Deprem bölgesinde Eczaneler kepenk kapatmaya hazırlanıyor!

GÜNDEM 27.07.2023 - 13:04, Güncelleme: 05.08.2023 - 09:18
 

Deprem bölgesinde Eczaneler kepenk kapatmaya hazırlanıyor!

Kahramanmaraş Eczacılar Odası Eski Başkanı B. Murat Aras, Kahramanmaraş'ta Eczanelerin zor durumda oluğunu ve kepenk kapatmaya hazırlandığını söyledi.

ECZANELER AYAKTA KALABİLMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR! fisiltihaber.com.tr mikrofonlarına konuşan Aras,  "40'ın üzerinde eczanemiz konteynerlarda hizmet ediyor. 20'ye Yakın Eczacımız şehir dışına gitmek zorunda kaldı. Hala eczanesini açamayan 50'ye yakın esnaflarımız var. Şuanda şehirdeki eczaneler ayakta kalabilmek için mücadele ediyorlar. Her Eczane genel seçimden bu yana  kendi sermayesinin yüzde 30'unu kaybetti. Karlılık oranında ise hiç bir değişiklik olmadı. Mesleğin geleceği açısından ciddi endişelerimiz var.  KONTEYNER TEMİZ EDEMEDİ! Devletimizden düşük faizli kredi talebimiz var. KOBİ'lerin faydalandığı kredilerden eczanelerimiz faydalanamıyor. Devletimizden depremin akabinde 104 konteyner istedik. Ama bunları temin edemedik maalesef. Eczanelerimiz kendi imkanlarıyla konteynerleri bulmak zorunda kaldılar. Deprem bölgesinde ezanelerin can çekiştiğini söyleyebilirim. Zor şartlarda çalışıyor. ECZANELER İLAÇ BULAMIYOR, VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR! Hiç olmz ise en azından 1 yıllığına bu eczanelerin vergilernni ötelenmesi yada vergilerinin alınmaması gerekmektedir. Eczaneler ilaç bulamıyor, vatandaş mağdur oluyor.Bu mesleğin yaşasması için devletimzden acil destek ekliyoruz." ifadelerine yer verdi.    haber merkezi 
Kahramanmaraş Eczacılar Odası Eski Başkanı B. Murat Aras, Kahramanmaraş'ta Eczanelerin zor durumda oluğunu ve kepenk kapatmaya hazırlandığını söyledi.

ECZANELER AYAKTA KALABİLMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR!

fisiltihaber.com.tr mikrofonlarına konuşan Aras,  "40'ın üzerinde eczanemiz konteynerlarda hizmet ediyor. 20'ye Yakın Eczacımız şehir dışına gitmek zorunda kaldı. Hala eczanesini açamayan 50'ye yakın esnaflarımız var. Şuanda şehirdeki eczaneler ayakta kalabilmek için mücadele ediyorlar. Her Eczane genel seçimden bu yana  kendi sermayesinin yüzde 30'unu kaybetti. Karlılık oranında ise hiç bir değişiklik olmadı. Mesleğin geleceği açısından ciddi endişelerimiz var. 

KONTEYNER TEMİZ EDEMEDİ!

Devletimizden düşük faizli kredi talebimiz var. KOBİ'lerin faydalandığı kredilerden eczanelerimiz faydalanamıyor. Devletimizden depremin akabinde 104 konteyner istedik.

Ama bunları temin edemedik maalesef. Eczanelerimiz kendi imkanlarıyla konteynerleri bulmak zorunda kaldılar. Deprem bölgesinde ezanelerin can çekiştiğini söyleyebilirim. Zor şartlarda çalışıyor.

ECZANELER İLAÇ BULAMIYOR, VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR!

Hiç olmz ise en azından 1 yıllığına bu eczanelerin vergilernni ötelenmesi yada vergilerinin alınmaması gerekmektedir. Eczaneler ilaç bulamıyor, vatandaş mağdur oluyor.Bu mesleğin yaşasması için devletimzden acil destek ekliyoruz." ifadelerine yer verdi.   

haber merkezi 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.