Çöplü, Organ bağışına karşı olan bir grup ile karşı karşıyayız!

SAĞLIK 14.10.2020 - 22:41, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Çöplü, Organ bağışına karşı olan bir grup ile karşı karşıyayız!

Sağlık Dünyası Derneği Hanefi Çöplü, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çöplü, “Pandemi sürecinde büyük emek veren sağlık çalışanlarımız kadar hastalarda yaşamak için bir mücadele vermekte. Retina Naklî KSÜ tıp fakültesi hastanesi bünyesinde Göz Retina naklî yapılarak güzel bir başlangıç yapıldı ama şöyle bir geriye doğru bakılınca yaklaşık 12 yıldır KSÜ Tıp Fakültesi adı altında birçok böbrek nakli yapıldı. 2009 yılında zorlu süreç ile başlayan nakiller tüm olumsuzluklara rağmen ilerleme kaydederek birçok başarılı nakiller yapıldı. Dönemin hocalarının birçoğu başta olmak üzere çeşitli yeni sistem cihazlar başta olmak üzere hastanenin yeni binası da yenilerenerek iyi hale geldi.”dedi.   İşte Başkan Çöplü’nün o açıklaması: “Bazı kişi veya kişiler tarafından nakiller bir şekilde sekteye uğratıldı veya da Organ bağışına karşı olan bir grup ile karşı karşıyayız. KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof Dr Mehmet Bekerecioglu ile bir görüşmemizde sabır edin bekleyin siz böbrek naklini düşünüyorsunuz bizler Karaciğer kalp naklini hesap ediyoruz söylemi üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmekte bizler karaciğer kalp nakillerini bırakın elimizde olan böbrek naklinin kör topal az da olsa gitmesi şuan için istiyoruz yenilikçi ve işlevi hızlı hasta ve yakınlarını mağdur etmeyecek şekilde ilerlemesinden başka bir düşüncemiz bulunmamaktadır.   Öte yandan böbrek nakli olan hastaların bire bir karşı kaldıkları tedavi hizmetleri alma konusunda poliklinik kapısı önünde bekletilerek iki soru ile gönderilmesi gereken hastalık grubunda değiliz hastanın bire bir muayenesinin yapılarak kan basıncının ölçülmesi ile birlikte doğal hakkımız olan bir tedavi hizmeti arzulamaktayız. Pandemi sürecinde bizlerde elimizden geleni yaparak Nakil hastalarının eğer bölüm hocaları virüs den korkuyorsa tam risk altında bulunan Nakil hastaları olarak bizlerde çekince içindeyiz ya hastane dışında kontrol ve tetkiklerinin yapılması yada poliklinik önünde insan yığını hâline getirilmeden korunaklı bir şekilde tedavi hizmeti almak istiyoruz. Unutmayalım ki sağlıklı bireyler korona virüsden kurtulma olasılığı fazla ama nakil hastalarında bu böyle değil ölümle sonuçlanabilir.”
Sağlık Dünyası Derneği Hanefi Çöplü, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çöplü, “Pandemi sürecinde büyük emek veren sağlık çalışanlarımız kadar hastalarda yaşamak için bir mücadele vermekte. Retina Naklî KSÜ tıp fakültesi hastanesi bünyesinde Göz Retina naklî yapılarak güzel bir başlangıç yapıldı ama şöyle bir geriye doğru bakılınca yaklaşık 12 yıldır KSÜ Tıp Fakültesi adı altında birçok böbrek nakli yapıldı. 2009 yılında zorlu süreç ile başlayan nakiller tüm olumsuzluklara rağmen ilerleme kaydederek birçok başarılı nakiller yapıldı. Dönemin hocalarının birçoğu başta olmak üzere çeşitli yeni sistem cihazlar başta olmak üzere hastanenin yeni binası da yenilerenerek iyi hale geldi.”dedi.

 

İşte Başkan Çöplü’nün o açıklaması: “Bazı kişi veya kişiler tarafından nakiller bir şekilde sekteye uğratıldı veya da Organ bağışına karşı olan bir grup ile karşı karşıyayız. KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof Dr Mehmet Bekerecioglu ile bir görüşmemizde sabır edin bekleyin siz böbrek naklini düşünüyorsunuz bizler Karaciğer kalp naklini hesap ediyoruz söylemi üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmekte bizler karaciğer kalp nakillerini bırakın elimizde olan böbrek naklinin kör topal az da olsa gitmesi şuan için istiyoruz yenilikçi ve işlevi hızlı hasta ve yakınlarını mağdur etmeyecek şekilde ilerlemesinden başka bir düşüncemiz bulunmamaktadır.

 

Öte yandan böbrek nakli olan hastaların bire bir karşı kaldıkları tedavi hizmetleri alma konusunda poliklinik kapısı önünde bekletilerek iki soru ile gönderilmesi gereken hastalık grubunda değiliz hastanın bire bir muayenesinin yapılarak kan basıncının ölçülmesi ile birlikte doğal hakkımız olan bir tedavi hizmeti arzulamaktayız. Pandemi sürecinde bizlerde elimizden geleni yaparak Nakil hastalarının eğer bölüm hocaları virüs den korkuyorsa tam risk altında bulunan Nakil hastaları olarak bizlerde çekince içindeyiz ya hastane dışında kontrol ve tetkiklerinin yapılması yada poliklinik önünde insan yığını hâline getirilmeden korunaklı bir şekilde tedavi hizmeti almak istiyoruz. Unutmayalım ki sağlıklı bireyler korona virüsden kurtulma olasılığı fazla ama nakil hastalarında bu böyle değil ölümle sonuçlanabilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.