Davarcıoğlu, Cumhuriyet, Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur!

YEREL HABERLER 30.10.2022 - 11:57, Güncelleme: 30.10.2022 - 11:57
 

Davarcıoğlu, Cumhuriyet, Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur!

AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıl dönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Davarcıoğlu, “Tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır." Dedi. İşte Ahmet Davarcıoğlu’nun o açıklaması:  “Cumhuriyetimiz, 99 yıl önce memleketin dört bir yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman Anadolu halkının olağanüstü bir gayret ve fedakârlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur.  Her yönüyle tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız büyük bir dinamizm kazanmıştır. Devletin imkânlarını sosyal hukuk devleti ilkesi içerisinde tüm vatandaşlarına paylaştırıp, onlara eşit bireyler olarak temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet, bu yönüyle devlet-millet bütünleşmesinin de hakiki kaynağıdır.” fisiltihaber.com.tr - yerel haberler   
AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıl dönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Davarcıoğlu, “Tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır." Dedi.

İşte Ahmet Davarcıoğlu’nun o açıklaması: 

“Cumhuriyetimiz, 99 yıl önce memleketin dört bir yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman Anadolu halkının olağanüstü bir gayret ve fedakârlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır.

Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur.  Her yönüyle tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur.

Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız büyük bir dinamizm kazanmıştır. Devletin imkânlarını sosyal hukuk devleti ilkesi içerisinde tüm vatandaşlarına paylaştırıp, onlara eşit bireyler olarak temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet, bu yönüyle devlet-millet bütünleşmesinin de hakiki kaynağıdır.”

fisiltihaber.com.tr - yerel haberler 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.