Depremzede başvuruları nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

AKTÜEL 23.02.2023 - 18:45, Güncelleme: 23.02.2023 - 18:45
 

Depremzede başvuruları nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor.  Bu depremlerde binlerce kişi evlerini kaybetti. Devlet tarafından depremzedelere yapılacak olan nakdi desteler arasında kira ve taşınma yardımlarının da yer alacağı açıklanmıştı. Depremzedeler, kendilerine yapılacak olan kira yardımlarının ne zaman ödeneceğini ve başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte detaylar… Kira yardımı başvuruları, e-devlet sayfasında yer alan ‘Afetzede Barınma Desteği’ başlığı üzerinden yapılacak. Kira yardımı; ikamet edilen konutlarda yıkık, acil yıkılacak, ağır ya da orta hasarlı olarak verilen raporlar neticesinde gerçekleştirilecek. Kira yardımı başvuruları deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların, ikamet ettikleri konutlarına yıkık, acil yıkılacak, ağır ya da orta hasarlı olarak rapor verilmesi sonucunda ödenecek. Ev sahibi olan kişilere aylık 5 bin lira kira yardımı ödenirken, kiracı olan vatandaşlara ise, aylık olarak 2 bin lira yardım ödemesi yapılacak. Konutları hasarlı olduğu için konteyner talep eden vatandaşlara taşınma yardımı ödemesi yapılacak ancak, kira yardımı ödemesi yapılmayacak.  
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. 

Bu depremlerde binlerce kişi evlerini kaybetti. Devlet tarafından depremzedelere yapılacak olan nakdi desteler arasında kira ve taşınma yardımlarının da yer alacağı açıklanmıştı. Depremzedeler, kendilerine yapılacak olan kira yardımlarının ne zaman ödeneceğini ve başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

İşte detaylar…

Kira yardımı başvuruları, e-devlet sayfasında yer alan ‘Afetzede Barınma Desteği’ başlığı üzerinden yapılacak. Kira yardımı; ikamet edilen konutlarda yıkık, acil yıkılacak, ağır ya da orta hasarlı olarak verilen raporlar neticesinde gerçekleştirilecek.

Kira yardımı başvuruları deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların, ikamet ettikleri konutlarına yıkık, acil yıkılacak, ağır ya da orta hasarlı olarak rapor verilmesi sonucunda ödenecek. Ev sahibi olan kişilere aylık 5 bin lira kira yardımı ödenirken, kiracı olan vatandaşlara ise, aylık olarak 2 bin lira yardım ödemesi yapılacak. Konutları hasarlı olduğu için konteyner talep eden vatandaşlara taşınma yardımı ödemesi yapılacak ancak, kira yardımı ödemesi yapılmayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.