Deprem sürecinde KSÜ'de ekmek fırını kurulduğunu biliyormusunuz?

AKTÜEL 27.07.2024 - 15:26, Güncelleme: 27.07.2024 - 15:26
 

Deprem sürecinde KSÜ'de ekmek fırını kurulduğunu biliyormusunuz?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı deprem sürecinde neler yaptı? işte detaylar...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın deprem 6 Şubat depremlerinde ne gibi çalışmalar yaptığını sizler için araştırdık. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Hasan Bilgekağan önderliğinde: Depremin birinci günü Kampüste bulunan tesislerin depremzedelerin kullanımına açılması. Depremin ikinci günü kısıtlı imkanlarla depremzedelerin beslenme ihtiyaçları için kendi personelleriyle yemek çıkarmak. Kampüs içerisinde koordinasyonu sağlamak. Hastalar için ihtiyacı olan ilaçları kendi imkanlarıyla  Ankara Eczacılar odası desteğiyle on koli ilaç temini ve hastalara dağıtımı. Depremin hemen sonrası hayırseverler tarafından getirilen somun ekmek fırınının kampüs içerisine kurulumu ve şehirde ilk sıcak ekmek çıkarılması ve depremzedelere altı ay boyunca dağıtımı yapıldı. Deprem sonrası ekmek fırınının üniversiteye hayırseverler tarafından bağışlanmasının sağlanması. Deprem sırasında altı ay boyunca sosyal market kurulması çocukların ve kadınların ihtiyaçlarının karşılanması. Üniversitede askıda yemek uygulamasının başlatılması. Kızılay giyim bankasının deprem öncesi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere şehrin bir çok iş insanını bizzat iş yerinde ziyaret ederek desteklerinin sağlanması kızılay ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerin taleplerini karşılamak çalışmalar yürütmek.  Daha önce varla yok arasında olan üniversite iktisadi işletmesini sıfırdan ciddi vergi veren bir kurum haline geldi ve bunun yanında bir çok  hizmetler yapılmıştır. Üstün gayretlerinden dolayı ve depremzedelere vermiş oldukları hizmetlerden dolayı fısıltı haber ailesi olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan Bilgekağan ve ekibine teşekkür ediyoruz. Keşke bu süreçte herkes taşın altına eline bu denli koyabilselerdi. Bu şehrin Hasan Bilgekağan gibilere çok ihtiyacı var. 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı deprem sürecinde neler yaptı? işte detaylar...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın deprem 6 Şubat depremlerinde ne gibi çalışmalar yaptığını sizler için araştırdık.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Hasan Bilgekağan önderliğinde:
Depremin birinci günü Kampüste bulunan tesislerin depremzedelerin kullanımına açılması.

Depremin ikinci günü kısıtlı imkanlarla depremzedelerin beslenme ihtiyaçları için kendi personelleriyle yemek çıkarmak.

Kampüs içerisinde koordinasyonu sağlamak.

Hastalar için ihtiyacı olan ilaçları kendi imkanlarıyla  Ankara Eczacılar odası desteğiyle on koli ilaç temini ve hastalara dağıtımı.

Depremin hemen sonrası hayırseverler tarafından getirilen somun ekmek fırınının kampüs içerisine kurulumu ve şehirde ilk sıcak ekmek çıkarılması ve depremzedelere altı ay boyunca dağıtımı yapıldı.

Deprem sonrası ekmek fırınının üniversiteye hayırseverler tarafından bağışlanmasının sağlanması.

Deprem sırasında altı ay boyunca sosyal market kurulması çocukların ve kadınların ihtiyaçlarının karşılanması.

Üniversitede askıda yemek uygulamasının başlatılması.

Kızılay giyim bankasının deprem öncesi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere şehrin bir çok iş insanını bizzat iş yerinde ziyaret ederek desteklerinin sağlanması kızılay ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerin taleplerini karşılamak çalışmalar yürütmek. 

Daha önce varla yok arasında olan üniversite iktisadi işletmesini sıfırdan ciddi vergi veren bir kurum haline geldi ve bunun yanında bir çok  hizmetler yapılmıştır.

Üstün gayretlerinden dolayı ve depremzedelere vermiş oldukları hizmetlerden dolayı fısıltı haber ailesi olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan Bilgekağan ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Keşke bu süreçte herkes taşın altına eline bu denli koyabilselerdi. Bu şehrin Hasan Bilgekağan gibilere çok ihtiyacı var. 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.