Çetinkaya:“Kenevir Şehrimizde de Yetiştirilsin”

18.02.2019 - 09:03, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Çetinkaya:“Kenevir Şehrimizde de Yetiştirilsin”

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kahramanmaraş’ta da kenevir üretiminin yapılması gerektiğini söyledi.

Kenevir üretimi için şehirde elverişli şartların olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Kahramanmaraş’ında üretim kapsama alınması hususunda bakanlığımızla bir görüş alışverişi içindeyiz, bununla ilgili bir rapor hazırlayıp bakanlığa yollayacağız. Şehrimizin de pilot bölge olması için elimizden geleni yapıyoruz.”dedi. “Üretim için bölge uygun” Bölgenin kalkınabilmesi için Kenevir’in önemine değinen Başkan Çetinkaya şunları söyledi: “Kahramanmaraş coğrafya olarak geniş bir coğrafya ya sahip ve şehrimizde yeterince ürün yelpazesi var. Mercimekten tutun fasulye, ay çiçeği, nohut, pamuk, biber gibi birçok ürün yetiştirmekte tabi bunu yanı sıra biliyorsunuz devlet tarafından kenevir yetiştiriciliği Türkiye’de söz konusu. Kahramanmaraş kenevir yetiştiriciliği belgesi alınamadı. Her ne kadar alınamamış olsa da Ziraat Odası olarak, tarım paydaşları olarak, ticaret sanayi odası olarak ve ticaret borsası olarak bizde üniversitemizin de işbirliği içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ında kapsama alınması bu bölgelerinde dahil edilmesi hususunda iş birliği içinde bakanlığımızla bir görüş alışverişi içindeyiz bununla ilgili bir rapor hazırlayıp bakanlığa yollayacağız. Kahramanmaraş’ında pilot bölge olması için elimizden geleni yapıyoruz.”
Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kahramanmaraş’ta da kenevir üretiminin yapılması gerektiğini söyledi.

Kenevir üretimi için şehirde elverişli şartların olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Kahramanmaraş’ında üretim kapsama alınması hususunda bakanlığımızla bir görüş alışverişi içindeyiz, bununla ilgili bir rapor hazırlayıp bakanlığa yollayacağız. Şehrimizin de pilot bölge olması için elimizden geleni yapıyoruz.”dedi.

“Üretim için bölge uygun”

Bölgenin kalkınabilmesi için Kenevir’in önemine değinen Başkan Çetinkaya şunları söyledi: “Kahramanmaraş coğrafya olarak geniş bir coğrafya ya sahip ve şehrimizde yeterince ürün yelpazesi var. Mercimekten tutun fasulye, ay çiçeği, nohut, pamuk, biber gibi birçok ürün yetiştirmekte tabi bunu yanı sıra biliyorsunuz devlet tarafından kenevir yetiştiriciliği Türkiye’de söz konusu. Kahramanmaraş kenevir yetiştiriciliği belgesi alınamadı. Her ne kadar alınamamış olsa da Ziraat Odası olarak, tarım paydaşları olarak, ticaret sanayi odası olarak ve ticaret borsası olarak bizde üniversitemizin de işbirliği içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ında kapsama alınması bu bölgelerinde dahil edilmesi hususunda iş birliği içinde bakanlığımızla bir görüş alışverişi içindeyiz bununla ilgili bir rapor hazırlayıp bakanlığa yollayacağız. Kahramanmaraş’ında pilot bölge olması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.