Çınar: “Çalışanlarımızı Enflasyona Ezdirtmeyeceğiz”

25.03.2019 - 20:09, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Çınar: “Çalışanlarımızı Enflasyona Ezdirtmeyeceğiz”

Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından, Kahramanmaraş’ta organize edilen Temsilciler Toplantısı’nı değerlendiren Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, çalışan arkadaşlarımız adına verimli bir toplantı oldu dedi.

“Çalışanlarımızı enflasyona ezdirtmeyeceğiz” Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Hak-İş Kahramanmaraş temsilciler toplantısının verimli geçtiğini söyleyen Çınar: “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan, temsilci arkadaşlarımıza bu güne kadar gelinen noktalarda neler yapıldığını, kadroya geçen arkadaşlarımız için ne mücadeleler verildiğini, bu arkadaşlarımız için kanun hükmünde kararname ile çıkan bu kadronun neler getirdiğini anlattı. Bu kanun ile 4 + 4 yapılan zammın enflasyon kapsamında eridiğini bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. İnşallah enflasyon farkını çalışan arkadaşlarımıza uygulanacağını bildirmek, seçimden önce ve sonra bu mücadelenin devam edeceğini ifade etmek istiyorum” dedi.   “470 Bin imza toplandı”   Yapılan programa katılımlarından dolayı Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkür eden Çınar: “O günün şartlarında 4+4 zam öğünün şartlarında iyi bir orandı. Ama o zaman enflasyon 8-10 arasındaydı. Şimdi ise enflasyon 20’lerde. Bu durumda arkadaşlarımız için aldığımız zam enflasyona ezildi. Biz bu durumu yetkili kurumlarıma bildirdik. Biz Hak-İş olarak Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanya ile 470 bin civarında bir imza toplandı ve bu imzalarda çalışma bakanlığımıza sunuldu.  İmza kampanyamızın devamı gelecek. Seçim öncesi ya da seçim sonrası bu enflasyon farklarının çalışan arkadaşlara ödenmesini umut ediyoruz ve bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   “Birlik beraberliğimiz bozmadan, güç birliği yapmalıyız”   Kadroya geçemeyenler içinde açıklama yapan Çınar: “Bu sorun Türkiye genelinde yaşanan bir sorun. Kahramanmaraş’ta da yaşanan bir durum ama ilimizde bu sorun azınlıkta. Bizim HES enerji işletmesinde çalışan arkadaşlarımız vardı, Elbistan şeker fabrikalarında vardı. Bu arkadaşlarımız da mağdur durumda. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için genel başkanımız büyük çaba sarf ediyor. Ben bu arkadaşlarımızın da kadroya geçeceklerine eminim. Tabi ki bunlar birlik beraberlik içerisinde olduğumuz zaman, güç birliğimizi bozmadan çalışırsak sonuç alabiliriz” ifadelerini kullandı.
Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından, Kahramanmaraş’ta organize edilen Temsilciler Toplantısı’nı değerlendiren Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, çalışan arkadaşlarımız adına verimli bir toplantı oldu dedi.

“Çalışanlarımızı enflasyona ezdirtmeyeceğiz”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Hak-İş Kahramanmaraş temsilciler toplantısının verimli geçtiğini söyleyen Çınar: “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan, temsilci arkadaşlarımıza bu güne kadar gelinen noktalarda neler yapıldığını, kadroya geçen arkadaşlarımız için ne mücadeleler verildiğini, bu arkadaşlarımız için kanun hükmünde kararname ile çıkan bu kadronun neler getirdiğini anlattı. Bu kanun ile 4 + 4 yapılan zammın enflasyon kapsamında eridiğini bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. İnşallah enflasyon farkını çalışan arkadaşlarımıza uygulanacağını bildirmek, seçimden önce ve sonra bu mücadelenin devam edeceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“470 Bin imza toplandı”

 

Yapılan programa katılımlarından dolayı Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkür eden Çınar: “O günün şartlarında 4+4 zam öğünün şartlarında iyi bir orandı. Ama o zaman enflasyon 8-10 arasındaydı. Şimdi ise enflasyon 20’lerde. Bu durumda arkadaşlarımız için aldığımız zam enflasyona ezildi. Biz bu durumu yetkili kurumlarıma bildirdik. Biz Hak-İş olarak Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanya ile 470 bin civarında bir imza toplandı ve bu imzalarda çalışma bakanlığımıza sunuldu.  İmza kampanyamızın devamı gelecek. Seçim öncesi ya da seçim sonrası bu enflasyon farklarının çalışan arkadaşlara ödenmesini umut ediyoruz ve bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Birlik beraberliğimiz bozmadan, güç birliği yapmalıyız”

 

Kadroya geçemeyenler içinde açıklama yapan Çınar: “Bu sorun Türkiye genelinde yaşanan bir sorun. Kahramanmaraş’ta da yaşanan bir durum ama ilimizde bu sorun azınlıkta. Bizim HES enerji işletmesinde çalışan arkadaşlarımız vardı, Elbistan şeker fabrikalarında vardı. Bu arkadaşlarımız da mağdur durumda. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için genel başkanımız büyük çaba sarf ediyor. Ben bu arkadaşlarımızın da kadroya geçeceklerine eminim. Tabi ki bunlar birlik beraberlik içerisinde olduğumuz zaman, güç birliğimizi bozmadan çalışırsak sonuç alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.