Çeşme Festivalleri!

AKTÜEL 31.07.2021 - 21:01, Güncelleme: 31.07.2021 - 21:01
 

Çeşme Festivalleri!

İklimi itibarıyla, çok ters bir durum olmadığı müddetçe dört mevsim yaz yaşanan Çeşme festivalleriyle de her daim eğlencenin, aktivitenin devam ettiği bir ilçe. Siz de yılın her döneminde festivali ve etkinliği bol olan Çeşme'ye bir seyahat planlamak için daha fazla beklemeyin!

Ünü Çeşme sınırlarını aşıp ülke geneline yayılan festivallerden birisi olan Alaçatı Ot Festivali, düzenlendiği nisan ayında Alaçatı'nın rengarenk bir hâl almasını sağlamakta. Festival boyunca devam eden, gezilip görülebilecek stantlarda hepsi birbirinden şifalı otları inceleyebilir, deneyebilir ve satın alabilirsiniz. Aynı zamanda festival boyunca düzenlenecek sağlıklı beslenme söyleşilerine katılım gösterebilirsiniz. Tabii, müzik gösterileri de cabası!   Çeşme Satranç Turnuvası   Haziran ayında, Çeşme Çarşısı'ndaki tarihi Aya Haralombos Kilisesi'nde düzenlenen satranç turnuvası altı gün sürüyor. Bu turnuva boyunca 10'u aşkın ülkeden, 300'ü aşkın sporcunun çekişmeli yarışmalarını seyrederek heyecana ortak olabilirsiniz.   Germiyan Festivali   Türkiye'nin ilk slow food köyü Germiyan'da ekim ayında tertiplenen festivalde yemek yapım atölyeleri de oldukça ilgi görüyor. Başta Germiyan ekmeği, ev şarapçılığı, peynir yapımı atölyelerine katılarak yöresel ürünlerin nasıl yapıldığı incelenebilir.   Hıdırellez Şenliği   5 Mayıs'ta düzenlenen Hıdırellez Şenliği'nde, alışagelen Hıdırellez kutlamalarının atmosferi fazlasıyla yaşanıyor. Hıdırellez ateşinin üstünden atlama, dilenen dileklerin gül ağaçlarına asılması gibi Hıdırellez geleneklerinin yaşatıldığı bu şenlik boyunca Roman müzikleri eşliğinde gün boyu bol bol dans ederek keyifli vakit geçirebilirsiniz.   Ildırı Kültür Sanat Festivali   Her yıl ağustos ayında düzenlenen Ildırı Kültür Sanat Festivali boyunca Ildırılı kadınların el sanatları sergilenmekte, yöresel ürünler satışa çıkarılmakta. Bölgenin tarihi değerlerine vurgu yapılması için planlanmış olan bu festival boyunca beş bin yıllık antik kentin atmosferinde düzenlenen konser ve gösterilerle unutulmaz anlar sizi bekliyor.   Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali   Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçıları, her yıl eylül ayında Çeşme'de tarihi Aya Haralombos Kilisesi'nde düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali çerçevesinde bir araya geliyor. Halka açık ve ücretsiz olan konserlerin yanı sıra keman, viyola, viyolonsel ve şan dallarında eğitim alan katılımcılar dünyaca ünlü müzisyenlerle çalışma fırsatı yakalıyor.  
İklimi itibarıyla, çok ters bir durum olmadığı müddetçe dört mevsim yaz yaşanan Çeşme festivalleriyle de her daim eğlencenin, aktivitenin devam ettiği bir ilçe. Siz de yılın her döneminde festivali ve etkinliği bol olan Çeşme'ye bir seyahat planlamak için daha fazla beklemeyin!

Ünü Çeşme sınırlarını aşıp ülke geneline yayılan festivallerden birisi olan Alaçatı Ot Festivali, düzenlendiği nisan ayında Alaçatı'nın rengarenk bir hâl almasını sağlamakta. Festival boyunca devam eden, gezilip görülebilecek stantlarda hepsi birbirinden şifalı otları inceleyebilir, deneyebilir ve satın alabilirsiniz. Aynı zamanda festival boyunca düzenlenecek sağlıklı beslenme söyleşilerine katılım gösterebilirsiniz. Tabii, müzik gösterileri de cabası!

 

Çeşme Satranç Turnuvası

 

Haziran ayında, Çeşme Çarşısı'ndaki tarihi Aya Haralombos Kilisesi'nde düzenlenen satranç turnuvası altı gün sürüyor. Bu turnuva boyunca 10'u aşkın ülkeden, 300'ü aşkın sporcunun çekişmeli yarışmalarını seyrederek heyecana ortak olabilirsiniz.

 

Germiyan Festivali

 

Türkiye'nin ilk slow food köyü Germiyan'da ekim ayında tertiplenen festivalde yemek yapım atölyeleri de oldukça ilgi görüyor. Başta Germiyan ekmeği, ev şarapçılığı, peynir yapımı atölyelerine katılarak yöresel ürünlerin nasıl yapıldığı incelenebilir.

 

Hıdırellez Şenliği

 

5 Mayıs'ta düzenlenen Hıdırellez Şenliği'nde, alışagelen Hıdırellez kutlamalarının atmosferi fazlasıyla yaşanıyor. Hıdırellez ateşinin üstünden atlama, dilenen dileklerin gül ağaçlarına asılması gibi Hıdırellez geleneklerinin yaşatıldığı bu şenlik boyunca Roman müzikleri eşliğinde gün boyu bol bol dans ederek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Ildırı Kültür Sanat Festivali

 

Her yıl ağustos ayında düzenlenen Ildırı Kültür Sanat Festivali boyunca Ildırılı kadınların el sanatları sergilenmekte, yöresel ürünler satışa çıkarılmakta. Bölgenin tarihi değerlerine vurgu yapılması için planlanmış olan bu festival boyunca beş bin yıllık antik kentin atmosferinde düzenlenen konser ve gösterilerle unutulmaz anlar sizi bekliyor.

 

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali

 

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçıları, her yıl eylül ayında Çeşme'de tarihi Aya Haralombos Kilisesi'nde düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali çerçevesinde bir araya geliyor. Halka açık ve ücretsiz olan konserlerin yanı sıra keman, viyola, viyolonsel ve şan dallarında eğitim alan katılımcılar dünyaca ünlü müzisyenlerle çalışma fırsatı yakalıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.