Depremden dolayı Kahramanmaraş’ta kaç kişi hayatını kaybetti?

GÜNDEM 23.03.2023 - 23:40, Güncelleme: 26.03.2023 - 12:18
 

Depremden dolayı Kahramanmaraş’ta kaç kişi hayatını kaybetti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş’ta vefat edenlerin sayısı 12 bin 307’yi buldu.” dedi.

Kahramanmaraş’taki Temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkezinde yer aldığı 6 Şubat depremlerinde en ağır can ve mal kaybı yaşayan illerimiz arasında bulunuyor. İki büyük depremin yanı sıra sayıları 20 bine yaklaşan artçı sarsıntılar bile tek başına karşılaştığımız felaketin büyüklüğünü göstermeye yetiyor.”diye konuştu. Erdoğan, “Bölge genelinde yaklaşık 307 bin bina ile 893 bin bağımsız bölümün hasar görmesine sebep olan felaket, tarihimizin en acı hadiselerinden biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Kahramanmaraş’ta vefat edenlerin sayısı 12 bin 307’yi buldu. Toprağa verdiğimiz canlarımızın hatırasını ebediyen kalbimizde yaşatırken onlara layık olmak için hep birlikte daha çok çalışacak, daha iyi mücadele edecek, daha büyük hedeflere yöneleceğiz” cümlelerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş’ta vefat edenlerin sayısı 12 bin 307’yi buldu.” dedi.

Kahramanmaraş’taki Temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkezinde yer aldığı 6 Şubat depremlerinde en ağır can ve mal kaybı yaşayan illerimiz arasında bulunuyor.

İki büyük depremin yanı sıra sayıları 20 bine yaklaşan artçı sarsıntılar bile tek başına karşılaştığımız felaketin büyüklüğünü göstermeye yetiyor.”diye konuştu.

Erdoğan, “Bölge genelinde yaklaşık 307 bin bina ile 893 bin bağımsız bölümün hasar görmesine sebep olan felaket, tarihimizin en acı hadiselerinden biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Kahramanmaraş’ta vefat edenlerin sayısı 12 bin 307’yi buldu.

Toprağa verdiğimiz canlarımızın hatırasını ebediyen kalbimizde yaşatırken onlara layık olmak için hep birlikte daha çok çalışacak, daha iyi mücadele edecek, daha büyük hedeflere yöneleceğiz” cümlelerini kaydetti.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.