Deprem bölgelerine kuduz ve tetanoz aşısı geliyor!

SAĞLIK 12.02.2023 - 18:33, Güncelleme: 13.02.2023 - 22:25
 

Deprem bölgelerine kuduz ve tetanoz aşısı geliyor!

Sağlık Bakanı Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanoz aşısı sevkiyatı yapılıyor."dedi. İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanoz aşısı sevkiyatı yapılıyor."dedi.  İşte detaylar… Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımların yaşandığı 10 ilde kurtarma çalışmaları sürüyor.  Uzmanların enkaz altından çıkarılan yaralıların tamamına ve kurtarma ekibinde çalışanlara acilen tetanoz aşısı yapılmalı şeklindeki uyarılarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.  Bakan Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanoz aşısı sevkiyatı yapılıyor. Halk Sağlık merkezlerinin hijyen malzemeleriyle ilgili desteği sağlanırken bebek maması, devam sütü ve battaniye gibi temel malzemelerle de afetzedelerin yanında yer alınmaktadır." Dedi.  
Sağlık Bakanı Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanoz aşısı sevkiyatı yapılıyor."dedi. İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanoz aşısı sevkiyatı yapılıyor."dedi.  İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımların yaşandığı 10 ilde kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Uzmanların enkaz altından çıkarılan yaralıların tamamına ve kurtarma ekibinde çalışanlara acilen tetanoz aşısı yapılmalı şeklindeki uyarılarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Bakan Koca, "Deprem bölgesine kuduz ve tetanoz aşısı sevkiyatı yapılıyor. Halk Sağlık merkezlerinin hijyen malzemeleriyle ilgili desteği sağlanırken bebek maması, devam sütü ve battaniye gibi temel malzemelerle de afetzedelerin yanında yer alınmaktadır." Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.