Cildi yaşlandıran besinler!

SAĞLIK 07.12.2020 - 21:41, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Cildi yaşlandıran besinler!

Bu besinler cildinizin erken yaşlanmasına sebep oluyor...

Trans yağ   Fast food ürünleri, derin yağda kızartılmış yiyecekler, margarin, konserve ürünler ve tüm abur cuburlarda bulunan trans yağ kalbinizin en büyük düşmanıdır. Buna ek olarak, arter damarlarınızın sertleşmesine ve kan damarlarınızın büzülmesine de neden olur. Bu da kan dolaşımını zayıflatarak erken yaşlanmaya ve kırışıklığa yol açar.   Tuz   Peynir, sucuk, cips, kraker ve mısır gevrekleri gibi sevilerek tüketen yiyeceklerde fazla miktarda tuz bulunur. Fazla tuz tüketimi de vücudunuzun susuz kalmasına neden olur. Bu da cildinizin kırışmasına yol açar ve dolayısıyla daha hızlı yaşlanmanızı sağlar.   Şeker   Kilo almaya, kırışıklığa ve cildinizin sarkmasına neden olan şekerin, genel anlamda sağlığınız için birçok zararı bulunmaktadır. Çok fazla şeker tüketmek, vücudunuzun glikasyon sürecini başlatmasına sebep olur. Bu süreç, cildinizin sıkı olmasını sağlayan kolajenlere zarar verir ve kırışıklık yapar.   Alkol   Alkol, dehidrasyona yani su kaybına neden olur. Bu yüzden fazla miktarda alkol tüketmek yaşlanmayı hızlandırır. Cildinizi kurutmanın yanı sıra, karaciğerinizde toksin birikimine neden olarak kırışıklığa ve cildinizde solgunluğa yol açabilir. Kolajen kaybına da yol açan alkol, cildinizin esnekliğini azaltır ve kızarıklık yapar.   Kahve   Kahve, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu da vücudunuzdaki sıvının aşırı derecede boşaltımına ve cildinizin nemsiz kalmasına neden olabilir. Böylelikle cildinizde kuruma ve hassaslaşma oluşur. Bunu önlemek için tükettiğiniz kahve oranında su içmeye özen gösterin. (1 fincan kahveye karşılık 1 bardak su içmek gibi.)   Baharatlı yiyecekler   Acı ve baharatlı yiyecekler, kan damarlarınızı genişleteceği için cildinizde gül hastalığının oluşmasına yol açabilir. Bu da cildinizin kızarmasına, lekelenmesine ve daha az genç görünmesine neden olur.   İşlenmiş et   Çoğu işlenmiş et ürününde koruyucu maddeler ve sülfit bulunur. Bu da inflamasyona neden olmaktadır. Ayrıca yüksek oranda tuz içeren işlenmiş etler, erken yaşlanmayı da tetikleyici niteliktedir.   Kızartılmış fast food ürünleri   Her türlü kızartma cildin baş düşmanlarındandır. Cildi yıpratır ve aşırı miktarda yağ içerdiğinden cildin erken yaşlanmasına neden olur. Özellikle restorantların kullandığı mısır yağı en sağlıksız yağ türlerinden biridir ve tüketildiğinde vücutta serbest radikallerin salgılanmasına neden olur. Bu da kalp hastalıkları gibi birçok soruna yol açarken kırışıklığa da neden olmaktadır. Eğer fast food yemekten vazgeçemiyorsanız kızartılmış olanlar yerine daha sağlıklı olanları tercih etmeye çalışmalısınız.   Asitli içecekler   İçinde çok fazla şeker ve asit bulunan bu içecekler, dişlerinize zarar verir ve hatta lekenme bile yapabilir. Ayrıca içinde yüksek miktarda bulunan kafein ve sodyum bulunan enerji içecekleri de dehidrasyona sebep olabilir.  
Bu besinler cildinizin erken yaşlanmasına sebep oluyor...

Trans yağ

 

Fast food ürünleri, derin yağda kızartılmış yiyecekler, margarin, konserve ürünler ve tüm abur cuburlarda bulunan trans yağ kalbinizin en büyük düşmanıdır. Buna ek olarak, arter damarlarınızın sertleşmesine ve kan damarlarınızın büzülmesine de neden olur. Bu da kan dolaşımını zayıflatarak erken yaşlanmaya ve kırışıklığa yol açar.

 

Tuz

 

Peynir, sucuk, cips, kraker ve mısır gevrekleri gibi sevilerek tüketen yiyeceklerde fazla miktarda tuz bulunur. Fazla tuz tüketimi de vücudunuzun susuz kalmasına neden olur. Bu da cildinizin kırışmasına yol açar ve dolayısıyla daha hızlı yaşlanmanızı sağlar.

 

Şeker

 

Kilo almaya, kırışıklığa ve cildinizin sarkmasına neden olan şekerin, genel anlamda sağlığınız için birçok zararı bulunmaktadır. Çok fazla şeker tüketmek, vücudunuzun glikasyon sürecini başlatmasına sebep olur. Bu süreç, cildinizin sıkı olmasını sağlayan kolajenlere zarar verir ve kırışıklık yapar.

 

Alkol

 

Alkol, dehidrasyona yani su kaybına neden olur. Bu yüzden fazla miktarda alkol tüketmek yaşlanmayı hızlandırır. Cildinizi kurutmanın yanı sıra, karaciğerinizde toksin birikimine neden olarak kırışıklığa ve cildinizde solgunluğa yol açabilir. Kolajen kaybına da yol açan alkol, cildinizin esnekliğini azaltır ve kızarıklık yapar.

 

Kahve

 

Kahve, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu da vücudunuzdaki sıvının aşırı derecede boşaltımına ve cildinizin nemsiz kalmasına neden olabilir. Böylelikle cildinizde kuruma ve hassaslaşma oluşur. Bunu önlemek için tükettiğiniz kahve oranında su içmeye özen gösterin. (1 fincan kahveye karşılık 1 bardak su içmek gibi.)

 

Baharatlı yiyecekler

 

Acı ve baharatlı yiyecekler, kan damarlarınızı genişleteceği için cildinizde gül hastalığının oluşmasına yol açabilir. Bu da cildinizin kızarmasına, lekelenmesine ve daha az genç görünmesine neden olur.

 

İşlenmiş et

 

Çoğu işlenmiş et ürününde koruyucu maddeler ve sülfit bulunur. Bu da inflamasyona neden olmaktadır. Ayrıca yüksek oranda tuz içeren işlenmiş etler, erken yaşlanmayı da tetikleyici niteliktedir.

 

Kızartılmış fast food ürünleri

 

Her türlü kızartma cildin baş düşmanlarındandır. Cildi yıpratır ve aşırı miktarda yağ içerdiğinden cildin erken yaşlanmasına neden olur. Özellikle restorantların kullandığı mısır yağı en sağlıksız yağ türlerinden biridir ve tüketildiğinde vücutta serbest radikallerin salgılanmasına neden olur. Bu da kalp hastalıkları gibi birçok soruna yol açarken kırışıklığa da neden olmaktadır. Eğer fast food yemekten vazgeçemiyorsanız kızartılmış olanlar yerine daha sağlıklı olanları tercih etmeye çalışmalısınız.

 

Asitli içecekler

 

İçinde çok fazla şeker ve asit bulunan bu içecekler, dişlerinize zarar verir ve hatta lekenme bile yapabilir. Ayrıca içinde yüksek miktarda bulunan kafein ve sodyum bulunan enerji içecekleri de dehidrasyona sebep olabilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.