Deprem Araştırmacısı Öğüt, Bu Bölgede Deprem Olması Olağan!

AKTÜEL 12.07.2023 - 19:26, Güncelleme: 13.07.2023 - 19:59
 

Deprem Araştırmacısı Öğüt, Bu Bölgede Deprem Olması Olağan!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, "İki biri fay hattı biri fay zonu olan iki yere dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum."dedi.

Öğüt, Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile,  "Tahminî 6 ilâ 8 ay arası mikro-deprem, depremcik, ve gerinim transferi olan Çelikhan,Göksun,Doğanşehir,Saimbeyli, ilçelerinde 4,0 ilâ 4,7 arasında artçı ya da bağımsız deprem aktivasyonu olması olağandır." dedi. İşte Baturhan Öğüt'ün o açıklaması:  "Deprem bölgesin'de artçı deprem aktivasyonları gün geçtikçe azalmaya devam etmektedir. Tahminî 6 ilâ 8 ay arası mikro-deprem, depremcik, ve gerinim transferi olan Çelikhan,Göksun,Doğanşehir,Saimbeyli, ilçelerinde 4,0 ilâ 4,7 arasında artçı ya da bağımsız deprem aktivasyonu olması olağandır. Osmaniye toprakkale fay zonunda kırılmayan iki parçada 5,2 ilâ 5,7 arası bir depremin olması muhtemeldir. Antakya fayı, güney kıbrıs yayında 3,9 ilâ 4,5 arası büyüklüklerde depremlerin olması olağandır. Bizim burada bölgesel olarak dikkat etmemiz gereken Güney afrin fayı ve malatya fay zonudur. Bu iki biri fay hattı biri fay zonu olan iki yere dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum. Duruma bölgesel olarak baktığımız zaman ana depremlerini 6 ve 20 şubatta yaşadı."  
Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, "İki biri fay hattı biri fay zonu olan iki yere dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum."dedi.

Öğüt, Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile,  "Tahminî 6 ilâ 8 ay arası mikro-deprem, depremcik, ve gerinim transferi olan Çelikhan,Göksun,Doğanşehir,Saimbeyli, ilçelerinde 4,0 ilâ 4,7 arasında artçı ya da bağımsız deprem aktivasyonu olması olağandır." dedi.

İşte Baturhan Öğüt'ün o açıklaması: 

"Deprem bölgesin'de artçı deprem aktivasyonları gün geçtikçe azalmaya devam etmektedir.

Tahminî 6 ilâ 8 ay arası mikro-deprem, depremcik, ve gerinim transferi olan Çelikhan,Göksun,Doğanşehir,Saimbeyli, ilçelerinde 4,0 ilâ 4,7 arasında artçı ya da bağımsız deprem aktivasyonu olması olağandır.
Osmaniye toprakkale fay zonunda kırılmayan iki parçada 5,2 ilâ 5,7 arası bir depremin olması muhtemeldir.

Antakya fayı, güney kıbrıs yayında 3,9 ilâ 4,5 arası büyüklüklerde depremlerin olması olağandır.

Bizim burada bölgesel olarak dikkat etmemiz gereken Güney afrin fayı ve malatya fay zonudur.

Bu iki biri fay hattı biri fay zonu olan iki yere dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum.

Duruma bölgesel olarak baktığımız zaman ana depremlerini 6 ve 20 şubatta yaşadı."

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.