. 9. Ay itibarıyla kestanelerimiz tezgahlardaki yerini aldı. Şuan itibarıyla satışlarımız normal seviyelerde devam ediyor. Kestane hakkında dikkat edilmesi konulara değinecek olursak, her kestane, kestane değildir. Her kestanecide kestaneci değildir. Kestaneyi ağız tadıyla yemek istiyorlar ise kestaneyi bilen esnaflardan alınması gerekiyor. Her kestaneciden kestane yerseniz ya rezil olursunuz ya rezil edersin. En kaliteli kestane kuzu kestanesidir. Buda bir nevi iş yapan işin ustalığı oluyor. Kestaneyi herkes pişirir ama ağır tadıyla lezzetli bir şekilde bunu pişirmeyi herkes yapamaz. Kestane her derde deva her şeye faydalıdır. Sık olmasa da arada kestane tüketmek iyidir.” “Kolesterolü Dengeler, Bağışıklığı Güçlendirir, Kalbi Korur” Kestanenin sağlığa faydalarına da değinen Ahmet Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kestane kan basıncı ve kolesterolü dengeler, bağışıklığı güçlendirir, kalbi korur, stresin zararlı etkilerini azaltır ve kas yorgunluğunu önler. Kestane B ve C grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir açısından zengin bir kaynaktır. Kestanenin ara öğünlerde tüketilmesi gün boyu sürecek yorgunluk hissinden kurtulmayı sağlıyor. Kestane, içerdiği antioksidan bileşenler ve C vitamini sayesinde serbest radikallerden vücudu koruyarak bağışıklığı güçlendirir. B kompleks vitaminleri açısından zengin olmasından dolayı da büyüme ve gelişmeyi destekler, kırmızı kan hücreleri oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca gribe karşı da koruyucudur. Kestanenin sağlık deposu olmasının yanı sıra yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalılar.”
Kestane sektöründe uzun yıllar hizmet veren Ahmet Demir, “Her kestane, kestane değildir. Her kestanecide kestaneci değildir. Kestaneyi ağız tadıyla yemek istiyorlar ise kestaneyi bilen esnaflardan alınması gerekiyor. Her kestaneciden kestane yerseniz ya rezil olursunuz ya rezil edersin.” diye konuştu. Kestanenin sağlığa çok faydası olduğunu ama diyabet hastalarının kestane tüketirken dikkat etmesi gerektiğini belirten Demir, iyi kestanenin kuzu kestanesi olduğunu söyledi. “Her Kestane, Kestane Değildir” Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinin başında gelen kestanenin vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir. Stresin zararlı etkilerini azaltan kestane kış aylarında baş gösteren kas yorgunluğunu da önlediğini kaydeden Demir şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta 10 yıldır kestane satıyorum. 9. Ay itibarıyla kestanelerimiz tezgahlardaki yerini aldı. Şuan itibarıyla satışlarımız normal seviyelerde devam ediyor. Kestane hakkında dikkat edilmesi konulara değinecek olursak, her kestane, kestane değildir. Her kestanecide kestaneci değildir. Kestaneyi ağız tadıyla yemek istiyorlar ise kestaneyi bilen esnaflardan alınması gerekiyor. Her kestaneciden kestane yerseniz ya rezil olursunuz ya rezil edersin. En kaliteli kestane kuzu kestanesidir. Buda bir nevi iş yapan işin ustalığı oluyor. Kestaneyi herkes pişirir ama ağır tadıyla lezzetli bir şekilde bunu pişirmeyi herkes yapamaz. Kestane her derde deva her şeye faydalıdır. Sık olmasa da arada kestane tüketmek iyidir.” “Kolesterolü Dengeler, Bağışıklığı Güçlendirir, Kalbi Korur” Kestanenin sağlığa faydalarına da değinen Ahmet Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kestane kan basıncı ve kolesterolü dengeler, bağışıklığı güçlendirir, kalbi korur, stresin zararlı etkilerini azaltır ve kas yorgunluğunu önler. Kestane B ve C grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir açısından zengin bir kaynaktır. Kestanenin ara öğünlerde tüketilmesi gün boyu sürecek yorgunluk hissinden kurtulmayı sağlıyor. Kestane, içerdiği antioksidan bileşenler ve C vitamini sayesinde serbest radikallerden vücudu koruyarak bağışıklığı güçlendirir. B kompleks vitaminleri açısından zengin olmasından dolayı da büyüme ve gelişmeyi destekler, kırmızı kan hücreleri oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca gribe karşı da koruyucudur. Kestanenin sağlık deposu olmasının yanı sıra yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalılar.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.