Deprem Uzmanları Malatya Depremi İçin Ne Dedi?

GÜNDEM 10.08.2023 - 22:18, Güncelleme: 10.08.2023 - 22:32
 

Deprem Uzmanları Malatya Depremi İçin Ne Dedi?

Bugün saat 20:48'de Malatya'nın Yeşilyurt bölgesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem bir çok ilden hissedildi.

Bugün saat 20:48'de Malatya'nın Yeşilyurt bölgesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem bir çok ilden hissedilirken peki, uzmanlar bu deprem hakkında ne dedi? işte detaylar.... Prof. Dr. Naci Görür: "Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?" Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: "10.8.2023 Malatya İkizce-Yeşilyur’ta 20.47’de M5,2 büyüklüğünde 5 km odakta olan deprem artçı bir depremdir. Bu depremler orta ile az hasarlı yapıların hasar oranını arttıracak, can güvenliğini tehdit edecektir. Artçı depremler 4 ile 5 yıl, en büyüğü M6,7 olmak üzere sürecektir." Baturhan Öğüt: "Malatya yeşilyurt ilâ çelikhan arasında 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Malatya-ya doğru gelirim transferi olduğunu üzerine basa basa açıklamıştık.Bölgedeki ekipler yıkılan yapı var mı yok mu diye kontrole çıkmalı ve ağır orta hasarlı yapılardan uzak durunuz." Okan Tüysüz:  "6 Şubattaki 7.8 büyüklüğündeki #deprem bugün olan 5.2 büyüklüğündeki depremden  398 defa büyüktür, ve ondan ~8000 defa daha fazla enerji açığa çıkartmıştır." Dr. Ramazan Demirtaş: "Depremler Türkiye Diri Fay Haritası'nda yer almayan bir fay üzerinde olmaktadır.Bu kesimde 4.0 ile 5.7 aralığında 62 tetiklenmiş +artçı deprem oldu." Haber Merkezi   
Bugün saat 20:48'de Malatya'nın Yeşilyurt bölgesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem bir çok ilden hissedildi.

Bugün saat 20:48'de Malatya'nın Yeşilyurt bölgesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem bir çok ilden hissedilirken peki, uzmanlar bu deprem hakkında ne dedi? işte detaylar....

Prof. Dr. Naci Görür: "Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: "10.8.2023 Malatya İkizce-Yeşilyur’ta 20.47’de M5,2 büyüklüğünde 5 km odakta olan deprem artçı bir depremdir. Bu depremler orta ile az hasarlı yapıların hasar oranını arttıracak, can güvenliğini tehdit edecektir. Artçı depremler 4 ile 5 yıl, en büyüğü M6,7 olmak üzere sürecektir."

Baturhan Öğüt: "Malatya yeşilyurt ilâ çelikhan arasında 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Malatya-ya doğru gelirim transferi olduğunu üzerine basa basa açıklamıştık.Bölgedeki ekipler yıkılan yapı var mı yok mu diye kontrole çıkmalı ve ağır orta hasarlı yapılardan uzak durunuz."

Okan Tüysüz: 

"6 Şubattaki 7.8 büyüklüğündeki #deprem bugün olan 5.2 büyüklüğündeki depremden  398 defa büyüktür, ve ondan ~8000 defa daha fazla enerji açığa çıkartmıştır."

Dr. Ramazan Demirtaş: "Depremler Türkiye Diri Fay Haritası'nda yer almayan bir fay üzerinde olmaktadır.Bu kesimde 4.0 ile 5.7 aralığında 62 tetiklenmiş +artçı deprem oldu."

Haber Merkezi 

 

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.