Depremler sonrası seçim süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…

AKTÜEL 25.02.2023 - 10:15, Güncelleme: 25.02.2023 - 16:39
 

Depremler sonrası seçim süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Anayasa gereği seçimler en geç 18 Haziran'da yapılacak. Peki, seçim süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. Diğer taraftan ise anayasa gereği seçimler en geç 18 Haziran'da yapılacak. Depremin öncesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamıştı. Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Milletimiz 73 yıl sonra, bir kez daha aynı gün '6'lı masa' diyerek karşımıza bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir." İfadelerini kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli de son grup toplantısında seçim tarihinin değişmeyeceği mesajını verdi. Bahçeli, "Bilinmelidir ki; ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız." dedi.  
Anayasa gereği seçimler en geç 18 Haziran'da yapılacak. Peki, seçim süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. Diğer taraftan ise anayasa gereği seçimler en geç 18 Haziran'da yapılacak.

Depremin öncesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamıştı. Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Milletimiz 73 yıl sonra, bir kez daha aynı gün '6'lı masa' diyerek karşımıza bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir." İfadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de son grup toplantısında seçim tarihinin değişmeyeceği mesajını verdi. Bahçeli, "Bilinmelidir ki; ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.