CHP ile İyi parti seçimlere tek liste halinde mi girecek?

POLİTİKA 31.01.2023 - 21:57, Güncelleme: 03.02.2023 - 17:38
 

CHP ile İyi parti seçimlere tek liste halinde mi girecek?

14 Mayıs seçimleri öncesi kulislerde İyi parti ile CHP’nin bazı illerde tek liste halinde gireceği konuşuluyor. Konuşulan iller arasında Kahramanmaraş'ta var.

14 Mayıs genel seçimler öncesi parti kulislerindeki hareketlilik hız kazandı. Son olarak ise seçimlere İyi parti ile CHP’nin bazı illerde tek liste halinde gireceği konuşuluyor. Parti kulislerinde konuşulan bu iddiayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş il başkanı Esat Şengül’e sorduk.  fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Şengül, “Konuşulanlar üzerinden konuşacak olursak, 39 ilde ortak liste ile gidilme gibi bir durum söz konusu. Nerede ortak girilmeli, nerede tek liste olmalı gibi bir çalışma yürütülüyor. Şehrimizde ortak liste ile gidilmesi muhtemel iller arasında bulunuyor.”dedi. “Parti liderleri nasıl uygun görürse bizler buna uyarız” Yeni seçim yasası hakkında konuşan Esat Şengül, “Yeni seçim yasası Mart ayında yasalaşacak. Bu yasaya göre 2018 seçimlerindeki gibi ittifakın içerisinde artık oylar artık bir işe yaramıyor. Her siyasi parti milletvekili çıkartacak sayıya ulaşırsa milletvekili çıkarabilecek. Hal böyle olunca iktidar paydaşlarıyla bazı illerde ortak liste ile gitmeyi planlıyor. Millet ittifakı için ise yereldeki parti temsilcileri değil de genel merkezler düzeyinde bir çalışma var ama hala netleşmiş bir durum yok. Konuşulanlar üzerinden konuşacak olursak, 39 ilde ortak liste ile gidilme, 41 ilde ise farklı listelerden gidilme gibi bir şey söz konusu.  Nerede ortak girilmeli, nerede tek liste olmalı gibi bir çalışma yürütülüyor. Şehrimizde ortak liste ile gidilmesi muhtemel iller arasında bulunuyor.  Bu her iki parti organları tarafından benimsenmiş durumda. Organlar oluşturdukları raporları genel başkanlarına iletirler. Birlikte gidilmemiz gerekiyorsa birlikte gideriz. Parti liderleri nasıl uygun görürse bizler buna uyarız.” İfadelerine yer verdi.  
14 Mayıs seçimleri öncesi kulislerde İyi parti ile CHP’nin bazı illerde tek liste halinde gireceği konuşuluyor. Konuşulan iller arasında Kahramanmaraş'ta var.

14 Mayıs genel seçimler öncesi parti kulislerindeki hareketlilik hız kazandı.

Son olarak ise seçimlere İyi parti ile CHP’nin bazı illerde tek liste halinde gireceği konuşuluyor.

Parti kulislerinde konuşulan bu iddiayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş il başkanı Esat Şengül’e sorduk. 

fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Şengül, “Konuşulanlar üzerinden konuşacak olursak, 39 ilde ortak liste ile gidilme gibi bir durum söz konusu. Nerede ortak girilmeli, nerede tek liste olmalı gibi bir çalışma yürütülüyor. Şehrimizde ortak liste ile gidilmesi muhtemel iller arasında bulunuyor.”dedi.

“Parti liderleri nasıl uygun görürse bizler buna uyarız”

Yeni seçim yasası hakkında konuşan Esat Şengül, “Yeni seçim yasası Mart ayında yasalaşacak. Bu yasaya göre 2018 seçimlerindeki gibi ittifakın içerisinde artık oylar artık bir işe yaramıyor. Her siyasi parti milletvekili çıkartacak sayıya ulaşırsa milletvekili çıkarabilecek. Hal böyle olunca iktidar paydaşlarıyla bazı illerde ortak liste ile gitmeyi planlıyor.

Millet ittifakı için ise yereldeki parti temsilcileri değil de genel merkezler düzeyinde bir çalışma var ama hala netleşmiş bir durum yok. Konuşulanlar üzerinden konuşacak olursak, 39 ilde ortak liste ile gidilme, 41 ilde ise farklı listelerden gidilme gibi bir şey söz konusu. 

Nerede ortak girilmeli, nerede tek liste olmalı gibi bir çalışma yürütülüyor. Şehrimizde ortak liste ile gidilmesi muhtemel iller arasında bulunuyor.  Bu her iki parti organları tarafından benimsenmiş durumda. Organlar oluşturdukları raporları genel başkanlarına iletirler. Birlikte gidilmemiz gerekiyorsa birlikte gideriz. Parti liderleri nasıl uygun görürse bizler buna uyarız.” İfadelerine yer verdi.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.