Deprem Uzmanları Adana Depremi için ne diyor?

AKTÜEL 25.07.2023 - 09:49, Güncelleme: 25.07.2023 - 09:53
 

Deprem Uzmanları Adana Depremi için ne diyor?

Adana'nın Kozan ilçesinde Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.5 üyüklüğünde bir deprme oldu. Peki, uzmanlar bu deprem için ne diyor? işte detaylar...

Bugün saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.5 üyüklüğünde bir deprme oldu. Peki, uzmanlar bu deprem için ne diyor? işte detaylar... Prof. Dr. Naci Görür: "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle." Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan:"Kozan'da gerçekleşen M5,5'luk artçı depremin  geleceğini geçen hafta twitterdan yazmıştım. Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana"ya inerse şaşırırım. Geçmiş olsun." Dr. Ramazan Demirtaş: "6 Şubat 2023 depremleri sonrası bölgedeki haritalanmayan kısa faylarda bu tür depremler olabilir. #Deprem haritalanmamış, K-G gidişli 10 km uzunlukta bir fay üzerinde oldu. Deprem kırsal alanda olduğu için hasarın olacağını sanmıyorum. Depremin olmayan Savrun fayı ile ilgisi yok." Baturhan Öğüt : " Savrun fayının güney kolu üzerinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem sığ olduğu için geniş bir alanda hissedildi. Nitekim bu kol bu depremle rahatlamıştır. Ağır hasarlı yapılardan uzak durunuz." Serkan İçelli: "Kıymetli dostlarım,Savrun fayı güney ucunun batısı ve Saimbeyli fayı güney ucuna düsen lokasyondaki  #deprem M 5.4 öncü olma  ya da farklı bir fayı tetikleme ihtimali cok cok zor." haber merkezi 
Adana'nın Kozan ilçesinde Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.5 üyüklüğünde bir deprme oldu. Peki, uzmanlar bu deprem için ne diyor? işte detaylar...

Bugün saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.5 üyüklüğünde bir deprme oldu. Peki, uzmanlar bu deprem için ne diyor? işte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür: "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle."

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan:"Kozan'da gerçekleşen M5,5'luk artçı depremin  geleceğini geçen hafta twitterdan yazmıştım. Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana"ya inerse şaşırırım. Geçmiş olsun."

Dr. Ramazan Demirtaş: "6 Şubat 2023 depremleri sonrası bölgedeki haritalanmayan kısa faylarda bu tür depremler olabilir. #Deprem haritalanmamış, K-G gidişli 10 km uzunlukta bir fay üzerinde oldu. Deprem kırsal alanda olduğu için hasarın olacağını sanmıyorum. Depremin olmayan Savrun fayı ile ilgisi yok."

Baturhan Öğüt : " Savrun fayının güney kolu üzerinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem sığ olduğu için geniş bir alanda hissedildi. Nitekim bu kol bu depremle rahatlamıştır. Ağır hasarlı yapılardan uzak durunuz."

Serkan İçelli: "Kıymetli dostlarım,Savrun fayı güney ucunun batısı ve Saimbeyli fayı güney ucuna düsen lokasyondaki  #deprem M 5.4 öncü olma  ya da farklı bir fayı tetikleme ihtimali cok cok zor."


haber merkezi 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.