Deva partisinin tünel projesinden sonra bir projede iyi partiden geldi!

YEREL HABERLER 16.09.2022 - 20:16, Güncelleme: 16.09.2022 - 20:16
 

Deva partisinin tünel projesinden sonra bir projede iyi partiden geldi!

Geçtiğimiz günlerde deva parti Kahramanmaraş il başkanlığı bertiz bölgesine tünel yapacağını duyurmuştu. Şimdide İYİ Parti Kahramanmaraş il başkanlığından bir proje geldi.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Aksu Çayı’ndaki kirliliğin önlenmesi için yetkililere Anaerobik Arıtma Sistemi önerisinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde deva parti Kahramanmaraş il başkanlığı bertiz bölgesine tünel yapacağını duyurmuştu. Şimdide İYİ Parti Kahramanmaraş il başkanlığından bir proje geldi.  Çabukel, önerdiği bu sistemle arıtılan atık suyun metan gazı üreteceğini bu gazın da yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülebileceğini belirterek, üretilen enerjiyle Aksu Mahallesi’nin tamamının elektriğinin bedava karşılanabileceğini ifade etti. İşte Çabukel’in o açıklaması: “Aksu Çayı’nda durmakta zorluk çekiyorum. İnanılmaz kötü bir kokunun içinde çevre kirliliğiyle karşı karşıyayız. Bundan tam 4 yıl önce Aksu Çayı’na gelmiştik, görüntü aynıydı. 4 yıl sonra görüntü yine aynı. Aksu Çayı’nı, Erkenez Çayı’nı temizlemek zorundayız. Sayın Güngör, Sayın Mahir Ünal! Buyurun eseriniz. Bu eseri temizlemek şu an sizin elinizde! Ancak biliyoruz ki o yetkiyi devredecekler. O zaman yetki bizim elimizde olacak. İşte o gün burayı hep beraber temizleyeceğiz. Vizyonunuz yetmeyebilir. Biz, size bir öneride bulunalım. Anaerobik Arıtma Sistemi diye bir sistem var. Bu sistem şöyle çalışıyor: Bu suların tamamını, atıkları borularla fabrikalardan alıyorsunuz. Bir havuza veriyorsunuz. Tekstil ve diğer atıkların tamamını borularla bir havuzda topluyorsunuz. O havuzda arıtmayı belli bir seviyede yaptıktan sonra başka bir havuza geçiyorsunuz. Orada ikinci kısım arıtmayı yaptıktan sonra Anaerobik sistem dediğimiz sisteme geçiyoruz. Havasız ortamda yaşayabilen granül bakteriler var. Bununla su arıtımı yapıp aynı zamanda metan gazı elde ediyoruz. O metan gazını daha sonra yakacağız ve elektrik üreteceğiz. Bu sayede hem enerji elde ettiğimiz gibi hem de suyumuzu temizliyoruz. Günlük ortalama Erkenez ve Aksu Çayı’na atılan 100 bin ton kirletilmiş suyu, İC reaktörleri kurarak temizleyebiliriz. 30 bin metreküplük reaktörde günlük 100 bin metreküp kirli su temizlendiği gibi 100 – 150 bin metreküp gaz elde edilebilir.”   
Geçtiğimiz günlerde deva parti Kahramanmaraş il başkanlığı bertiz bölgesine tünel yapacağını duyurmuştu. Şimdide İYİ Parti Kahramanmaraş il başkanlığından bir proje geldi.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Aksu Çayı’ndaki kirliliğin önlenmesi için yetkililere Anaerobik Arıtma Sistemi önerisinde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde deva parti Kahramanmaraş il başkanlığı bertiz bölgesine tünel yapacağını duyurmuştu. Şimdide İYİ Parti Kahramanmaraş il başkanlığından bir proje geldi. 

Çabukel, önerdiği bu sistemle arıtılan atık suyun metan gazı üreteceğini bu gazın da yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülebileceğini belirterek, üretilen enerjiyle Aksu Mahallesi’nin tamamının elektriğinin bedava karşılanabileceğini ifade etti.

İşte Çabukel’in o açıklaması: “Aksu Çayı’nda durmakta zorluk çekiyorum. İnanılmaz kötü bir kokunun içinde çevre kirliliğiyle karşı karşıyayız. Bundan tam 4 yıl önce Aksu Çayı’na gelmiştik, görüntü aynıydı. 4 yıl sonra görüntü yine aynı. Aksu Çayı’nı, Erkenez Çayı’nı temizlemek zorundayız. Sayın Güngör, Sayın Mahir Ünal! Buyurun eseriniz. Bu eseri temizlemek şu an sizin elinizde! Ancak biliyoruz ki o yetkiyi devredecekler.

O zaman yetki bizim elimizde olacak. İşte o gün burayı hep beraber temizleyeceğiz. Vizyonunuz yetmeyebilir. Biz, size bir öneride bulunalım. Anaerobik Arıtma Sistemi diye bir sistem var.

Bu sistem şöyle çalışıyor: Bu suların tamamını, atıkları borularla fabrikalardan alıyorsunuz. Bir havuza veriyorsunuz. Tekstil ve diğer atıkların tamamını borularla bir havuzda topluyorsunuz. O havuzda arıtmayı belli bir seviyede yaptıktan sonra başka bir havuza geçiyorsunuz. Orada ikinci kısım arıtmayı yaptıktan sonra Anaerobik sistem dediğimiz sisteme geçiyoruz.

Havasız ortamda yaşayabilen granül bakteriler var. Bununla su arıtımı yapıp aynı zamanda metan gazı elde ediyoruz. O metan gazını daha sonra yakacağız ve elektrik üreteceğiz. Bu sayede hem enerji elde ettiğimiz gibi hem de suyumuzu temizliyoruz.

Günlük ortalama Erkenez ve Aksu Çayı’na atılan 100 bin ton kirletilmiş suyu, İC reaktörleri kurarak temizleyebiliriz. 30 bin metreküplük reaktörde günlük 100 bin metreküp kirli su temizlendiği gibi 100 – 150 bin metreküp gaz elde edilebilir.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.