Çocukluğumuza damgasını vuran çizgi filmler!

DİZİ - FİLM 22.07.2020 - 17:52, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Çocukluğumuza damgasını vuran çizgi filmler!

Çocukluğumuza damgasını vuran çizgi filmler!

Ayı Yogi Ayı Yogi çok sayıda çizgi roman, animasyon, televizyon şovları ve filmlerde yer aldı Hanna-Barbera tarafından oluşturulan bir aile çizgi film karakteridir. Daws, Yogi'yi Huckleberry Hound Show'da destekleyici bir karakter olarak 1958 yılında yarattı. Ayı Yogi Hanna-Barbera tarafından oluşturulan ilk karakterlerdendir, ve Huckleberry Hound'da daha popüler oldu. Ocak 1961'de ilk, kendi gösterisinde, segmentler Snagglepuss ve Yakky Doodle, Kellogg's'un sponsorluğunda Ayı Yogi gösterime verildi. Heathcliff Heathcliff karakteri; turuncu renkli ince siyah çizgili, şişman, obur, güçlü, zorba ve çocuk ruhlu yaramaz bir sokak kedisidir. 1980 Serisi: Heathcliff çizgi romanının ilk çizgi diziye uyarlandığı versiyondur. 4-5 dakikalık kısa çizgi dizi 26 bölümden oluşmaktadır. Birbirinden farklı 2 sezonu vardır.İlk sezon Heathcliff and Dingbat üretilmiştir. Burada Dingbat çetesinin ve Heathcliff'in maceralarına yer verilmiştir. İkinci sezon ise 1981 yılında Heathcliff and Marmaduke üretilmiştir. Marmaduke,Heathcliff gibi bir ailenin evcil hayvanıdır. Heathcliff güçlü ve zeki bir kediyken,Marmaduke ise sakar bir köpektir. Scooby-Doo Scooby-Doo ilk olarak  1969-1986 yılları arasında ABC televizyonunda yayınlanmış bir çizgi dizidir. Hanna-Barbera tarafından yapılmıştır. Dört arkadaş ve bir köpeğin maceralarını konu almaktadır. Red Kit Red Kit (Özgün adı: Lucky Luke), Belçikalı karikatürist Morris (1923-2001) tarafından çizilen çizgi romandır. Çizgi romanın maceralarından bazıları Fransız René Goscinny (1926-1977) tarafından yazılmıştır. Morris'in ölümünden sonra bazı maceralar Fransız Achdé tarafından çizilmiştir. Garfield Garfield, Jim Davis tarafından yaratılan bir karikatür karesidir. 19 Haziran 1978'de ilk karikatür ana karakterlerle yaşamımıza girmiştir. Taş Devri Taş Devri (Özgün adı: The Flintstones), ABD kaynaklı televizyon için yapılmış bir çizgi film dizisi. Yapımcısı Hanna-Barbera Productions'dır. 1950 yıllarında serbest olarak sitkomu The Honeymooners sunuculuğunda yayına başladı, Taş Devri  1960 - |1966 yılları arasında Amerikan 'prime time'da altı sezon boyunca ABC kanalında gösterildi.   Pokemon Pokémon, Japon oyun yapımcısı Satoshi Tajiri tarafından yapılan, hayali canlıları konu alan oyun, anime, manga ve kart oyunu serisi. Video oyun şirketi Nintendo'nun kurduğu The Pokémon Company tarafından yönetilir. İlk olarak Game Freak tarafından 1996'da rol yapma oyunu olarak Game Boy için çıkmıştır.
Çocukluğumuza damgasını vuran çizgi filmler!

Ayı Yogi


Ayı Yogi çok sayıda çizgi roman, animasyon, televizyon şovları ve filmlerde yer aldı Hanna-Barbera tarafından oluşturulan bir aile çizgi film karakteridir. Daws, Yogi'yi Huckleberry Hound Show'da destekleyici bir karakter olarak 1958 yılında yarattı. Ayı Yogi Hanna-Barbera tarafından oluşturulan ilk karakterlerdendir, ve Huckleberry Hound'da daha popüler oldu. Ocak 1961'de ilk, kendi gösterisinde, segmentler Snagglepuss ve Yakky Doodle, Kellogg's'un sponsorluğunda Ayı Yogi gösterime verildi.


Heathcliff


Heathcliff karakteri; turuncu renkli ince siyah çizgili, şişman, obur, güçlü, zorba ve çocuk ruhlu yaramaz bir sokak kedisidir. 1980 Serisi: Heathcliff çizgi romanının ilk çizgi diziye uyarlandığı versiyondur. 4-5 dakikalık kısa çizgi dizi 26 bölümden oluşmaktadır. Birbirinden farklı 2 sezonu vardır.İlk sezon Heathcliff and Dingbat üretilmiştir. Burada Dingbat çetesinin ve Heathcliff'in maceralarına yer verilmiştir. İkinci sezon ise 1981 yılında Heathcliff and Marmaduke üretilmiştir. Marmaduke,Heathcliff gibi bir ailenin evcil hayvanıdır. Heathcliff güçlü ve zeki bir kediyken,Marmaduke ise sakar bir köpektir.


Scooby-Doo


Scooby-Doo ilk olarak  1969-1986 yılları arasında ABC televizyonunda yayınlanmış bir çizgi dizidir. Hanna-Barbera tarafından yapılmıştır. Dört arkadaş ve bir köpeğin maceralarını konu almaktadır.


Red Kit


Red Kit (Özgün adı: Lucky Luke), Belçikalı karikatürist Morris (1923-2001) tarafından çizilen çizgi romandır. Çizgi romanın maceralarından bazıları Fransız René Goscinny (1926-1977) tarafından yazılmıştır. Morris'in ölümünden sonra bazı maceralar Fransız Achdé tarafından çizilmiştir.


Garfield


Garfield, Jim Davis tarafından yaratılan bir karikatür karesidir. 19 Haziran 1978'de ilk karikatür ana karakterlerle yaşamımıza girmiştir.


Taş Devri


Taş Devri (Özgün adı: The Flintstones), ABD kaynaklı televizyon için yapılmış bir çizgi film dizisi. Yapımcısı Hanna-Barbera Productions'dır. 1950 yıllarında serbest olarak sitkomu The Honeymooners sunuculuğunda yayına başladı, Taş Devri  1960 - |1966 yılları arasında Amerikan 'prime time'da altı sezon boyunca ABC kanalında gösterildi.

 

Pokemon


Pokémon, Japon oyun yapımcısı Satoshi Tajiri tarafından yapılan, hayali canlıları konu alan oyun, anime, manga ve kart oyunu serisi. Video oyun şirketi Nintendo'nun kurduğu The Pokémon Company tarafından yönetilir. İlk olarak Game Freak tarafından 1996'da rol yapma oyunu olarak Game Boy için çıkmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.