Depremzede'den yardım çığlığı!

GÜNDEM 05.08.2023 - 09:10, Güncelleme: 05.08.2023 - 09:10
 

Depremzede'den yardım çığlığı!

Bekir Gözalan, depremde tapulu evlerinin ağır hasar aldığını ve AFAD'ın taşınma ve kira yardımlarını tanımadıkları bir kişinin aldığını öne sürdü.

Bekir Gözalan, depremde tapulu evlerinin ağır hasar aldığını ve AFAD'ın taşınma ve kira yardımlarını tanımadıkları  bir kişinin aldığını öne sürdü. EV BİZİM YARDIMI BİR BAŞKASI ALIYOR! fisiltihaber.com.tr 'ye konuşan Gözalan,  "Göksun Berit Mahallesi'nde tapulu bir evimiz var. Annem yazları orada kalıyor. Kış aylarında ise Kahramanmaraş şehir merkezine bizim yanımıza geliyor. Annem bekıma muhtaç olduğu için ikametgahı bizim yanımızda. Deprem sonrası Göksun'daki evimizde hiç tanımadığımız bir kişinin kaldığını far ettik. bu kişinin orada kalmadığını köylülerin imzasıyla ve muhtarın onanıyla kanıtlayıp AFAD'a, kaymakamlıklara vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu kişi taşınma yardımı, kira yardımını almaya devam ediyor."dedi. İşte Bekir Gözalan'ın o açıklaması:  BÖYLE BİR ŞEY NASIL OLUYOR?  Aslen Göksun Berit Mahallesi'ndenim ama Kahramanmaraş şehir merkezinde kalıyorum. 92 yaşında yaşlı bir annem var. Göksun'da kendi evimiz var. Kışın 3 ay annemiz bizimle kalır. diğer zamanlar köydeki evimizde kalır. Evin tapusu, abonelikleri bizim üzerimize. Bizim dışımızda oturan kimse olmadığını sanıyorduk. Taki depreme kadar. Deprem sonrası ikametgah adreslerine baktığımızda bizim evde farklı kişilerin olduğunu gördük. Normalde o kişinin orada ikametgah edebilmesi için oturan kişilerin izni gerekiyor. Yada kira kontratı olması, aboneliklerinin üzerine olması gerekir. Bunların hiçbiri olmadan nasıl böyle birşey oldu çok merak ediyoruz.  YARDIMLARIN İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ! Tabiki evimiz depremden dolayı ağır hasar aldı ve yıkıldı. Orada ikametgahı görünen kişi depremden dolayı taşınma ve kira yardımlarını kendisi almış. Ama bu kişi hiç bir zaman depremzede değil. Mersinde yaşıyor. Ben bunları kanıtlamama rağmen o kişinin orada oturmadığını kanıtlamamıza rağmen köylülerden ve muhtardan imza toplayıp AFAD'a başvuru yaptığım halde evraklara bakıyorlar. Evet sen haklısın diyorlar ama bir işlem yapmıyorlar. O kişi devletten kira yardımı almaya devam ediyor. Bunun için Cimer'e yazdım, kaymakamlıklara dilekçe verdim. Hiç bir kurum bize bir cevap veremiyor. Bu kişinin aldığı yardımlar iptal edilip bu zamana kadar aldığı yardımların tarafımıza idade edilmesi gerekiyor.  NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR!  Bu ülke'de dürüstlüğün yeri yok mu? Benim tapulu evime adresimi aldırırken benden bir sürü evraklar isteniyorda bu şahıstan neden istenmemiş. Nüfus müdürlüğünün bile araştırılmasını istiyoruz.  Bu yardımları Bahset Gözdaş adında bir şahıs alıyormuş. Adama ulaştığıumzıda inkar ediyoyor. Parayı vermeyi redediyor."  Haber Merkezi 
Bekir Gözalan, depremde tapulu evlerinin ağır hasar aldığını ve AFAD'ın taşınma ve kira yardımlarını tanımadıkları bir kişinin aldığını öne sürdü.

Bekir Gözalan, depremde tapulu evlerinin ağır hasar aldığını ve AFAD'ın taşınma ve kira yardımlarını tanımadıkları  bir kişinin aldığını öne sürdü.

EV BİZİM YARDIMI BİR BAŞKASI ALIYOR!

fisiltihaber.com.tr 'ye konuşan Gözalan,  "Göksun Berit Mahallesi'nde tapulu bir evimiz var. Annem yazları orada kalıyor. Kış aylarında ise Kahramanmaraş şehir merkezine bizim yanımıza geliyor. Annem bekıma muhtaç olduğu için ikametgahı bizim yanımızda. Deprem sonrası Göksun'daki evimizde hiç tanımadığımız bir kişinin kaldığını far ettik. bu kişinin orada kalmadığını köylülerin imzasıyla ve muhtarın onanıyla kanıtlayıp AFAD'a, kaymakamlıklara vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu kişi taşınma yardımı, kira yardımını almaya devam ediyor."dedi.

İşte Bekir Gözalan'ın o açıklaması: 

BÖYLE BİR ŞEY NASIL OLUYOR? 

Aslen Göksun Berit Mahallesi'ndenim ama Kahramanmaraş şehir merkezinde kalıyorum. 92 yaşında yaşlı bir annem var. Göksun'da kendi evimiz var. Kışın 3 ay annemiz bizimle kalır. diğer zamanlar köydeki evimizde kalır. Evin tapusu, abonelikleri bizim üzerimize. Bizim dışımızda oturan kimse olmadığını sanıyorduk. Taki depreme kadar. Deprem sonrası ikametgah adreslerine baktığımızda bizim evde farklı kişilerin olduğunu gördük.

Normalde o kişinin orada ikametgah edebilmesi için oturan kişilerin izni gerekiyor. Yada kira kontratı olması, aboneliklerinin üzerine olması gerekir. Bunların hiçbiri olmadan nasıl böyle birşey oldu çok merak ediyoruz. 

YARDIMLARIN İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ!

Tabiki evimiz depremden dolayı ağır hasar aldı ve yıkıldı. Orada ikametgahı görünen kişi depremden dolayı taşınma ve kira yardımlarını kendisi almış. Ama bu kişi hiç bir zaman depremzede değil. Mersinde yaşıyor. Ben bunları kanıtlamama rağmen o kişinin orada oturmadığını kanıtlamamıza rağmen köylülerden ve muhtardan imza toplayıp AFAD'a başvuru yaptığım halde evraklara bakıyorlar. Evet sen haklısın diyorlar ama bir işlem yapmıyorlar.

O kişi devletten kira yardımı almaya devam ediyor. Bunun için Cimer'e yazdım, kaymakamlıklara dilekçe verdim. Hiç bir kurum bize bir cevap veremiyor. Bu kişinin aldığı yardımlar iptal edilip bu zamana kadar aldığı yardımların tarafımıza idade edilmesi gerekiyor. 

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR! 

Bu ülke'de dürüstlüğün yeri yok mu? Benim tapulu evime adresimi aldırırken benden bir sürü evraklar isteniyorda bu şahıstan neden istenmemiş. Nüfus müdürlüğünün bile araştırılmasını istiyoruz.  Bu yardımları Bahset Gözdaş adında bir şahıs alıyormuş. Adama ulaştığıumzıda inkar ediyoyor. Parayı vermeyi redediyor." 

Haber Merkezi 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.