Çabukel, Türkiye Girmediği Savaşın Bedelini Ödüyor

POLİTİKA 14.12.2018 - 16:55, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Çabukel, Türkiye Girmediği Savaşın Bedelini Ödüyor

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, yaşanan suriye sorunları hakkında basın açıklaması yaptı.

Çabukel,"Arap Baharı" adı altında bölgeye demokrasi getirilmesi bahanesiyle Tunus, Libya ve Mısır karıştırıldı. Bu ülkelerin vatandaşları arasındaki kardeşlik ve birlik bağları bir daha hiçbir zaman tamir edilemeyecek şekilde bozuldu. Darbelerin ve ayaklanmaların birbirini izlediği bu dönemlerde milyonlarca insan yurdunu terk etmek zorunda kaldı ve milyonlarca aile parçalandı.”dedi. “Biz oyunları bozacağız” Suriye sorunu Türkmenlerin de sorunu olduğunu iddia eden  Çabukel,"Esad, "Esed" oldu. Stratejik derinlik sevdalıları, Suriye sınırımızdaki mayınları toplatıp o bölgede tarım yapmaya karar verdi. O zaman henüz Ergenekon kumpasına yenik düşmemiş olan ordumuz tavır koyarak bu aymazlığın sadece o bölgenin İsrail'e peşkeş çekilmesi kısmına engel olabildiler. Mayınlar temizlendi, sınır illerimize çadır kentler kuruldu. Bu sırada ise IŞİD adı verilen terör örgütü ortaya çıktı. Mevcut iktidar tarafından "ensar ve muhacir kardeşliği" adı altında ülkeye milyonlarca Suriyeli yerleştirildi. Resmi rakamlara göre ülkemizde 3.8 milyon Suriyeli yaşamaktadır. Bu resmi rakamlara vatandaşlığa geçirilmiş olanlar, sınırdan hangi denetimlerden geçerek girdikleri belli olmayanlar ve her geçen gün artan nüfus dahil değildir. Türkiye Cumhuriyeti, demografik anlamda Suriyelileşmektedir. Bugün Kilis'te yaşayan Suriyeli nüfus, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nüfusunu geçmiş durumdadır. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti'nin demografik yapısını hızla bozmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bugün dahili olmadığı bir savaşın bedelini ödemektedir ve bu durum yıllarca sürecek bir krize gebe olmak üzeredir. Stratejik derinlik uzmanları bugün kucağımıza bir ateş topu bırakmışlardır. Hükümet yetkilileri Suriyeli sığınmacılar için 30 milyar dolardan fazla harcadığını söylemişlerdir. 30 milyar dolar ile yeni bir Suriye bile inşa edilebilirdi. İYİ Parti olarak biz, Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönmelerinden yanayız.”diye konuştu.  
İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, yaşanan suriye sorunları hakkında basın açıklaması yaptı.

Çabukel,"Arap Baharı" adı altında bölgeye demokrasi getirilmesi bahanesiyle Tunus, Libya ve Mısır karıştırıldı. Bu ülkelerin vatandaşları arasındaki kardeşlik ve birlik bağları bir daha hiçbir zaman tamir edilemeyecek şekilde bozuldu. Darbelerin ve ayaklanmaların birbirini izlediği bu dönemlerde milyonlarca insan yurdunu terk etmek zorunda kaldı ve milyonlarca aile parçalandı.”dedi.

“Biz oyunları bozacağız”

Suriye sorunu Türkmenlerin de sorunu olduğunu iddia eden  Çabukel,"Esad, "Esed" oldu. Stratejik derinlik sevdalıları, Suriye sınırımızdaki mayınları toplatıp o bölgede tarım yapmaya karar verdi. O zaman henüz Ergenekon kumpasına yenik düşmemiş olan ordumuz tavır koyarak bu aymazlığın sadece o bölgenin İsrail'e peşkeş çekilmesi kısmına engel olabildiler. Mayınlar temizlendi, sınır illerimize çadır kentler kuruldu. Bu sırada ise IŞİD adı verilen terör örgütü ortaya çıktı. Mevcut iktidar tarafından "ensar ve muhacir kardeşliği" adı altında ülkeye milyonlarca Suriyeli yerleştirildi. Resmi rakamlara göre ülkemizde 3.8 milyon Suriyeli yaşamaktadır. Bu resmi rakamlara vatandaşlığa geçirilmiş olanlar, sınırdan hangi denetimlerden geçerek girdikleri belli olmayanlar ve her geçen gün artan nüfus dahil değildir. Türkiye Cumhuriyeti, demografik anlamda Suriyelileşmektedir. Bugün Kilis'te yaşayan Suriyeli nüfus, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nüfusunu geçmiş durumdadır. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti'nin demografik yapısını hızla bozmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bugün dahili olmadığı bir savaşın bedelini ödemektedir ve bu durum yıllarca sürecek bir krize gebe olmak üzeredir. Stratejik derinlik uzmanları bugün kucağımıza bir ateş topu bırakmışlardır. Hükümet yetkilileri Suriyeli sığınmacılar için 30 milyar dolardan fazla harcadığını söylemişlerdir. 30 milyar dolar ile yeni bir Suriye bile inşa edilebilirdi. İYİ Parti olarak biz, Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönmelerinden yanayız.”diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.