CHP Ekonomi Heyeti Kahramanmaraş’ta!

EKONOMİ 30.03.2022 - 20:30, Güncelleme: 30.03.2022 - 20:30
 

CHP Ekonomi Heyeti Kahramanmaraş’ta!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyeti Kahramanmaraş’ta iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda Öztrak, “Ekonomik buhrana nasıl düştük, nasıl çıkarız” başlıklı bir sunum yaptı. Enflasyonun ve hayat pahalılığının ülkede rekorlar kırdığına dikkat çeken Öztrak, şunları söyledi, ““Kötü yönetilen Türkiye’nin riski arttı. Benzer ülkelerin risk birimleriyle karşılaştırdığınız zaman Türkiye’nin risk birimindeki artış, Rusya’dan sonra en yüksek. Biliyorsunuz Rusya bir de savaşın içinde. Yine bu rejim iş başına geldiği günden bu yana benzer ülkelerin kurlarına baktığınız zaman Türk parası, en fazla değer kaybeden para oldu, bize benzeyen ekonomiler arasında. Faiz artışlarına baktığımızda da yine Rusya’dan sonra, devletin borçlanma faizleri en fazla artan ülke yine biz olduk.”
CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyeti Kahramanmaraş’ta iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda Öztrak, “Ekonomik buhrana nasıl düştük, nasıl çıkarız” başlıklı bir sunum yaptı.

Enflasyonun ve hayat pahalılığının ülkede rekorlar kırdığına dikkat çeken Öztrak, şunları söyledi, ““Kötü yönetilen Türkiye’nin riski arttı. Benzer ülkelerin risk birimleriyle karşılaştırdığınız zaman Türkiye’nin risk birimindeki artış, Rusya’dan sonra en yüksek. Biliyorsunuz Rusya bir de savaşın içinde. Yine bu rejim iş başına geldiği günden bu yana benzer ülkelerin kurlarına baktığınız zaman Türk parası, en fazla değer kaybeden para oldu, bize benzeyen ekonomiler arasında. Faiz artışlarına baktığımızda da yine Rusya’dan sonra, devletin borçlanma faizleri en fazla artan ülke yine biz olduk.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.