Depremzedelerin kira yardım başvurusu ne zaman başlıyor?

AKTÜEL 08.03.2023 - 21:18, Güncelleme: 08.03.2023 - 21:18
 

Depremzedelerin kira yardım başvurusu ne zaman başlıyor?

Depremzede kira yardımı nasıl alınır, başvuru şartları var mı? Kira desteği ne kadar? İşte detaylar…

Kahramanmaraş depreminde kiraya çıkan depremzedelere kira yardımı sağlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Kiraya çıkan depremzedelere 3 bin lira ile 5 bin lira arasında destek veriyoruz." dedi.  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca afet bölgelerindeki evleri yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilenlere kira yardımı 12 ay boyunca ödenecek. e-devlet kira yardımı başvuru ekranından alınan müracaatlarda Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracıların Afetzede Barınma Desteği sağlanacak. Başvurular e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek. Bakan Kurum'un yaptığı açıklama ile kira yardımı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseldi. Kira yardımı ödeme tarihleri henüz Bakanlık tarafından açıklanmadı. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.  
Depremzede kira yardımı nasıl alınır, başvuru şartları var mı? Kira desteği ne kadar? İşte detaylar…

Kahramanmaraş depreminde kiraya çıkan depremzedelere kira yardımı sağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Kiraya çıkan depremzedelere 3 bin lira ile 5 bin lira arasında destek veriyoruz." dedi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca afet bölgelerindeki evleri yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilenlere kira yardımı 12 ay boyunca ödenecek.

e-devlet kira yardımı başvuru ekranından alınan müracaatlarda Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracıların Afetzede Barınma Desteği sağlanacak. Başvurular e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek.

Bakan Kurum'un yaptığı açıklama ile kira yardımı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseldi.

Kira yardımı ödeme tarihleri henüz Bakanlık tarafından açıklanmadı. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.